Anglický recept - jednotka CUP

123
16.2.11 18:12

anglicky recept - jednotka CUP

Holky, varite nekdo podle anglickych receptu? potrebovala bych poradit s jednotkou CUP. odmeruji ji jak pevne maslo, tak mouku a jsem z toho jelen, protoze jsem si nasla, ze CUP je objemova jednotka. puvodne jsem to chtel dat normalne na hrky, ale nejsem si moc jista.

diky,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
16.2.11 18:23
olsa píše:
Holky, varite nekdo podle anglickych receptu? potrebovala bych poradit s jednotkou CUP. odmeruji ji jak pevne maslo, tak mouku a jsem z toho jelen, protoze jsem si nasla, ze CUP je objemova jednotka. puvodne jsem to chtel dat normalne na hrky, ale nejsem si moc jista.

diky,

ivana

Tady je převodní tabulka – http://www.deliaonline.com/…-tables.html, dole na stránce z cupů na gramy podle jednotlivých surovin.

Jinak standardizovaný cup má 250 ml, tedy to je objemová jednotka, ale můžeš si to třeba jednou nakalibrovat a podle toho pak převádět na hmotnost (tj. jednou nacpeš hrnek máslem, zvážíš a pak už to podle toho přepočítáš).

Já si teda všechny americké recepty hned převedu na gramy a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
16.2.11 18:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.2.11 18:27

Diky, zkousela jsem jiny konvektor a ten tvuj je lepsi. mela jsem prave obavu nacpat do maslo do hrnku :o), ale pisi, ze je to cca 110 g, tak jdu varit.

diky,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
16.2.11 18:47
olsa píše:
Diky, zkousela jsem jiny konvektor a ten tvuj je lepsi. mela jsem prave obavu nacpat do maslo do hrnku :o), ale pisi, ze je to cca 110 g, tak jdu varit.

diky,

ivana

No pozor, 1 stick másla (prodávají máslo po takových tyčinkách jakoby) je 110 g, cup másla je 225 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.2.11 18:49

diky, zrovna na to taky koukam, ze jsem pitomec :o)

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport