Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím o radu, jak dlouho vydrží tlačenka v ledničce, když ji dostanete čerstvou? Dá se zamrazit?
Díky. ![]()
ahoj, naše mamča jí dává do mrazáku v pohodě … dává tam i jitrnice a to druhý červený .. jelítka?? …
urcite, taky zamrazuju manzel je masovej, vytahnu klidne po tydnu dvou,ale naplatkuji nez do mrazaku dam, s jitrnicema je to podobny
také mrazím. v ledničce bych ji osobně nenechala déle jak 3 dny.
V lednici moc dlouho ne, ještě nedávno jsem měla tlačenky plnej mrazák, ale už se postupně „zlikvidovala“, takže neboj a naházej ji tam ![]()
Nám dlouho nevydrží,u nás se brzo se…
Ale zamrazit se dá bez problémů. ![]()
Ahoj jsme hoooodně zabijačková rodinka.
Já nejím ze zabijačky nic,ale manžel všechno.
Zamrazit se nechá všechno,ale popravdě manžel tvrdí že to není ono,ale samo taky zamrazujem,když zbyde místo.
Jinak trvanlivost tlačenky je veliká.
Rodinný řezník nám tvrdí měsíc bez problému,nesmí se ale dát do pytlíku ani ničeho zavíraj.
Teď to manžel zkusil poprvé(do té doby nevydržela nikdy déle jak týden-dřív jí snědl),ale teď jsme zabíjeli 22.ledna a dojedl jí teď v sobotu
a prý byla výborná
a blbě mu fakt nebylo
![]()
Nelisa píše:
Holky, prosím o radu, jak dlouho vydrží tlačenka v ledničce, když ji dostanete čerstvou? Dá se zamrazit?
Díky.
Ale jinak, já bych ji nemrazil. Jitrnice a jelita ano, ale tlačenku ne. Dle mého názoru po zmražení a rozmražení naprosto ztratí chuť.
U nás nevydrží v lednici déle než týden.
V mrazáku úplně v pohodě, tedy ta dělaná při zabíjačce. A v ledničce jsem ji udržoval vždy v celku (velikost cca 2kg), ukrajovali jsme podle potřeby, ale nejdůležitější je pak ten řez zatřít sádlem - perfektně všude. Před dalším „použitím“ sádlo setřít, odkrojit potřebné, a znova tímtéž sádlem řez ošetřit. Takto v ledničce vydrží v perfektním stavu velmi dlouho, tedy pokud ji nesníte.
Jarda M. píše:
V mrazáku úplně v pohodě, tedy ta dělaná při zabíjačce. A v ledničce jsem ji udržoval vždy v celku (velikost cca 2kg), ukrajovali jsme podle potřeby, ale nejdůležitější je pak ten řez zatřít sádlem - perfektně všude. Před dalším „použitím“ sádlo setřít, odkrojit potřebné, a znova tímtéž sádlem řez ošetřit. Takto v ledničce vydrží v perfektním stavu velmi dlouho, tedy pokud ji nesníte.
To je zajímavé, díky za bezvadný tip. ![]()
Holky, jak budou vypadat jitrnice po vytažení z mrazáku, nebude to samá voda nebo kejda z toho? Mám tu pár, co nesmíme a nikdy jsem jitrnice do mrazáku nedávala, tak vůbec nevím.
@Salorka píše:
Holky, jak budou vypadat jitrnice po vytažení z mrazáku, nebude to samá voda nebo kejda z toho? Mám tu pár, co nesmíme a nikdy jsem jitrnice do mrazáku nedávala, tak vůbec nevím.
Dáváme do mrazáku normálně, jsou v pohodě ![]()