Jak trávit čas v Praze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V Praze je dost památek, různé výstavy, přednášky, koncerty, divadlo, kino, zoo, sportovních areálů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekonečné množství procházek nabízí historické centrum, různé parky a zahrady. Při ošklivém počasí je zde milon muzeí a výstav. Nechápu, jak se někdo může v Praze nudit. Koukni na web citybee nebo kudyznudy. Je tam spousta námětů na akce a výlety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konkrétně procházky neporadím, možná nějaký park v okolí, neznám to tam, ale doma si to chce najít nějakou činnost, sedět u TV je na bednu kdekoliv. Asi si budete muset najít nějaké nové koníčky. Já mam ráda ruční práce, háčkuju, maluju, pletu z papíru, peču. Čtu. Možná se kouknout po nějakém sportovním vyžití v okolí, nevím co vás baví ale určitě bude v okolí bazén, fitko, nějaký sportovní areál třeba na inliny, myslím že na tohle je třeba Praha dobrá. Máte k dispozici spoustu kulturních akcí, výstav, muzeí, mnohem větší možnosti než někde na vsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odkud přesně jsi zakladatelko? Jsem z Prahy 4, můžeme pokecat
klidně napiš a pár míst třeba i poradím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba modranska rokle, pak se dá jít dlouhá prochazka kolem Vltavy z Komořan az do centra, v Braníku je venkovní park s minigolfem apod, mate to kousek na Zbraslav, tam je staré keltské oppidum, prochazka na letiště Tocna atd atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
boze, pred par lety jsme se prestehovali z prahy na vesnici a ja resila presne opacny problem
jak travit volny cas na venkove
praha ma milion mist, kam jit. pomoci mhd se dostanes kamkoli, takze je to jen na vas. me se treba posledni dobou moc libi ve stromovce, krasne misto na prochazku. petrin, zoo, botanicka zahrada, centrum… kdyz je hnusne, tak kina a muzea. tady je jen ta dilna a hlina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kunraticky les, Krcsky les, z krce do Modran k vode, Prokopske udoli, Podoli, Naplavka, Zoo Chuchle, Riegrovy sady, Vitkov, Letna, proboha tady toho je mraky
kor na ty P4 kde busikem/metrem dojedes vsude! Tady toho je milion. Tak zacni guglit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peta81 píše:
boze, pred par lety jsme se prestehovali z prahy na vesnici a ja resila presne opacny problemjak travit volny cas na venkove
praha ma milion mist, kam jit. pomoci mhd se dostanes kamkoli, takze je to jen na vas. me se treba posledni dobou moc libi ve stromovce, krasne misto na prochazku. petrin, zoo, botanicka zahrada, centrum… kdyz je hnusne, tak kina a muzea. tady je jen ta dilna a hlina
Přesně tak, za nějaký časse budeme stěhovat na malé město a už z těch z toho mám osypky
jsem zvyklá, že v Praze je vše otevřeno. Můžeme jít kamkoliv a rozhodujeme se z minuty na minutu. Když něco potřebuji koupit, něco mi chybí. Když se chceme jít projít do přířody a překvapivě je tu přírody víc než v jakémkoliv jiném městě, což pro mnohé lidi překvapením, prostě je tu vše dostupné. Pohotovosti, lékárny. To na malém městě ani náhodou
tak to pro nás bude hodně velký šok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze toho je. Projít pěšky všechny památky, různé lesoparky (Šárka, Krčský les, Milíčský les, Chucelský Háj, Prokopské údolí, Stromovka…), průhonický park nebo oboru Hvězda.
Pak zoo, botanická.
Ze sportovních aktivit bazén/aquapark, inliny, v zimě kluziště.
S kulturních atrakcí koncerty všeho druhu, kina, divadla, výstavy, muzea…
Fakt není důvod sedět o víkendu doma na p.rdeli, navíc vše dosažitelné do hodiny mhd z kterékoliv části Prahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze je toho miliarda. Na severu máme krásnou botanickou, ZOO či Draháňské údolí. Ze čtyřky si pamatuju pěkné procházky na Vyšehrad, okolí Podolí a Kavčích hor.
Dál jsou pěkné procházky podél řeky, ať už naplavka v centru nebo zase u nás na severu Podbaba atd.
Stromovka, Letná, obora Hvězda…
A to jsem vyjmenovala přírodu ![]()
V centru nespočet památek, parků, výstav, divadel apod. ![]()
Je tady vždy co dělat, je škoda sedět doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
Poraďte prosím, před nedávnem jsem se s přítelem z vesnice přistěhovala za praci do Prahy 4. Jak se zde dá trávit volný čas, odpoledne, víkendy. Kam na výlet či procházku když je hezky? Co zase dělat v bytě když je ošklivo?
Oba jsme zvyklí na aktivní trávení času - zahrada, dílna ap. Což v Praze v bytě nemáme a nebaví nás celé odpoledne sedět u televize nebo počítače…