Jak udělat průvan?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
def
14.6.19 18:02

Jak udělat průvan?

Než začnete odpovídat :o)
Bydlím v bytě, kde jsou okna v místnosti na severovýchod (SV) a v místnosti na jihovýchod (JV). Tyto místnosti od sebe dělí předsíň a dveře na každé straně.

Na severozápad (SZ) je jediná cesta a to dveřmi z bytu a malou ventilačkou na chodbě.

Nezjistil jsem, jaké dveře a okno jak moc otevřít, abych vytvořil trvalý průvan. Někdy to foukne, ale aby to fičelo dýl, tak to ne :/

Tak a teď raďte :o)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64967
14.6.19 18:03

Tak pokud venku nefouká, těžko dělat průvan. Nám se to taky ani nehne a to máme na východ a na západ okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
14.6.19 18:22

Musi foukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.6.19 18:25

Mame vetrak. Tedy dva. Jeden dam do okna druhy doprostred bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
14.6.19 18:34
@Micaella22 píše:
Musi foukat.

Netreba. Staci jen umet otevrit okna a dvere a automaticky to pruvan prinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
def
14.6.19 18:41
@Cenarius píše:
Netreba. Staci jen umet otevrit okna a dvere a automaticky to pruvan prinese.

Ano, to je ta teorie! Je to kýhočerta nějaká fyzika o proudění vzduchu, který nějak zrychluje v nějakých podmínkách (tuším ve zúžení?). Ale tu teorii do praxe jsem nepřevedl. Takže teď už jen najít někoho, kdo to umí :o)

• Citovat
  • Upravit
def
14.6.19 18:41
@Alyss1 píše:
Mame vetrak. Tedy dva. Jeden dam do okna druhy doprostred bytu.

Promiň, ale to není průvan. To je rozhánění vzduchu. Proud vzduchu je ale výrazně menší než když je průvan.

• Citovat
  • Upravit
def
14.6.19 18:42
@Micaella22 píše:
Musi foukat.

Dle fyziky nemusí.

• Citovat
  • Upravit
5616
14.6.19 19:55

Jo kdyby ses zeptala, jak udělat průvan v peněžence, tak to bych věděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.6.19 20:08

No průvan ti vyrobí rozdíl teplot či tlaku a nebo to že venku je vítr.

Pokud máš uvnitř stejné vedro, jako venku, tak jedinné co tě zachrání je silný větrák a nebo ochlazovač vzduchu. (ale pak teda nechceš větra, aby ti tam nelezl horký vzduch z venčí)

A nebo teda může zkusit experimentovat s výrobou pořádného podtlaku v pokoji :-D

Pokud chceš průvan, tak po setmění a ochlazení vzduchu to ještě jde. Až budou tropické noci, tak pámbů s náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64967
14.6.19 20:20

@Ou u nás už tropické noci jsou. Několik dní byla teplota přes dvacet st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
14.6.19 21:09
@def píše:
Ano, to je ta teorie! Je to kýhočerta nějaká fyzika o proudění vzduchu, který nějak zrychluje v nějakých podmínkách (tuším ve zúžení?). Ale tu teorii do praxe jsem nepřevedl. Takže teď už jen najít někoho, kdo to umí :o)

Aa kolega odbornik z oboru, to se hnedka pozna. U nas jsem to vypocital tak, ze jedno okno na zapad plne otevrene a na vychod jen z pulky a drzet pruchozi dvere jen ze 3/4 otevrene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.6.19 07:31

Já měl okna na sever a na jih. Ty na sever jsem otevřel úplně a u těch na jih stačila ventilačka. A když nad tím teď přemýšlím, fungovalo to i obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný