Pepřová omáčka ke steaku

10048
14.2.11 10:48

pepřová omáčka ke steaku

Ahojky holky :-) potřebovala bych poradit, chci na večer udělat hovězí steaky a ráda bych k tomu takovou tu pepřovou omáčku z restauračky…máte nějaký typy jak to udělat.je mi jasný pepř smetana ale nevim jestli to bude ono, někdo dává zelenej pepř nebo co…
Tak děkuji za rady :srdce: :huban:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

22291
14.2.11 10:51

Pokud máš nakládaný pepř, ten je nejlepší, prodávají ve skleničce, nebo by mohl stačit i obyčejný barevný. Já do pánve od masa kde je výpek hodím pepř, a zaleju trochou smetany, nechám provařit a zredukovat - hotovo. Pepř můžeš taky trochu podrtit, omáčka bude výraznější.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.2.11 10:53

No my právě máme steakovač takže výpek nebude… :nevim: jinak ten zelenej pepř teda koupim a zkusim, zahuštuješ něcím?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22291
14.2.11 10:56

Ne, zahustí se to samo vařením.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Dice nepř
14.2.11 11:02

Oki děkuji za pomoc :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
691
14.2.11 11:15

slyšela jsem že je to udělaný jako bešamel a z toho nakládanýho zelenýho pepře.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22291
14.2.11 11:28

Jo a zapomněla jsem, může se do toho přidat vývar, nebo bílé víno.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.2.11 11:53

Ot mimo - jakej steakovač, To jako máte doma konvektomat? Nebo vymysleli něco jinýho, Nemůžeš hodit odkaz? Dík.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3471
14.2.11 12:05

Ahoj,
my děláme steaky na pánvi, maso vyndám, výpek nechám, vyleju tam šlehačku, a přidám zelený pepř. Pokud není, dávám mletý bílý. Nechám zredukovat a přidám dvě kapky sójovky. Dávali jsme i pepř čtyř barev, ale ten zůstává dost tvrdý, kdežto ten zelený změkne. Zelený bohužel nemůžu nikde sehnat, zkusím ten naložený.

Jak se to dělá na hospodě nevím, ale manžel je vyučený kuchař, tak předpokládám, že nějak podobně, akorát doma to člověk neošidí :wink: . Na hospodě bohužel ano :-?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.2.11 12:30
lemaz píše:
Ot mimo - jakej steakovač, To jako máte doma konvektomat? Nebo vymysleli něco jinýho, Nemůžeš hodit odkaz? Dík.

Ahojky :mavam:
je to Tefal 3v1, je to steakovac, toatovac, vaflovač. Akorát vyměnujěe plotýnky. Nevěřila jsem ale je to naprosto dokonalý!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35111
14.2.11 12:56

Prosim co to je „zredukovat“ hovorime li o omacce?

pocitam ze to nebude ve smyslu oxidoredukcnich reakci jako v chemii ani v puvodnim slova smyslu (zmensit):-)

dik

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35111
14.2.11 12:58
Dice píše:
lemaz píše:
Ot mimo - jakej steakovač, To jako máte doma konvektomat? Nebo vymysleli něco jinýho, Nemůžeš hodit odkaz? Dík.
Ahojky :mavam:
je to Tefal 3v1, je to steakovac, toatovac, vaflovač. Akorát vyměnujěe plotýnky. Nevěřila jsem ale je to naprosto dokonalý!

jo tak to my mame od ETA a tomu, cemu rikas steakovac, tam rikaji gril - no a pri prvnim grilovani jsem to upekli (shorela pojistka), po reklamaci jsme to uz radej znova nezkouseli :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22291
14.2.11 12:59
Pudloslava píše:
Prosim co to je „zredukovat“ hovorime li o omacce?

pocitam ze to nebude ve smyslu oxidoredukcnich reakci jako v chemii ani v puvodnim slova smyslu (zmensit):-)

dik

Vaříš, až se ti odpaří více tekutiny a tím omáčka zhoustne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35111
14.2.11 13:05

aaaaaaha, česky vyvařit :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.2.11 13:11

A fakt v tom uděláš 2cm steaky úplně propečený?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama