Jak to narýsovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30313
21.5.23 07:26
@Anonymní píše:
Anonym nebo smazat.

Přesně na tuto úlohu se mě ptala moje kamarádka učitelka.
Nevěděla si s ní rady.

Smutný.
To jen k tomu klesání.

Jako stane se. Neříkám, že mě to někdy taky nepotká. Slovní úlohy v 9 musím mít taky předem spocitane, to jen tak z fleku neriskuju, ale tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
21.5.23 07:29
@vokishka píše:
Fakt? Kam jsme to klesli. Vzdyt vlastnosti uhlopricek se uci na prvnim stupni. I jsem koukala, ze jim pri upravach podle vzorcu ty vzorce primo do testu napsali :lol: - takové to (a+b) na druhou a tak,

Učím žáky vzorecky v matice, fyzice a chemii. Prakticky by po hustotě ve fyzice měly umět používat vzorecky a pak by stačilo jak vznikne a jedem. Nestačilo i v 9 u každého vzorecky řešíme kam co dosadit a jak se to upravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
21.5.23 07:32
@Aspera píše:
Bylo to pro devítku. :-)

A to maji byt ty děsně těžké přijímačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15483
21.5.23 07:40
@Anonymní píše:
Učí na 1. stupni.
„Okno“ má častěji. Nedávno se mě např. ptala, co je to průsečík.

Tebe se ptala proč? To si to neumí najít? Chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80049
21.5.23 08:09

Jestli tohle považuje nějaký devatak za těžkou matematiku, tak ať se netlačí na gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
21.5.23 08:16
@j.a.n.i1 píše:
A to maji byt ty děsně těžké přijímačky?

Jasně. :-) Dle mého jsou tam rovnice a výrazy lehké. V prověrce ke konci kapitoly mají o dost těžší. Rýsování většinou taky v pohodě, ale děti neumí pravidla a proto je to neřešitelné. Horší je úloha 16, tak je na logiku a tak velké části chybí a nebo jí nechtějí používat. Procenta opět lehké příklady, jen musí správně určit co je základ, co část atd. Jako dle mě to není nic tak hrozného a to jak tvrdí, že se musí naučit vyplňovat test, no musí si rozvrhnout čas a ne se seknout na prvním příkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.23 09:18
@Anonymní píše:
Anonym nebo smazat.

Přesně na tuto úlohu se mě ptala moje kamarádka učitelka.
Nevěděla si s ní rady.

Smutný.
To jen k tomu klesání.

Taky učím na prvním stupni a musela jsem zavzpomínat. Nakonec jsem si vzpomněla. Od státnic mám 15 let a prakticky celou dobu jsem v první třídě, takze řeším jiné věci.
Takže chápu, že člověk zapomene. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101659
21.5.23 09:30
@Anonymní píše:
Taky učím na prvním stupni a musela jsem zavzpomínat. Nakonec jsem si vzpomněla. Od státnic mám 15 let a prakticky celou dobu jsem v první třídě, takze řeším jiné věci.
Takže chápu, že člověk zapomene. :nevim:

Tak na tomhle snad neni co zapomenout, na to staci vedet co znamena ctverec a trocha logiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80049
21.5.23 09:45
@Anonymní píše:

Je mi 66 let a do háje tohle prostě vidím. A ne, nejsem učitelka. Takže hloupá výmluva. Je to strašné. Ake jestli to nevíš ty jako učitelka, tak se nedivím raději už ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
21.5.23 09:48
@Anonymní píše:

Já měla matematiku naposledy před více než 30 lety. Spíš mě zarazilo, co v tom kdo hledá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.23 10:01
@inkakřivák píše:
Je mi 66 let a do háje tohle prostě vidím. A ne, nejsem učitelka. Takže hloupá výmluva. Je to strašné. Ake jestli to nevíš ty jako učitelka, tak se nedivím raději už ničemu.

Taky to vím. Ale prostě to nebylo hned. :nevim: Nikoho jsem se neptala, přišla jsem na to sama, netrvalo to ani minutu. Ale nebylo to kouknu a vidím.
Takže chápu, že to někdo zapomene.
PS: Průsečík vím.

• Citovat
  • Upravit
42082
21.5.23 10:03
@Anonymní píše:
Taky to vím. Ale prostě to nebylo hned. :nevim: Nikoho jsem se neptala, přišla jsem na to sama, netrvalo to ani minutu. Ale nebylo to kouknu a vidím.
Takže chápu, že to někdo zapomene.
PS: Průsečík vím.

Teď to zní dost jinak. Kouknu, zapřemýšlím a vidím je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
21.5.23 10:04

Tak tohle mi prijde spis o logickem mysleni nez o rysovani jako takovem… Chvili jsem premyslela, jak udelat, aby stred i krajni body byly na jedne primce, ale staci trosku zauvazovat a je to pak jednoduche :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
21.5.23 15:21

Setkal jsem se s učitelkou přírodopisu, která tvrdila, že fotosyntéza probíhá hlavně v noci a výsledkem fotosyntézy je CO2.
A jak čtu návaznou diskuzi, tak mě napadlo, jestli by učitelé základních škol neměli povinně s děckama dělat přijímačky na střední a učitelé středních škol dělat povinně státní maturity.
Ale třeba matematika je na základní škole pořád stejná, tam se učí základní věci a ty se nemění. Tam prostě učitel učí pořád to stejné dokola. Ale co třeba učitel IT, kde se mu všechno mění doslova pod rukama. Jako pracovník v IT mám problém sledovat všechny trendy, natož abych o nich věděl tolik, abych o nich mohl učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.5.23 16:59
[
@Petr-33 píše:
Setkal jsem se s učitelkou přírodopisu, která tvrdila, že fotosyntéza probíhá hlavně v noci a výsledkem fotosyntézy je CO2.
A jak čtu návaznou diskuzi, tak mě napadlo, jestli by učitelé základních škol neměli povinně s děckama dělat přijímačkyna střední a učitelé středních škol dělat povinně státní maturity.
Ale třeba matematika je na základní škole pořád stejná, tam se učí základní věci a ty se nemění. Tam prostě učitel učí pořád to stejné dokola. Ale co třeba učitel IT, kde se mu všechno mění doslova pod rukama. Jako pracovník v IT mám problém sledovat všechny trendy, natož abych o nich věděl tolik, abych o nich mohl učit.

Dokud bude učitelů tak kriticky málo, že se bude slevovat i z jejich povinného vzdělání, na nějaké tyhle opičky navíc úplně zapomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí