Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dělám i ¨se zelím a uzeným…
na pánvi osmahnu cibuku, uzený,přidám do toho uvařené zelí a noky a vše zamíchám.
Pak se sýrovou,smetanovou omáčkou a kuřecím masíčkem
se špenátem zkusím teda taky ![]()
hata: mohla by si sem napsat prosim recept na domaci gnochi, pritel je chce zkusit. a dam se zamrazit?
taky nejčastěji se špenátem a kuřecím, ale onehdá je měl manžel v restauraci jen s lehce osmaženou zeleninou - paprika, cuketa, lilek, rajče, nevím co ještě a se slaninou a taky to bylo děsně dobrý. ![]()
Švagrová je dělá zapečené se smetanou, nivou a šunkou, posypané bazalkou..Je to vynikající, nevím přesně postup, jistě bude na netu…
Dělám je ze sypké směsi na bramborové knedlíky
zkoušela jsem víc druhů a teď používám jen od Natury (nejlepší složení celkem bez chemie, tak proč patlat domácí). Dám tam méně vody. Jednou za uherák je udělam i z domácího bramborového těsta, ale to mě děsně nebaví. Špecle dělám buď ručně - dlouhá nudle, nakrájet, omoučit a uvařit nebo minišpecle přes kovové síto s velkými kulatými otvory a vytlačit přímo do vody. Noky klasika, šištičky asi 1cm široké (navaří se), když mám čas, každou ještě máčknu nožem podélně, aby byla hezčí
a obaluju v mouce (stejně, jako ručně dělané špecle, aby se neslepily, když je pak hromadně dávám do vody, po uvaření opláchnu pod tekoucí vodou a nejsou slizké).
lovelytelle píše:
hata: mohla by si sem napsat prosim recept na domaci gnochi, pritel je chce zkusit. a dam se zamrazit?
takze - spenat s kurecim masem, nebo jen tak s brokolici a zeleninou, pak jsou dobre jeste s parmskou sunkou, s tunakem atd. ![]()
Já je dělám buď se špenátem a slaninou,nebo s míchanyma vajíčkama a slaninou,a taky je to výborné s rajčatovým protlakem,klidně může být i kečup a posypat parmazánem
Holky, prosím, nějaký recept na noky s brokolicí? potřebuju hlavně spotřebovat tu brokolici
děkuji!
@azaleila Já mám ráda noky se smetanou, takže bych uvařila brokolici rozdělanou růžičky o velikosti těch noků, vařím do poloměkka, ne do mrtva. K tomu třeba tuňáka jen ohřát na cibulce, zalít smetanou. Nebo slaninu, maso podle chuti. Lze jen zatít provařenou šlehačkou s rozpuštěnou nivou nebo parmezánem, nebo udělat smetanovou omáčku.
@azaleila Určitě se smetanou. Opéct cibulku na másle, na to na růžičky brokolici a zalít smetanou, trošku provařit ať je brokolice na skus. Ochutit solí, česnekem,… Já bych tam osobně dala i nivu, chutná mi ta kombinace ![]()
Nebo brokolice by šla zapracovat určitě i do rajčatové omáčky. Zase opéct cibulku, brokolici, zalít rajčaty v plechovce, dala bych tam třeba ještě pórek, papriku, česnek.. Dle chuti dosolit. Já rajčatové omáčky i trošku sladím, je to na mě moc kyselé.