Jak to udělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
397
23.5.09 11:05

Jak to udělat?

Ahoj holky, potřebovala bych od vás poradit. Máme 10ti měsíční holčičku a za měsíc se chystáme s manželem do Prahy na Depeche Mode. Jsme nuceni ji nechat na hlídání babičce (mojí mamince). Nikdy bez nás nebyla v noci, nevím jak to mám provést, pojedeme po obědě, nevím jestli se máme vytratit jen tak, nebo se loučit. Jsem z toho špatná, i když vím, že u mojí mamy a ségry je v těch nejlepších rukou. Budou spát u nás, aby se malá nemusela stěhovatk nim, aby byla ve známém prostředí. Už dlouho mi spinká celou noc, usíná sama, snad jí to tímto nenarušíme. Co vy na to? Asi si koncert moc neužiju :( Asi jsem prdlá matka, vím, že s ní nemůžu být pořád, že si musí zvyknout být i s někým jiným, ale je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
23.5.09 11:41

Ahoj,věřím Ti,že to je pro tebe těžké,ale myslím,že takové odloučení hůř snáší matky jak samotná děťátka…a pokud navíc spinká v noci a nebudí se, tak si myslím,že si to v klidu můžeš užít. Je dobře, že bude u sebe doma,kdyby se náhodou probrala, tak zjistí, že je doma a třeba zas po chvilce sama usne.
A co se týče loučení…já bych se rozloučila,neprchala bych.Nevím..osobní zkušenost s tím zatím nemám,ale když si představím sebe,že by tu někdo byl a najednou by zmizel..tím spíš bych měla pocit,že se nevrátí,než kdyby se rozloučil a pak se objevil…příští zkušenost by mi dala na vědomí,že se ten člověk vrátí spíš než ten co „jakoby“ zmizí.A děti (jako všichni) se učí ze zkušeností.Ale fakt těžko říci jak moc tohle vnímají děti samotné.
Pracuju v MŠ (ted jsem na mateřské) a vím jak děti brečí když máma najednou zmizí,zdá se mi že pokud jim máma řekne,že odejde,ale vrátí se pro něj po obědě,tak sice taky řve,ale časem si zvykne a pochopí to,než náhle odchody.Ale taky pravda,že děti už jdou větší jak 10 měsíců,takže mají větší rozum.....ale proč to neučit už ted?
Užij si koncert,však to malá zvládne,pak už Tě zas bude mít doma jak dlouho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.09 11:46

Jsem uplne stejna, s malym jsme na sebe fixovni a nemuzeme bez sebe byt (nechtel a nechce byt beze mne s nikym krome manzela, mych rodicu a svoji ucitelky ve skolce). Nicmene i manzela jsem chtela mit na chvilku jen pro sebe a dat si maly oraz… zkus nejdrive malou odluku, tak na pul ci jednu hodku. Vytrat se a az prijdes, tak delej jako ze nic, zes byla na wc treba - bez velkeho vitani a litovani ditete. Tak to funguje u nas a je to ok. Zkus to pred odjezdem nekolikrat.

• Citovat
  • Upravit
4099
23.5.09 11:54

Taky se přimlouvám, aby ses rozloučila… už kvůli sobě, určitě pak budeš mít lepší pocit. Já to tak taky vždycky dělám, vždycky nechávám malého doma a babička chodí sem, aby byl prcek ve známém prostředí. No ale byla tady jen asi 3× a to už má malý 16 měsíců. Je zvyklý jenom na mě, pořád je semnou a tak ten můj odchod vždycky obrečí. Trhá mi to srdce když ke mně napíná ručičky a pláče a pláče… Pak si to taky nikdy neužiju když někam jdu, myslím jenom na malého jestli už mu není smutno, a pak to nevydržím a otravuju babičku s telefonátem třeba 3× za večer, jestli už je všechno ok. No a vždycky je.
Užij si koncert!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
23.5.09 11:56

Ahoj,

ja bych taky si to taky predtim vyzkousela nanecisto, na kratsi dobu. Ale pokud je mala na babicku a tetu zvykla, tak si myslim, ze by nemel byt problem, navic bude ve znamem prostredi :wink: Maleho mi segra nebo mamka uspavala uz jako miminko, kdyz jsme si vyrazili treba do kina nebo na veceri a zvladal to v poho. Spis mozna bude problem pro tebe uzit si koncert… A louceni delame tak, ze se normalne rozloucime (ne srdceryvne!!!), ale pak se ho se snazi hlidaci osoba nejak zabavit a my v klidu odejdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.09 11:58

reaguji na Allyenku: skoro souhlasim. Ja jsem se take pokusila rozloucit, kdyz byl syn maly, ale byl to horor - vriskal celou dobu dokud jsem neprisla! Kdyz jsem potrebovala odejit, mamka ho zamestnala, ja se vytratila a bylo, pak se po mne po chvili ptal ci fnukal, ale preslo ho to. Ted, kdyz chodi do skolky a jsou mu 3 a 1/2 roku, tak se s nim samozrejme rozloucim s tim, ze si pro nej za 4 hodiny prijdu, at si pohraje a neco noveho nauci. Uz vi, ze ja jdu treba uklizet dum nebo nakoupit apod. a v urcitou hodinu skutecne pro nej prijdu. Ale ted je vetsi a rozumi tomu, a to prvniho pul roku stejne vyvadel a nechtel tam beze mne byt. Na kazde dite zrejme funguje neco jineho, jde o to, zkusit nejmene frustrujici fintu. 8)

• Citovat
  • Upravit
2139
23.5.09 11:59

Ahoj, osobní zkušenost mi jaksi ještě chybí, ale v zá:,–(ě souhlasím s Allyenkou, tedy rozloučit se. Možná to ještě chápat nebude, ale do budoucna, kdy to bude samozřejmost je to určitě dobré. Maminka by neměla odcházet bez rozloučení, pak by se mohlo stát, že si Tě po takové zkušenosti naopak bude hlídat kdykoliv zmizíš jen za dveře do vedlejšího pokoje.
Ještě mě napadlo, jestli je to u vás možné, zkusit si jednu noc s babičkou u vás nanečisto. Jako že by jste tam byli všichni, ale večeři a spát by dávala babička, Ty bys byla jen taková pojistka, prostě takový mezikrok, malá by viděla, že večer tam nemusí být jen maminka a i Ty bys byla pak klidnější, když uvidíš, že zvládá spinkat i v jiné společnosti…
Tak ať se vše podaří a Ty si koncert pořádně užiješ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
23.5.09 12:51

Pokud na babičku dobře reaguje a ještě Ti přes noc tak hezky spinká, využij toho, pěkně si užij volný večer a hezky si odpočiň. Ale určitě se při odchodu rozluč a řekni jí co nejsrozumitelněji, kdy se vrátíš - sice tomu ještě nebude rozumět, ale někde v hlavičce to zůstane a v budoucnu si to spojí. Bez rozloučení zmizet, to by mohla chytnout pěkné trauma, že příště zmizíš a nevrátíš se - i dětští psychologové před tímhle varují…

Bohunka ______________
Helenka, 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
23.5.09 13:46

ahojki, já když holku občas nechávala na chvilku u kamarádky, když jsem si třeba potřebovala nakoupit apod., tak to bylo sice až nějak od roka a dcerka kamarádku znala, byla to vlastně sousedka s mimčem… tak jsem se loučila, tak nějak normálně, ne přehnaně, a bylo to OK.
Pak ale tahleta sousedka u nás začínala občas nechávat svýho chlapečka, měl taky okolo roku a ta teda musela nenápadně zmizet, jinak to byl horor. Malej ssmozřejmě zjistil, že je mamka pryč, ale zvládl to.
Takže prostě každé dítko je jiné, na každé funguje a platí něco jiného, já osobně jsem ráda, že jsem se mohla s dcerou loučit, bylo to fajn.
Na vašem místě doporučuju vyzkoušet to nanečisto, jak už tu od někoho padlo, protože dopředu nevíte do které skupiny malá spadá. Ona by to sice zvládla v každém případě, ale je zbytečné dělat to horší, takže doporučuju vyzkoušet to. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
23.5.09 19:06

Holky, děkuji moc za rady. Malá babičku i tetu dobře zná a má je ráda. Moje máma ji vozívá a není problém. Akorát se bojím trochu jídla, ale to budeme muset natrénovat. Jednou jsem šla k zubaři a musela jsem přenechat dopolední sváču na mé mamě a malá nesnědla nic a moc prý plakala. Tak šly ven a bylo dobře. Bylo to ale v období, kdy nechtěla moc jíst ani nám - rostly jí 3 zoubky najednou. Snad to zvládneme. Ještě jednou díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
23.5.09 20:36

Ahoj,
musím říct, že jsem výjimka, ale já se s malým docela dlouho neloučila. Když byl takhle malý a nechávali jsme ho u babi, tak jsme odešli, když spal, pokud nespal, tak jsme se snažili proklouznout.
Jinak děsně vyváděl, když nás viděl odcházet, zlepšilo se to až tak kolem 1,5 roku - to už jsem mu pak říkala, že někam jdu a přijdu a něco mu přinesu.

Když mu bylo 8 měsíců, tak spal jednu noc u babi a bylo to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
381
23.5.09 22:24

Ahoj,
tak mně večer hlídal a uspával malou až doteď vždycky jenom manžel (ne přes den, to zaskočila i babička), i tak jen výjimečně, když jsem sama někam jela, a kolikrát pěkně řádila, i když je na něj zvyklá :lol: (tedy spíš zkoušela, co manžel vydrží, než že by byla nešťastná). Obvykle ji dáváme do postele oba společně. Ale je fakt, že u nás to bylo se spaním hodně špatné dost dlouho a do půl druhého roka byla zvyklá se před spaním pěkně napít z prsa. Babička hlídala taky, ale až když malá spala.
Ale určitě bych neutíkala bez rozloučení a uspávání babičkou bych si předem vyzkoušela, jak radí holky. Aspoň budete vědět, do čeho jdete. Koncert si užijte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.5.09 22:32

Ja jsem taky vyjimka a stejne jako papu bych se neloucila.Nase mala desne vyvadi takze kdyz jsme ted jeli pracovne pryc a zastupovala babicka tak proste rano dosla,mala se vzbudila a uz videla ji a byl klid.
Nevim totiz zda tak male dite pochopi ze vubec jdes pryc a ze se mu snazis rict ze se vratis.Ale to je jenom muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.5.09 14:44

To zvládne neboj, někdy to člověka až zamrzí, jak je to dítě v pohodě zatím co ty se budeš celou dobu nervovat, jestli je v pořádku a ještě těsně před koncertem budeš volat, jak je???
Nečetla jsem příspěvky přede mnou, nebo rozhodně ne poctivě, ale pokud ti můžu radit, tak jestli si chceš koncert opravdu užít, tak to spaní s babi zkuste už „nanečisto“ dopředu… A ty budeš aspoň rámcově vědět co se doma děje a nebudeš tak ve stresu…
Pěkně si koncert užijte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.5.09 15:13

Foltexko - já jsem od mladší dcery odcházela dost často - 2× týdně cvičit od miminka, od jejího 1,5 r 2× týdně do práce, občas dr. já i se starší atd..... Loučit jsem se nesměla , jak mně viděla odcházet, bylo zle, když jsem vyklouzla , byla úplně v pohodě. "Loučení " zvládla až ve školkovém věku. Takhle malé dítě to myslím nepochopí, pokud to bude jednorázová nebo řídká záležitost. Ale je to dost individuální, jestli bude mít období závislosti, nepomůže možná nic. Zkus to někdy v malém - když je tam babička, třeba odejít jen na chvíli, na hodinu… ale může mít zrovna den blbec…
U nás to tedy bylo ovlivněné ještě tím, že bydlíme s našima, takže malá byla s tátou , ségrou, babičkou, dědou, strejdou… a o nějakou maminku víc nebo míň se v tom už ztratilo… :) .

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky