Jak toto začít řešit?

Anonymní
17.4.19 15:56

Jak toto začít řešit?

Dobrý den

Nevím jak tohle mám řešit právě proto píšu sem jestli se s tím někdo nesetkal nebo jestli by mi někdo nedokázal poradit jak toto dál řešit.
Všechno začalo před rokem, kdy jsme se seznámili s přítelkyní oba jsme šli na stejnou brigádu, kde vše že začátku bylo fajn máma měla přítelkyni ráda a všechno bylo v pořádku, dejme tomu, že někdy v polovině prázdnin co jsme přišli z práce jsme byli oba unavení a máma se mě zeptala jestli bychom ji mohli pomoct, říkám ano já ano ale přítelkyně ne tě nebylo zrovna nejlépe měla chřipku a prostě vypadala na umření, no od té doby se máma k přítelkyni chová jak k nějaké fúrii, křičí na ni podle mě ji nemá ráda na brigádě, kde jsme byli ji začala pomlouvat a táhne se to dodnes.
Dnes jsme spolu přes rok a máma mi dnes oznámila, že mám zakázáno se s ní stýkat a že mám do 18 zákaz někam chodit je mi 17 za 3 měsíce mi bude 18, kdy tedy plánuji se odstěhovat z tohoto důvodu co jsem vam sem napsal není to vyhrožování jen prostě byl jsem u doktorky, která mi řekla že se mám vzdalovat od stresových situací a nemám se stresovat, sama máma to ví upozorňuje mě na to, ale vždy když o přítelkyni mluví tak ji jen nadává.
Máma už docela dlouho dobu lže i mému taťkovi, kterého je mi opravdu líto a ten chápe jak se asi teď cítíme on je spravedlivý a prostě když je potřeba pomohu.
Kvůli chování mami mi málem museli volat záchranku protože z toho stresu jsem prý skolaboval prosím lidi nevim co mám mámě říci, když se s ní snažím o tom promluvit tak začne hned nadávat a nepustí mě ke slovu prosím poraďte mi už si nevím rady ????????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
17.4.19 16:05

A zeptal ses mámy proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 16:11
@pikola píše:
A zeptal ses mámy proč?

Na co proč to kvůli jejímu chování?
Nevím proč ale když si s ní chci promluvit tak pošle do pr…

• Citovat
  • Upravit
597
17.4.19 16:14

Je divné, že máma jen tak z ničeho nic otočila. Když s tebou o tom důvodu nechce mluvit, nemohl by to od ní zjistit táta? Podle toho, co píšeš, je on na tvé straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 16:36

No nejspíš to začalo tím, jak jsem zmiňoval že přítelkyně byla nemocná chodila častěji na WC a mámě se to nelíbilo a začala ji pomlouvat mezi ostatními asi aby se měli o čem bavit takhle nějak to zůstalo dodnes a promlouvá ji i předemnou bohužel už nevím jak toto mám řešit protože mi z toho není dobře mrzí mě to jaká je máma na přítelkyni když ji nic neudělala a to s tím taťkou on by na mě straně nejspíš byl ale máma mu nalhává samé kraviny a tu přítelkyni promlouvá i u něj samozřejmě ne pozitivně jenže když se dozví pravdu tak už se to dále neřeší
Mrzí mě i to když si chci promluvit s tátou a řeknu mu něco popravdě tak máma okamžitě začne lhát a samozřejmě dospělí má asi přednost před pravdou kterou vím jen já a přítelkyně :,(

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.4.19 17:01

Potřebuješ se stavět na vlastní nohy a odříznout se od toho, že jsi zodpovědný za spokojenost své matky - fakt nejsi.

Pokud ti spory doma zasahují do běžného fungování a zdraví, tak si myslím, že by stálo za to párkrát zajít za nějakým psychoterapeutem a pobavit se o tom co a jak prožíváš a jak takovýhle nápor přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 17:15
@Ou píše:
Potřebuješ se stavět na vlastní nohy a odříznout se od toho, že jsi zodpovědný za spokojenost své matky - fakt nejsi.Pokud ti spory doma zasahují do běžného fungování a zdraví, tak si myslím, že by stálo za to párkrát zajít za nějakým psychoterapeutem a pobavit se o tom co a jak prožíváš a jak takovýhle nápor přežít.

Já vím jenže, když bych toto začal řešit s nějaký psychoterapeutem, bůh ví co si o mě máma bude myslet snažim se toto všechno nějak překonat ale poslední dobou mi přijde že mi dochází síly

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.19 17:45

Mama nemusí vědět, že někam chodíš za psychoterapeutem. Když jsem měla přítele (rodičům taky nic neudělal) a naši z ničeho nic hi začali nenávidět, a už to taky začalo být neúnosný, tak jsem se rodičům postavila. Buď mě budou brát i s mým přítelem a nebo ať mě neberou vubec(rodiče opravdu dělali obrovský peklo) a jak z ničeho nic, to všechno ustalo. A když je to 17, tak asi studuješ ne? To tam nemáte výchovného poradce nebo školní psycholog?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.19 18:02
@Anonymní píše:
Mama nemusí vědět, že někam chodíš za psychoterapeutem. Když jsem měla přítele (rodičům taky nic neudělal) a naši z ničeho nic hi začali nenávidět, a už to taky začalo být neúnosný, tak jsem se rodičům postavila. Buď mě budou brát i s mým přítelem a nebo ať mě neberou vubec(rodiče opravdu dělali obrovský peklo) a jak z ničeho nic, to všechno ustalo. A když je to 17, tak asi studuješ ne? To tam nemáte výchovného poradce nebo školní psycholog?

No asi ano asi máme jen dříve jsme se vidali více a teď se vidíme pomalu jednou dvakrát za měsíc a to jen při štěstí ve škole mám dobře známky mám vyznamenání a nevím co jí vadí když se proti ní postavím tak sehraje strašnou komedii že se jí její syn snaží ublížit když to není žádná pravda no a to naše vidání nám řekla moje máma řekla že se budeme vídat jednou za 14 dní a když ji jednou za 14 dní řeknu že jedu za přítelkyni tak mi to ještě zakazuje :think:

• Citovat
  • Upravit
31278
17.4.19 18:02
@Anonymní píše:
Na co proč to kvůli jejímu chování?
Nevím proč ale když si s ní chci promluvit tak pošle do pr…

To jako na otázku „mami, co máš proti Marcele?“ odpoví „jdi do haje, nebudu se o tom s tebou bavit!“???
A nemá máma sama nějaký psychicky problém?
Jinak, plánuješ se odstěhovat…máš to vymyšlené, peníze a tak? Ví o tvém plánu ona? Možná se takhle vzteká, protože ví, že balíš kramle, a tohle je jen blbá reakce na to, že se bojí, že tě ztrácí?
Taky bych o tom zkusila hodit řeč s tátou, až máma nebude doma, ať na to máte klid…zeptat se ho, jestli neví, co má máma za problém, co jí žere, zkus si s ním hodit řeč dospěle, jako chlap s chlapem, promluvit i o tom stěhování, když to nejde s mámou, tak aspoň s tátou, abys měl nějakou podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.4.19 18:09
@Anonymní píše:
No asi ano asi máme jen dříve jsme se vidali více a teď se vidíme pomalu jednou dvakrát za měsíc a to jen při štěstí ve škole mám dobře známky mám vyznamenání a nevím co jí vadí když se proti ní postavím tak sehraje strašnou komedii že se jí její syn snaží ublížit když to není žádná pravda no a to naše vidání nám řekla moje máma řekla že se budeme vídat jednou za 14 dní a když ji jednou za 14 dní řeknu že jedu za přítelkyni tak mi to ještě zakazuje :think:

To vypadá, že máma nezvládá to, že ji dospívá syn… :think: za tři měsíce ti bude osmnáct, máš dobře známky ve škole a ona vyšiluje, že chceš dvakrát za měsíc vidět dvou holku? Moje mama byla hroznej poděs, ale ve tvým věku už sem mohla se svým klukem trávit spoustu času, pokud to nenarušovalo školu, občas u něj i přespat nebo odjet na víkend na chatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 18:10

@Mar__tanka1983
Samozřejmě o stěhování oba dva vědí a taťka samozřejmě proti není, že pokud chci tak ať jdu peníze si vydělávám sám peníze mám a jako platit samozřejmě budu.
Nejhorší věci, co snad kdy mi máma řekla tak to že je zbytečná platit za mě když si toho nevážím a že toho jen zneužívám když to není pravda peníze si vydělávám sám od rodičů nic nechci co je potřeba zaplatit zaplatím a Toť vše

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.19 18:14

@Mar__tanka1983
Poslední dobou ji dělá problém vše, nevím jak to ale je to tak vadím ji já a to s tím dospíváním máš pravdu je to hrozné, ale proč to chce udělat takto vždyť když jsem byl ve věku 10 a víš tak říkala běž ven skoro vůbec jsme nikam nejezdili a nic jsme nedělali vždy jsem se musel zabavit sama mi říká to že se snaží abychom se teď mohli bavit ale teď dospívám a chtěl bych také zkusit jaké to je :(
Jen mě mrzí že ona to nechápe nenechá si to vysvětlit

• Citovat
  • Upravit
29350
17.4.19 18:19
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983
Poslední dobou ji dělá problém vše, nevím jak to ale je to tak vadím ji já a to s tím dospíváním máš pravdu je to hrozné, ale proč to chce udělat takto vždyť když jsem byl ve věku 10 a víš tak říkala běž ven skoro vůbec jsme nikam nejezdili a nic jsme nedělali vždy jsem se musel zabavit sama mi říká to že se snaží abychom se teď mohli bavit ale teď dospívám a chtěl bych také zkusit jaké to je :(
Jen mě mrzí že ona to nechápe nenechá si to vysvětlit

co bys chtěl zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
17.4.19 19:15
@Mar__tanka1983 píše:
To vypadá, že máma nezvládá to, že ji dospívá syn… :think: za tři měsíce ti bude osmnáct, máš dobře známky ve škole a ona vyšiluje, že chceš dvakrát za měsíc vidět dvou holku? Moje mama byla hroznej poděs, ale ve tvým věku už sem mohla se svým klukem trávit spoustu času, pokud to nenarušovalo školu, občas u něj i přespat nebo odjet na víkend na chatu…

Taky mi připadá, že tvoje máma má problém s tím, že jsi už skoro dospělý a chceš odejít. Její život se tím změní, nebude mít své dítě pod kontrolou. Dává to najevo bohužel takovým způsobem, že tvé odstěhování ještě urychlí. Nenech se vytočit a stůj si za svým. Klidně jdi za psychoterapeutem, nic jí neříkej, jen by tě shazovala. On ti poradí nějakou strategii. Bohužel existují rodiče, kteří se nikdy nesmíří s tím, že už tě nemají pod kontrolou a budou tě dusit a manipulovat dál. Čím dřív se naučí účinně bránit, tím líp. Hodně štěstí, zníš jako hodnej kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!