Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řešíš totální kraviny. Máš zlatou tchýni, co dokáže reálně pomoci, když je třeba. Važ si toho, něco jí kup a pozvi ji na kafe.
Nezlob se na mě, ale kvůli nošení snad nemusíš dávat dceru na hlídání ne.Nebo ne na tak dlouhý. Manžel ti snad může taky pomoci. A proč nemůžeš vidět dceru, nějak to nechápu.
@Lojzísek píše: Řešíš totální kraviny. Máš zlatou tchýni, co dokáže reálně pomoci, když je třeba. Važ si toho, něco jí kup a pozvi ji na kafe.
Přesně
Přikláním se k hormonům a Bohu bych děkovala za takovou tchýni.
Dle mě vidíš problémy tam, kde vůbec nejsou. Ve tvém příspěvku vidím hodnou, nápomocnou tchýni.
Fakt neblbni a buď za ni ráda.
Vypadá to, ze se fakt urazila s tou sedackou
tak zkus ji někdy proste zastavit a říct ji to a tím tvým tátou, jak mas v planu a uvidíš… taková nedorozumění se někdy stávají… určitě ti na to řekne, ze resis blbost a ze je to přece uuuuuuuplne naprosto v pohodě, to pak budeš vědět, ze uražena byla, pokud se tchyne začne chovat najednou zase normálně ![]()
Hormony, chapu
bud vdecna že máš tak ochotnou tchyni
kazdy je nejaký, ale jeji pomoc je opravdova.
Tchyni celkem slušně využíváte a děláte si z ní neplacenou chůvu a služku. Vůbec se jí nedivím, že toho začíná mít dost.
Tisíce matek s Tvojí diagnozou se i tak musí o starší dítě postarat samy, protože to prostě jinak nejde.
Začni normálně fungovat, přestaň tchyni využívat a buzerovat a všechno bude nejspíš brzy okis ![]()
Kolik je dceri, ze se musi tahat? Nejak se tchyni nedivim, dcera je u ni pecena varena a ty jeste prudis ![]()
Radim te do rady neschopnych matek - proc odkladas dite jen proto, ze jej nemuzes nosit? snad ma mala nozicky a muze chodit… navic misto toho, aby jsi byla rada za pomoc okoli, tak jen prudis… vis, ze chlapi si vetsinou vybiraji zenske podobne jejich matkam… ty o sve tchyni vidis generala, myslim, ze ani ty od nej nemas daleko… byt tebou, hodim se do pohody a soupej nohama, kdyz ti takhle okoli pomaha
@veria píše:
Kolik je dceri, ze se musi tahat? Nejak se tchyni nedivim, dcera je u ni pecena varena a ty jeste prudis
byla jsi o par sekund rychlejsi
tyhle neschopne zenske - kam na to ti chlapi chodi… ![]()
Normálně se jí zeptej, jestli se něco děje a nechoď kolem horké kaše. Vždyť ani nevíš, jestli je nějak naštvaná, to jsou jen domněnky. A tu domněnku už jdeš aktivně řešit
. Nejdřív bych si ověřila, jestli je opravdu naštvaná a případně proč.
Dcera ma rok a kus. Chodit zacala teprve nedavno, takze se taha opravdu hodne. Dekuji za kategorizaci do neschopnych matek - nicmene by me zajimalo, jak byste se zachovaly vy. Doktor mi kladl na srdce od zacatku, ze nemam nic moc delat, kaslala jsem na to. Nasledne mi 10minut v ordinaci hucel do hlavy, ze jestli se to nezmeni muzeme o dite taky prijit nebo me muzou v lepsim pripade na nekolik tydnu az mesicu zavrit do nemocnice. Jestli mate pocit, ze mi vyhovuje byt takto neschopna, tak nevyhovuje, nechci nikoho obtezovat. Chtela jsem se vypovidat a sama jsem do uvodniho prispevku napsala, ze vim, ze to muzou byt i hormony. Takze si teda nemyslim, ze bych si zaslouzila takovou cocku, co jsem tady dostala ![]()
@markytka3 píše:
Radim te do rady neschopnych matek - proc odkladas dite jen proto, ze jej nemuzes nosit? snad ma mala nozicky a muze chodit… navic misto toho, aby jsi byla rada za pomoc okoli, tak jen prudis… vis, ze chlapi si vetsinou vybiraji zenske podobne jejich matkam… ty o sve tchyni vidis generala, myslim, ze ani ty od nej nemas daleko… byt tebou, hodim se do pohody a soupej nohama, kdyz ti takhle okoli pomaha
Moje dítě třeba začalo chodit, až když jsem byla v 8. měsíci
.
@Anonymní píše:
Dcera ma rok a kus. Chodit zacala teprve nedavno, takze se taha opravdu hodne. Dekuji za kategorizaci do neschopnych matek - nicmene by me zajimalo, jak byste se zachovaly vy. Doktor mi kladl na srdce od zacatku, ze nemam nic moc delat, kaslala jsem na to. Nasledne mi 10minut v ordinaci hucel do hlavy, ze jestli se to nezmeni muzeme o dite taky prijit nebo me muzou v lepsim pripade na nekolik tydnu az mesicu zavrit do nemocnice. Jestli mate pocit, ze mi vyhovuje byt takto neschopna, tak nevyhovuje, nechci nikoho obtezovat. Chtela jsem se vypovidat a sama jsem do uvodniho prispevku napsala, ze vim, ze to muzou byt i hormony. Takze si teda nemyslim, ze bych si zaslouzila takovou cocku, co jsem tady dostala
Jejda, zrovna z těchto uživatelek si nic nedělej. ![]()
Zdravim vsechny. Chtela bych znat nazor ostatnich a dopredu se omlouvam za dlouhy prispevek. Jsem momentalne tehotna, od doktora mam nakazano, ze nesmim tahat dceru - nejaky problem s cipkem, aby sw nespustil potrat/predcasny porod (jsem zhruba v pulce tehotenstvi). Takze dcera ted chodi hodne na hlidani. No zatim to probihalo celkem v poho, ale minuly tyden jsem uz citila nejaky pnuti mezi mnou a tchyni. Normalne kdyz hlida, tak ja ji nejak nehlidam, vetsinou ji ma dva dny, pres jednu noc. Za ty dva dny si napiseme tak jednou, dvakrat max, vzdy poslala aspon nejakou fotku. No a minuly tyden jsem nejak psala, co delali, tak mi napsala, ze byli za prababickou. No nebrala si od nas autosedacku, tak jsem se ptala, jak jeli, kdyz nemeli sedacku? A jen stroha odpoved, ze sedacku meli. Tchyne je dost general, vim ze na nejaky vyslechy moc neni. Ptala jsem se teda manzela, jak to je - protoze treba muj tata mel takovy dementni napad, ze autosedacka je zbytecna a kratka cesta se zvladne i bez ni, tak jsem mela strch, jestli to tchanovci nevyresili podobne nebo ji nedali do nejaky vetsi sedacky, co maji pro vetsi vnoucata. Na cez mi teprv manzel rekl, ze si koupili autosedacku i pro dceru. No kazdopadne kdyz pak predavala zpet dceru, tak jsem ani nestihla vyjit z pokoje, ona ji jen strcila manzelovi a ze jde. Pritom normalne pri predani treba rekne, jak mala jedla, kde byli, atd. Nic, proste jsem ji ani nestihla pozdravit. No ted ma malou u sebe od vcera po-o, odpolko psala kvuli mliku, tak jsem ji normalne odpovedela a ptala se, zda je vse ok a napsala na to jen „jj“. Dneska odpoledne asi ve 4 jsem psala, jak se maji, co delaji a zda vse ok, tak mi odpovedela asi v 9 jen ze „vse ok“. (Vyjimecne ji ma az do zitra do vecera) Manzelovi normalne nejaky fotky posilala a to vi, ze je pryc, takze mi zpravu nepreda, jindy vzdy posilala fotky oboum. Jsem fakt nastvana, uznavam, ze to mozna delaji hormony, nechci delat nejaky dusna, ale uplne mam chut se na to vsechno vyprdnout a at si ji teda nebere, ze si nejak poradim i bez ni. Uplne mam pocit, ze mam byt strasne vdecna - za kazdy hlidani milionkrat dekuju, nevim, co delat vic, jako myslite, ze se mohla tak smrtelne urazit kvuli ty sedacce? Zadny jiny problem neprobehl nebo si ho nejsem vedoma. Jak predavala dceru, tak jsem ji to jeste chtela vysvetlit, ze ta obava vychazela z blbejch napadu myho taty, ale jak rikam, vystrelila jak blesk a od ty doby je divna. A fakt mi nevyhovuje, ze bych mela byt strasne vdecna a jeste se bat zeptat na to, co delaji 3 dny, kdy dceru vubec nevidim