Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, koupila jsem v Lidlu poprvé gnocchi, nikdy jsem je ještě nepřipravovala, tak nevím, co k tomu, s čím je děláte vy? S nějakou omáčkou?
Mám doma špenát, že bych to nějak udělala s tím?
![]()
Prosím, poradte nějaký dobrý recept, který máte rádi. ![]()
No jestli to jsou gnoki, které znám, tak jsou to v podstatě jako bramborové knedlíčky.
Já je dělám třeba se slaninou a vajíčky, nebo sýrovou omáčkou, nebo klidně na sladko ala „šišky s mákem“.
S tím špenátem by to šlo určitě taky.
Dobrou chuť! ![]()
smetanová omáčka a hříbky nebo žamiony, omáčka zte 4 druhů sýra, smetana a listový špenát…
Stejně, jako špecle, dělám je s hříbky na smetaně, se smetanovou omáčkou, s kuřecím masem na cibulce, se špenátem a smetanovou omáčkou, pórkové nebo je i zapékám se zeleninou, uzeným sýrem a smetanou, s restovaným masem (nebo zbylým z pečení) a sýrem, na sladko s tvarohem a cukrem nebo jako šišky s mákem, s jablkovým pyré a jahodama… Ty kupované nejsou špatné, ale dělám si je domácí.
Příspěvek upraven 16.02.11 v 10:59
Já je miluju se špenátem a kuřecím masem. Osmahnout kuřecí kousky a zvlášť uvařit špenát se smetanou, nejlepší je listový, ne ten protlak. A posypat parmezánem.
háto nechceš rozvést ten recept nazapékání? „nerozblemcnou“ se? jakou zeleninu k nim?
Aha, tak já je udělám s tím špenátem, akorát nemám maso, může k tomu být místo toho vajíčko natvrdo…? ![]()
Se vším.
Já je miluju se špenátem, houbama a smetanovou omáčkou nebo s vepřovým masem, chilli a parmezánem, jedla jsem se se zelím a uzeným a zakysanou smetanou. Zkrátka v tomhle se fantazii meze nekladou a dá se to udělat snad s čímkoliv.
Anduli píše:
Aha, tak já je udělám s tím špenátem, akorát nemám maso, může k tomu být místo toho vajíčko natvrdo…?
A proč ne? U nás se většinou jí buď s vejcem na tvrdo nebo s volákem nebo omeletou.
Asi jak které, dělám si domácí, ty se nerozblemcaj. Z vody je vyndám o chvilinku dřív. Pak třeba jen vrstvím noky(špecle), sýr, potřu zakys.smet, okořením a max 3 vrstvy, sýr navrch. Nebo je smíchám se zbylým masem z pečení nebo restovaným kuřecím na cibulce a zapeču posypané sýrem. Taky dělám hustší smetanovou omáčku a na másle orestovanou zeleninu (pórek, petržel a mrkev nebo brokolici a česnek a tak) na jemno, pak smíchat s noky, zalít omáčkou a zapéct pod silnější vrsvtou sýra. Hodně experimentuju, nevařím dle receptů. Zkusila jsem je zapéct jako semlbábu, taky to nebylo špatné, jen mi tam chyběla ta vrchní křupavá vrstva.
nortel píše:
háto nechceš rozvést ten recept nazapékání? „nerozblemcnou“ se? jakou zeleninu k nim?
Příspěvek upraven 16.02.11 v 11:44
AHojky,
dělávám recept - gnocchi se špenátem.
Špenát ze 2 balíčků zahustím 3-4 kostkami měkkého sýra a pak dohustím troškou mouky (podle chuti a hustoty). Občas pak do hotového špenátu vmíchám 1-2 vejce a nechám provařit ![]()
Do špenátku je možné dát kuřecí maso (osmahnuté) nebo opečený salám či klobásku na kostičky ![]()
Nebo udělat omáčku jak na špagety s mletým masem a sekanými rajčaty z plechovky … taky mňamka ![]()