Jak upravit vejce pro kojence?

10713
18.2.11 19:46

Jak upravit vejce pro kojence?

Získala jsem od babičky deset biovajec. A teď řeším jak je upravit.

1. můžu je uvařit vcelku, ale pak nevím, co budu dělat s deseti uvařenými bílky (když žloutky zkrmím mláděti)?
  1. můžu je rozdělit, čímž bych získala bílky na sníh, ale zase nevím jak uvařit ty žloutky…?

Máte někdo nápad k první i druhé možnosti…? Dík! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22044
18.2.11 19:49
  1. můžu je uvařit vcelku, ale pak nevím, co budu dělat s deseti uvařenými bílky (když žloutky zkrmím mláděti)?

A co je prostě sníst? Nebo nakrájet do polívky pro Tebe a muže? :wink: :mrgreen: Přece jich neuvaříš deset najednou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.2.11 19:50

Sežrat nebo nakrájet do pomazáky??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
18.2.11 19:52

např. zamíchat do polívky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.2.11 19:53

Některý žloutky dej prckovi, z jednoho celého mu udělej pomazánku na chleba (máslo, žloutek, sekané bílky, bylinky), ostatní snězte vy. A do bílků, co ti zbydou po žloutcích (předpokládám celé vařené vejce a vybereš žloutek, ne dělit za syrova), udělej vám pikantní tuňákovou pastu z másla, tuňáka, pepře, apod. nastříkej do půlek vařených bílků, polož na salát, k tomu toast a je to príma večeře :-)

Příspěvek upraven 18.02.11 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
18.2.11 19:53

Taky si myslím, že je můžeš konzumovat postupně, žloutek miminku, bílek sníš. Když je uvaříš najednou, nebo je najednou rozklepneš, pok je musíš rychle zkonzumovat aby se nezkazily. A miminku bych dávala jedině žloutek čerstě uvařený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.2.11 19:56

A pokud jsou čerstvá domácí, tak i po 14 dnech v lednici bych je klidně naservírovala prckovi, domácí kvalita podpořená věděním data snůšky salmonelou nehrozí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.2.11 19:56

Ahoj. Já vařila buď celé vejce najednou, Máje dala žloutek a bílek snědla já. Takhle se lépe odděluje žloutek od bílku. 

Nebo jsem nejdřív oddělila žloutek od bílku (když jsem potřebovala bílek třeba na zdobení perníčků) a žloutek pak hodila do polévky nebo při vaření masozeleniny do vroucí vody a vařila společně s masem a zeleninou asi 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.2.11 19:57

A dneska jsem slyšela v rádiu v typech na vaření, že bílek lze zmrazit  :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
18.2.11 20:05

Žloutek zavař prckovi a bílek pak přidej vám do jídla.
Někde jsem viděla nebo řetla, že bílky i zamrazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.11 20:12

No já jsem četla, že se má celé vejce vařit 15minut a pak dát dítěti žloutek.
Do roka by bílek dostat vůbec nemělo (vysoký obsah bílkoviny, možný alergen)
Ve skořápce se vaří hlavně kvůli salmonele, která se vyskytuje prý na skořápce, ne ve vejci, takže vlastně když rozklepneš vajíčko, tak ho teoreticky „infikuješ“
Nevím, asi záleží na tom, jak moc jsi úzkostlivá :lol: Vzhledem k tomu, že žloutek se dává maximálně jeden za den, tak bych si namazala chleba, nasekala ten bílek, posypala chleba, posolila, posypala třeba petrželkou a dobrou chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
18.2.11 20:24

No nemusím je vařit najednou, to je fakt, ale do těch dvou týdnů se sníst musí a „plýtvat“ biovejci pro nás se mi nechce :think: Takže čerstvě vařené budou jen dvakrát - má se dávat jedno týdně, že? - a zbytek zamrazím :nevim: a pro nás vymyslím deset variací na vařený bílek :mrgreen:

A příště řeknu babičce, že chci jen dvě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.11 20:31
pomeranca píše:
No nemusím je vařit najednou, to je fakt, ale do těch dvou týdnů se sníst musí a „plýtvat“ biovejci pro nás se mi nechce :think: Takže čerstvě vařené budou jen dvakrát - má se dávat jedno týdně, že? - a zbytek zamrazím :nevim: a pro nás vymyslím deset variací na vařený bílek :mrgreen:A příště řeknu babičce, že chci jen dvě :lol:

Myslela jsem, ze vejce maji min. trvanlivost skoro mesic… nebo uz je mate starsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
18.2.11 20:32
pomeranca píše:
No nemusím je vařit najednou, to je fakt, ale do těch dvou týdnů se sníst musí a „plýtvat“ biovejci pro nás se mi nechce :think: Takže čerstvě vařené budou jen dvakrát - má se dávat jedno týdně, že? - a zbytek zamrazím :nevim: a pro nás vymyslím deset variací na vařený bílek :mrgreen:A příště řeknu babičce, že chci jen dvě :lol:

Mám podobný problém, nechci dávat obyč vejce. Ale kupovat po 10ti se mi nechce - pro nás je to škoda, při životnosti 14 dní vyjdou na dítě 2-3. Jde to opravdu zmrazit? :?: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.2.11 20:47

Vejce pro kojence „jedině“ natvrdo, největší alergen z celého vejce je právě takový ten tuhý úponek bílku (či jak to nazvat) a ten většinou zůstane na žloutku. TEdy alespoň tak jsem to četla. U nás jsou vejce tabu, alergie na komplet celé.

Uchovávání vajec - co si pamatuju, tak za rusáků se zavařovala vajíčka do skla a vydržela snad i půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí