Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malému už je něco málo přes tři měsíce,tak jsem mu zkusila vyměnit dudlík o-3 m za 3-6 a absolutně ho odmítá a když mu zkusím dát ten jeho první,tak ten si dudlá vesele dál.Mám mu teda nechat ten starý a nebo ho zvykat na ten nový?I když jsem se dočetla,že dudlíky by se měly používat podle věku dítěte,jinak to prý škodí.Tak já nevím ![]()
Klidne mu ho nech
vymenis ho, az bude chtit. My mame doted savicku na flasce na kasi 0-3, protoze maminka je lina koupit novou
a myslim, ze to v nicem nevadi ![]()
ale prd nech mu ten stary - M mela celou dobu jeden a vzhledem k tomu ze mela latexovy tak byl slusne jetej bleeeeeeeee ale jiny nechtela - neresila bych to- M ma zuby rovne a v poradku pokud myslis tohle- dudliku se zbavila cca na roce a pul- mela ho predtim vetsinou ejn na spani
Oluscho,
já nevím..naše holky měly do roka jednu tu menší velikost, cca od 10m jen na spaní…vydržel a nic jim neuškodilo.
kluk měl naopak zase dudlík asi jen do 10m a to zase neměl malý, ale větší, protože s malým měl problém
.
Já bych to nechala na dítěti, jsou prostě věci v životě dětském, které se do obecných doporučení nenacpou…;-) , buď to zkus zase až za měsíc a uvidíš, ale podle mě je jedno jestli dudlá malej nebo velkej dudlík..;-)
Zdenik
Já malýmu dudlíky měnila pomalu přesně na den, jak jsem byla pečlivá
![]()
Kupovala ty drahý, podle velikosti… Míšovi to pak už bylo jedno a dudla cokoliv.
Anetě nemůžu narvat žádnej. Zkoušela jsem všechny velikosti, tvary, materiály a nic…klidně bych jí nechala ten největší a nejhnusnější, jenom kdyby ho chtěla. ![]()
My také používali hodně dlouho novorozenecký dudel a možná až po roce pak koupili větší. Nikomu to nevadilo a zuby máme také pěkné.
klíďo mu ho nech. Vojta cucal jen avent
a když jsem chtěla směnit 0-3 za 3-6 odmítnul, na milost ho vzal až za pár týdnů - už musel, staré byly odudané
- a na další velikost pak přešel bez mrknutí oka.
v roce si vzal i zkosený dudel, který předtím plival. no, bohžel, dudlá doteď, i když slavíme úspěch a nechává ho v postýlce.
uvidíme zítra, hlídá tchýně, … ![]()
Jéééééééééé to je super že vám zlatíčka dudaj.Ten náš 5-ti měsíční uličník nechce nic…má všechny tvary i velikosti,i ten celokaučukovej dudlík jsem mu koupila (v kterým vypadá fakt děsně
),ale nic.
Přitom by to bylo super kdyby si podumlal v kočárku,když je neklidnej.Ale prsty olizuje nonstop,to teda jo ![]()
Zapoměla jsem dodat… …určitě bych mu ho nechala pokud větší nechce, hlavně že dudá ![]()