Jak trávíte dovolenou s puberťáky

Anonymní
2.2.25 22:28

Jak trávíte dovolenou s puberťáky

Jakym způsobem trávíte letní dovolenou s dětmi okolo 13 let? Co je baví? Budu ráda za jakékoliv tipy pro tento věk…
Případně poradíte, doporučíte ubytování?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3779
2.2.25 22:31
@Anonymní píše: Více

Jezdíme na slonech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
2.2.25 22:34

ty neznáš své děti? nevíš, co je baví?
nebo organizuješ dovolenou pro cizí 13leté děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
2.2.25 22:35
@Sadman píše: Více

to mě bavilo i v 25 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
2.2.25 22:36

navíc, přesně tenhle dotaz tu byl před pár dny,
ubytování kde? v Česku? v Egyptě? na Mallorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 00:19
@Sadman píše: Více
:potlesk: díky za tip! To je přesně ono! Ani jsem nečekala, že to někdo tak rychle trefí.!
  • Citovat
  • Upravit
68965
3.2.25 00:28

Ony třináctileté děti obvykle jen tak nespadnou z nebe, ale už s nima člověk trávil dovolenou, když jim bylo 12, rok předtím 11… a ano, i když v tomhle věku je to jak na houpačce a náladičky se mění ze dne na den, tak furt jsou to děti, se kterýma jsem denně v kontaktu a tak nějak je znám. Rozhodně líp než kdokoliv na emiminu. Takže já s puberťákem tohohle věku trávím dovolené tak, aby si to užil ten můj puberťák a v neposlední řadě - i zbytek rodiny. Zas nehodlám převracet svůj život naruby jen proto, aby bylo dítko spokojené. Ale snažím se do dovolené našeho stylu nacpat prvky, co je má potomek rád. Já nevím, v Česku třeba lanové parky, u vody půjčení paddleboardu, u moře možnost pozorovat něco zajímavého pod vodou, dobrá zmrzlinárna za rohem… a u ubytování aby dítě mělo svůj prostor a spalo jinde než rodiče (a aby si rodiče večer dali skleničku vína a nemuseli trapně rušit puberťáka) a hlavně aby tam bylo dobré wifi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
3.2.25 06:50

My jezdíme na přechody hor natěžko, nebo různě po kempech do Alp i jinam. Chodíme ferraty, vystupy, paddleboard, letos kanoning. Někdy kombinujeme s mořem. Prostě co baví je i nás. Zatím na dovolenou s námi chtějí, přestože staršímu bude už v létě 17. Ale je fakt, že k Mácháči už by s námi nejeli (tam by jeli radši s nějakou tou partou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.25 07:02

A jak máme vědět, co baví tvoje puberťáky? :nevim: Co ti pomůže, že náš syn v tomto věku chce obrážet letiště a dcera cokoli, kde jsou zvířata? :nevim: Teď jedeme lyžovat do Itálie a v dubnu na vodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7351
3.2.25 07:04

To je strašně individuální… manželovy dcery např. mladší v pohodě ve 13ti s námi u moře, starší jela jednou v 16tu, že se tedy k moři podívá (my jezdíme od 13ti let té starší, předtím chaty v čr a pod, naposledy s námi byla v 11ti) a už nechce ani chaty, ani poznávačky, ani moře… Kamrádky dcera bude mít 18let a jezdí s nimi každý rok k moři. U nás ta mladší vloni s námi i na poznávačku po čr, ta starší vůbec nikam nechce s námi ani výlet na jeden den :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15230
3.2.25 07:19

Dcera s nama v tomhle věku normálně trávila dovolenou u moře, měla ráda aquaparky, tobogany atd. Nebo už jí začínaly bavit i nějaké poznavačky, byly jsme v Londýně, Paříži, Benátky atd. Naopak nikdy nebavily aktivity typu chození po horách, spaní ve stanu, sjíždění řeky apod. Ty znáš svoje dítě nejlépe a musíš vědět co ho baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
3.2.25 08:59

Nasi pubertaci se letos těší na 14 dní na střelnici. To jim asi nedoprejes. 😀 Jinak u nás vedou stále zvířata, takže zoo, tam nějaké krmení, pomazleni. Technické výstavy a lego. Zatím je baví i některé památky. Je to o dětech co je zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 10:40

Ve věku 13-16 let jsem nejraději trávila čas doma a s kamarády, letět na dovolenou s rodiči byla noční můra, vždycky jsme to přetrpěli. V tý době jsem raději brala koupaliště s kámoškama než dovolenou u moře s rodiči… Jináč asi se musíš zeptat svých puberťáku, co chtějí a nechtějí dělat. Nebo si myslíš, že tu někdo má věšteckou kouli :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.25 12:12

Moje puboška nepohrdne jet normálně k moři. A když ještě je tam dost koček jako v Řecku, tak je happy.

• Citovat
  • Upravit
68965
3.2.25 12:51

Mě by zajímalo, jestli se tu najde rodič, co nechá třináctileté dítě doma, pokud je jeho ideálním volném poflakovat se s kamarádama a dovolená s rodičema traparna. Jestli ti rodiče radši nikam nejedou nebo nechají doma dítě samotné, když nejsou babičky.
Já plně respektuji holt nedělat dovolenou ve stylu, který je potomkovi proti srsti (poznavacka s vymetanim všech památek v okolí nebo dvoutýdenní přechod velehor), ale tak zas vocud pocud, jako já se přizpůsobím dítěti, tak ono se v něčem přizpůsobí nám a jedeme. Zbytek prázdnin má z velké části ve vlastní režii, i když ani tady bych u třináctiletého dítěte nekyvla na „nechci dělat nic, mám mobil“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí