Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vy si píšete pod vlivem nějakých látek? Podle popisu komunikace to tak vypadá. ![]()
Pravděpodobně si tě chce udržovat ve stavu zájmu, abych tak řekla. Prostě mu přijde lepší někoho takového mít než nemít. Tam to ale končí. ![]()
@MartaProchajda píše: Více
Proč? Žádné látky neužívám, ale je možné, že jsem prostě divná, uznávám ![]()
Chápu ironii, nejspíš vás něco popudilo, ale nechápu, na co narážíte.
@Anonymní píše: Více
No že napíše pozdrav a jak se máš, pak se odmlčí a takhle furt dokola. To tě bavilo?
Takhle se přece dospělí lidé nebaví, píší si o něčem. Možná to je tím popisem… I did it again, ghosting, celé je to takové divné prostě.
@KKubula píše: Více
Tak to na mě skutečně působí, ale vůbec nerozumím, co z toho člověk může mít. Ego?
Jednoduché, zas tak moc tě nežere… Ty chceš ten vztah někam posunout nebo proč s tím osobním setkáním na něj pořád tlačíš?
Myslím, že otázka Proč si se mnou píšeš? adresovaná jemu by možná mnohé osvětlila. V kombinaci s dalšími otázkami bys možná věděla víc. Minimálně to, jestli chce odpovědět na jasně položenou otázku. I proto mi celá ta konverzace přijde tak moc divná. Že vás si psát Jak se máš?, pak se odmlčovat a tak pořád dokola. Takové zvláštní to je. Trošku.
No a co z něj máš ty? Ani se neznáte, nevidate, tak proč tě to tak žere?
Možná nedokáže investovat do vztahů, a proto žádné uspokojivé vztahy nemá. A tohle je způsob, jak si myslet, že kdyby chtěl, tak by mohl.
@MartaProchajda píše: Více
Aha, chápu. No, snažila jsem se ten příběh zestručnit, abych nenapsala román. Samozřejmě to, že napíše „jak se máš“ a odmlčí se, mě nebavilo, nebaví a ani nechápu, koho by to bavit mohlo, proto nerozumím, proč to dělá. Ale ta korespondence měla různé fáze, psali jsme si i osobnější věci a hlavně si vyměňovali různé tipy na knihy, hudbu apod. A pak tam byla ta setkání, některá magická, jinak bych samozřejmě na nějaké „jak se máš“ nereagovala.
Aha. Tak jste si psali normálně. To pak nechápu, v čem je vlastně problém. No, už nebudu „radit“.
@Dn0712 píše: Více
Proto, že se mi kdysi moc líbil, prožila jsem s ním několik romantických setkání, vím, že to tehdy bylo oboustranné a zůstalo to nějak… nezkonzumované
A trochu se za ty roky přece jen známe.
Taky to souvisí s tím, že jsme se teď znovu viděli, a s tím, že jsem zrovna single. (Jak je na tom on, nevím.)
Omlouvám se za dotaz na trochu „zpovykané“ a pubertální téma. Long story short, udržuju už několik let komunikaci s mužem z jiné země. Mělo to různé fáze, nejdřív byl on zamilovaný do mě, pak já do něj, nikdy jsme spolu ale nic neměli. Viděli jsme se za tu dobu vícekrát, někdy velká romantika, někdy to bylo vyšumělejší. Já za tu dobu několikrát trochu víc tlačila (na další setkání, aby bylo cílené), na to vždy reagoval tak, že se stáhl. Naposledy po nedávném osobním setkání (byl v mém městě náhodou, kvůli práci), kdy to podle mě zase jiskřilo, nastalo Oops I did it again a já opět navrhla, že za ním přijedu nebo ať přijede on, že s ním ráda strávím více času. On moje inkriminované zprávy jako obvykle označil srdíčky a vyghostoval. Ok, pochopila jsem samozřejmě, že nemá zájem, nezlobím se, nevadí. ALE po týdnu a půl zase píše něco jako „Ahoj, jak se máš?“. Aniž odpověděl na ty předchozí zprávy, jako nějaký zmatený chatbot. Takhle to bylo po celou dobu tohohle „vztahu“, když jsem mu psát přestala, vždycky se takhle „připomněl“.
Proč to dělá? Proč se takhle ozývá, když o mě nestojí? Vím, že je to trochu zbytečná otázka, ale nejde mi to na rozum, jsem zklamaná z toho posledního odmítnutí (ghostingu) a nevím, jak se k tomu postavit.