Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@BioVila_ze_Sumavy píše:
Zdravím, a rovnou doufám, že se najde někdo kdo by mi dokázal poradit…
V bytě mám plynový kotel a tím topím. Zároveň ho ovladam termostatem. Jenže, na termostatu není žádný název, tudíž se nemůžu dohledat návod. V tom by až taky problém nebyl, co se dalo jsem vykoumala.
Ale, vůbec nevím, jak nastavit teploty tak aby kotel topil tak, aby bylo doma teplo. Nastavit tam jdou 4 programy (tj 4 časy) a teplotu jsem nastavila na 22°. Na noc termostat vypínám…
Jak to máte vy? Můžete mi to rozepsat detailněji? Teploty, časy, zda termostat nechavate nonstop zapnutý nebo vypínate? Za kazdou radu budu ráda
proč vypínáš termostat na noc? kor v těchto mrazech? ![]()
vymrzne ti byt a než se to vytopí tak máš vyšší spotřebu..
já mám teplotu na 22 stabilně
Topim na 20 °C v celém domě, kromě pokojů pro děti a ložnice, tam netopim vůbec.
5-7 a 15-23 máme 23´ jinak 16´. Zároveň na kotli je otočný ovladač nastaven na 65´ ( obrázek mrazu )
My mame teda barak a topime elektrikou, je tu pres den mezi 22-23° to staci, v noci min, presto jsem dve noci po sobe otvirala na ventilacku pustit trosku chladna, ze v loznici se mi zdalo horko.
Topime 3× denne je nastaveny kotel, ze tse pusti sam kdyz je nizky proud to pozna a topi se. Pak se vypne. Ale kdyz by nam byla zima mezi tim, tak mame prenosne čidlo, ktere se da treba k oknu nebo nekam do chladna a zacne to jesne navic topit.
No fuj 23, to bych zdechla vedrem. V ložnici bývá celý den pootevřené okno, až na spaní zavírám… Dětem lehce přihřejeme pokoj, jinak se tam topí, když si jdou hrát.
V obýváku a kuchyni 21, koupelna tepleji
@dedrichov píše:
No fuj 23, to bych zdechla vedrem. V ložnici bývá celý den pootevřené okno, až na spaní zavírám… Dětem lehce přihřejeme pokoj, jinak se tam topí, když si jdou hrát.
Tak ono nikdy úplně 23 není, je tam tak 22. Otevírají se okna, dveře, chodba není vytápěná atd.
@dedrichov píše:
Nam to do tech 23 staci, nosime totiz furt 3/4 nebo kratasy a tricko s kr. rukavem, nechci, aby bylo doma chladnej a my museli byt v teplakach navleceni pres den. Prijemna tak akorat teplota.
Na spanitojo, to chladneji, kdyz se mi zda horko ac v noci netopime, tak klidne vetram.
Přes den 22, na noc 20 kvůli dětem. Termostat s cidlem je v obýváku, takže v ložnici je o neco chladněji. Rozhodne ho nevypinej na noc. Chladne byt a pal ráno to topí jak silene. Jednak je tam po ranu zima a druhak to zvyšuje spotřebu. Kotel mam v eko módu
@Bábrdl píše:
Tak ono nikdy úplně 23 není, je tam tak 22. Otevírají se okna, dveře, chodba není vytápěná atd.
nevytápěný chodby nevedeme, to jsem nesnášela ještě u rodičů doma, nic se nezměnilo. V obýváku hic a všude jinde jako v morně…
@Natálka26 píše:
Topim na 20 °C v celém domě, kromě pokojů pro děti a ložnice, tam netopim vůbec.
To bychom zmrzli ![]()
Topím krbem a udržuju teplotu pořád kolem těch cca 23-24stupnů ted tedy přitápím víc je kosa, a když jdu spát hodím ještě na noc pořádný poleno a je teplo až do rána ![]()
Je to o zvyku. Já nemám ráda pretopeno takže i můj teplomilny muž si musel zvyknout, že v ložnici je tak 15°C maximálně
![]()
@dedrichov píše:
nevytápěný chodby nevedeme, to jsem nesnášela ještě u rodičů doma, nic se nezměnilo. V obýváku hic a všude jinde jako v morně…
Bože, to nesnáším! To je úplně nejhorší!
Z toho rostu u starších lidí. V obýváku 25, na chodbě 15 a když otevřeš dveře, hned křik, že utíká teplo.
Já jsem napsala špatně. My bydlíme v domě (vilce), který byl v sedmdesátých letech rozdělen stavebně na byty. MY obýváme jeden byt, zbývající jsou většinou prázdné. Nevytápěná chodba je myšleno „před bytem“, chtěla jsem říct, že i tam utíká někdy teplo, nejen ven. Takže v bytě je těch 22, i když se topí na 23.
Ja bydlim v byte, netopim skoro nikde akorat v obyvaku mam kamna nastaveny na 3 stupen (ze 7),v loznici bych nemohla spat a v kuchyni je teplo kdyz varim nebo pecu, jinak mam kolem 17 stupnu, sme prizemni byt takze nemam nikoho pod sebou ze by topili pod nama. ![]()