Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezkou sobotu,
asi na uvaření kedlubnové omáčky nebude nic těžkého, jen bych se chtěla zeptat, jak ji děláte vy. Já ji ještě neděla, ale mám představu, že kedlubny nastrouhám, do měkka uvařím, sůl, pepř a smetanou s moukou zahustím. Máte někdo jiný postup?
Děkuji ![]()
Nastrouhat né
.Dělaj se na plátky nebo hranolky.Já dělám nějak takto
http://www.receptynadoma.cz/…-omacka-2681
já strouhám a dělám to přesně jako ty, moje babi tam dokonce přidává i pár nakrájených listů od kedlubny, aby to mělo lepší vzhled ![]()
aha, no já ji jedla naposledy před více než 10ti lety a ted jsem na ní dostala hroznou chut ![]()
Díky, Kamčo ![]()
villa píše:
já strouhám a dělám to přesně jako ty, moje babi tam dokonce přidává i pár nakrájených listů od kedlubny, aby to mělo lepší vzhled
a nerozvaří se úplně?
pokud nechceš, aby se rozvařila, tak se nerozvaří, musíš hlídat
My k tomu jíme brambory a osmažený párek, jéééé jak já jí miluju!
villa píše:
pokud nechceš, aby se rozvařila, tak se nerozvaří, musíš hlídatMy k tomu jíme brambory a osmažený párek, jéééé jak já jí miluju!
já dneska zkusila ty kousky, tak uvidím, jak se mi podaří, ale už se strašně těším ![]()
Já jí dělala včera poprvé a známá mi poradila toto:Keleruby nastrouhat na hrzubém struhadle posmažit na másle posolit popepúřit a přilít trochu vody až změknou přidat sladkou smetanu ke šlehání a pak zakysanou v mléce rozkvedlat mouku pak dochutit můžeme přidat trochu vegety a musím říct že byla úžasná…
Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme dvě na hrubém struhadle strouhané kedlubny, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr, ocet, mírně podusíme, zalijeme vodou a vaříme 30min, poté zahustíme smetanou s moukou. Podáváme s bramborou a volským okem a hlídáme si, aby nám za ušima nenarostly kedlubny.
@bedru píše:Postup přípravy receptu
Hezkou sobotu,asi na uvaření kedlubnové omáčky nebude nic těžkého, jen bych se chtěla zeptat, jak ji děláte vy. Já ji ještě neděla, ale mám představu, že kedlubny nastrouhám, do měkka uvařím, sůl, pepř a smetanou s moukou zahustím. Máte někdo jiný postup?
Děkuji
Vezmeme dva kedlubny, očistíme, zbavíme slupky a dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Kedlubny samy pustí zbytek vody. Vaříme dle tvrdosti kedlubnů zhruba 15 minut.
Poté si půl smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme.
Smetanovou kedlubnovou omáčku dochucujeme solí, cukrem, octem a worchestrovou omáčkou.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory, ke smetanové kedlubnové omáčce také můžeme opéct salám a volské oko.plus kedlubny nastrouham na jemnejsi nudlicky jako kdyz se strouha tvrdej syr…