Zoubky??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1334
20.5.09 11:25

Zoubky??

Ahoj maminky, malé jsou tři měsíce, tak týden všechno strká do pusy- ruce, hračky, plínky, prostě vše, co má na dosah rukou, nadměrně slintá, tak tři dny má zvýšenou teplotku, a v noci už teda řve, je nevrlá, víc se potí.. Říkám si, že na zoubky je ještě brzy, je to možné, aby se prořezávaly tak brzy?? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
20.5.09 11:30

MOžné je všechno, některé děti se už se zoubkem narodí. Navíc to může trvat dost dlouho, než se zoubek vyklube, takže cítit to může už teď a zoubek se objeví třeba až za měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
20.5.09 11:34

hkac: No nazdar :wink: , jako trvat déle..

A jak to poznám? Jsou dásně jinak „zbarvené“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.5.09 11:55

Ahoj, ano malá už muže mit zoubek. A ta dásen je červenější, nateklá. Domik měl teplotu před měsicem, kolik nocí jsme nespali a zoubek stále nikde. Ale ta změna na dásni je poznat. Strkání hraček do pusy je taky tím, že tu danou věc zkoumají. Všechny moje děti slintaly od 2 měsícu a u dvojčat to přešlo až na roce :( . Domik slintal hodně, ale už se to ustálo. Tak doufám, že už nám ten zub vyleze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.09 12:44
misutka píše:
hkac: No nazdar :wink: , jako trvat déle..A jak to poznám? Jsou dásně jinak „zbarvené“?

My jsme to poznali až v době, kdy zoubek vylezl. Anežka s tím větší problémy neměla, jen víc slintala. Navíc jí rostly minimálně dva najednou (spíš čtyři), tak to bylo rychle odbyté. hkac

• Citovat
  • Upravit
1
20.5.09 13:39

Ahoj taky bych se rada zeptala na zoubky,male je 9 mesicu a porad nic.V noci neklidne spi,ale zoubkum se asi nechce…vecina lidi rika ze ji polezou naraz a bude to sila… :) Mate nekdo takovou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.5.09 14:07
veruschka píše:
Ahoj taky bych se rada zeptala na zoubky,male je 9 mesicu a porad nic.V noci neklidne spi,ale zoubkum se asi nechce…vecina lidi rika ze ji polezou naraz a bude to sila… :) Mate nekdo takovou zkusenost?

Ahoj mému synovi vyrostl první zoubek přesně v 9 měsících,a potom se to klubalo najednu horečky ,průjem byl nevrlý všechno strkal do pusinky a na dásničkách měl malé krvavé tečky.Ale jakmile se zoubky vyklubali tak byl na chvíly klid.Co já vím nevíc jsme si vytrpěli u prvních a pak posledních jak lezly špičáky.
Teď mám skoro 4 měsíční dceru a zdá se mi že se ji už taky klubou má to na těch spodních dásničkách trošku nateklé.
Při synovi jsem používala Babydent jsou to kapičky které si kapneš na prst a rozetřeš to na to bolavé místo.Musím říct že jak mi lezly zuby moudrosti tak jsem si to těma kapkama natřela a hooooodně :D se mi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.5.09 14:31

U dvojčat se vyklubaly až po roce a to 4 najednou a pak postupně do 2,5 let jim rostly. Ten babydent jsme taky měly a je opravdu učinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.5.09 14:40

veruschko: starší dceři taky narostly první zoubky v devíti měsících, pak byl 3 měsíce klid, než vyrostly další dva. Ještě pořád nemá všechny, takže to nemusí být pravidlo, že když si zoubky dávají na čas, tak porostou najednou.

Gabrle, Kykoušku: dá se ten Babydent ještě sehnat? U první dcery jsem ho používala a byla jsem max spokojená, ale teď už ho nemůžu sehnat. Dokonce jsem psala email vyrobci, ale na odpověď čekám už přes měsíc :evil:
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.5.09 14:45

Ahoj, moje dcera taky hodně slintala už okolo druhého měsíce a první zoubek jí vyrostl až po 11. měsíci a ještě dvojka :lol: , je to různý. Byla protivná, ale jinak v pohodě. První dcera měla taky zoubek až skoro v roce a měla průjem a teploty a zase vůbec neslintala. Jinak je známo plno případů, kdy zoubek vyrostl i takhle brzy. Přeji miminku, aby ho lezení zoubečků bolelo, co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.5.09 21:04
Gabrle, Kykoušku: dá se ten Babydent ještě sehnat? U první dcery jsem ho používala a byla jsem max spokojená, ale teď už ho nemůžu sehnat. Dokonce jsem psala email vyrobci, ale na odpověď čekám už přes měsíc :evil:
 R.

No me lekarnice řekla, že už se bohužel nevyrábí kvuli nějaký látce. Ale máme ted Mundisal gel a docela to zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
20.5.09 21:08

Je to hrozně individuální, já u Davídka vyhlížím zoubky už někde od 4. měsíce, doteď nemá žádný, ale vypadá to, že snad konečně už něco vyleze.
Nám třeba Mundisal nezabírá vůbec, ale Calgel ano. Je to jak u koho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
20.5.09 21:15

Packo , je to možný. Už jsem se taky setkala s maminkou, co na tento gel nadávala. Ale u nás je zatim klid. A ten Calgel koupim taky. Dekuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
20.5.09 21:16

Ahoj.To co popisuješ jsme měli taky a zoubky mu vylezli v 7 měsících…Zkus ty dásničky namazat třeba Calgelem nebo nějakým jiným gelem a jestli bude klidnější tak to ty zoubky nejspíš budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
21.5.09 10:06

To budou zuby. Ada začal taky slintat ve 3m, ale první zoubky vylezly až v 6m a hned 2 naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí