Slavnostní večeře - výročí

598
17.2.11 11:42

Slavnostní večeře - výročí

Ahoj holky, máme dnes s přítelem výročí a já bych ho ráda večer překvapila nějakou moc dobrou večeří.. Vařím často a řekla bych, že i dobře, ale moje kreace jsou vetšinou spíš na italský způsob - tzn. těstoviny a rizota na milion způsobů :D.. Takže dneska by to chtělo něco jiného, jako třeba nějaký steak, jehněčí kotletky + třeba bylinková rýže apod… Neměla by některá z vás nějaký tip na něco takového?? A taky by to nemuselo zabrat 4 hodiny :D.. Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
17.2.11 11:45

Já bych udělala třeba vepřovou panenku, medailonky, na hlívě ústřičné zalité smetanou, třeba s opékačkama. Nebo třeba lososa na špnátovo smetanovým polštářku… :dance: mnaaaam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 11:48

Hmmm, ta vepřová panenka zní moc dobře :).. Lososa udělat nemůžu, přítel pracuje s rybama, asi by mě střelil, hehe :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.2.11 12:04

Tu panenku normalne dusis na te hlive, das koreni na houby treba…a ke konci to zalijes šlehackou a super. Nebo to samy ale na pepri treeba…sla bych do neceho takovyho…
Ikdyz ja osobne bych si spíš dala tvou kuchyni s testovinkama a rizotem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.2.11 12:06

Jééé ted jsem se dívala že budeš mít Danielku :-) to schvaluju všema deseti :kytka: mám to taky v rodným listě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 12:10

Ano, Danielka, nejdřív jsme byli přesvědčení, že to bude chlapeček, takže Daniel a z Daniela byla po 4D UTZ Danielka :D.. Už jsem si na to hrozně zvykla a navíc všechny Daniely, co znám jsou vždy moc sympatické (znáš to, takové to: „Neee, Jana neee, to byla hrozná kráva“ :D ) ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.2.11 12:14

Přesně takovým stylem vybírám i já:-D a zatím nemám žádné jméno:-D ale zase my ještě nic nečekáme tak snad do té doby něco vymyslíme :-D Jinak moc zdravím do Finska :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 12:23

No, mně se hrozně líbila třeba Adélka, jenže museli jsme vymýšlet jména, aby byly spíš mezinárodního ražení a Adele zní hrozně tvrdě :(.. Hehe, děkuji, je mi tu trochu smutno, takže trávím dny na e-miminu :D.. A už mě to nebaví, už bych chtěla mít Danielku u sebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 12:24

a já zdravím do Brna, taky jsem z Brna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.2.11 12:34

:-) Tyyy jo tak to je náhoda…a ve Finsku jseš kvůli manželovi, nebo jak ses dostala tak daleko? Dívám se že už to máš za pár, tak držím moc palečky, budete s Danielkou super dvojka :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.11 12:39

Jj, kvůli příteli, je Fin.. Potkali jsme se v Brně, pak tam spolu nějakou dobu žili, ale musel se vrátit, dodělat poslední ročník školy a v tom já zjistila, že jsem těhotná, tak jsem se vydala sem :D.. Dneska je tu zrovna -23 stupňů, lahůdka :D.. No, za pár to sice je, ale bohužel ten poslední měsíc je fakt nejhorší, připadne mi to jako věčnost, hrozně mě bolí pánev, belhám se pomaleji než důchodci, poslíčky mě chytnou vždycky, když se zrovna někam chystám, tak nevím, jestli mám jít, jestli náhodou totiž nerodím :D :D Tak nějak se konejším faktem, že v naší rodině se miminka většinou rodí spíš o 2 týdny dřív, ale stejnak.. :D :D Z jaké části Brna jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.2.11 12:42

No já jsem původně ze Slatiny ale teďka poslední 4 roky už bydlíme s přítelem v chrlicích…
Tak hlavně že vám to klape, neumím se vůbec vžít do tvé situace ale pak si určo nechám poradit, musí to být zvláštní… Hrozně Ti budu držet palečky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
17.2.11 12:45

ahoj, nedávno jsem dělala slavnostní večeři - poprvé steaky… a úspěch veliký, práce skoro žádná :srdce:

koupila jsme v hypermarketu albert maso přímo na steaky - měli ho zatavené ve vaničce, na ní napsaný návod a jaké je to maso… a k tomu bylo i bylinkové máslo v pidi kelímku. Ale jde to samozřejmě i z masa od řezníka, návod na netu najdeš.

Já koupila koření přímo na steak, půl hodiny před jsem maso lehce naklepala rukou (aby se nepotrhalo) a steakové pepřové koření do něj zatlačila + zakápla to oliv. olejem, jen malinko a nechala odležet. Solit se moc nemá, aby nepustilo šťávu. To koření ale sůl trovchu obsahovalo. Pak jsem ho opekla 2,5min z každé strany a podávala. K tomu v troubě pečené brambory, na ně kysanou smetanu + ledový salát a paprika jako ozdoba. Jo a steakovou omáčku, taky ze sámošky. Bylo to hodně dobrý :palec:

• Citovat
  • Upravit
1
23.10.11 10:26

ahojky s přítelem budeme mít v úterý výročí,a nevím co mám doma ukuchtit dobrého :-) Poraďte mi prosím :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
16.7.12 14:46

Ve čtvrtek máme čtvrté výročí, ale manžel má noční tak musím něco dobrého uvařit už zítra, ale co??? :nevim:
Prosím poraďte :mrgreen: :mrgreen:. Něco dobrého a hlavně rychlého. Máme dvě malé děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí