Recept: Domácí preclíky recept

Domácí preclíky recept
Průměrné hodnocení 5.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 80 OSOB
  • Čas 80

Rychlé domácí preclíky, které můžete posypat solí, sezamem a mákem, nebo třeba potom namáčet v čokoládě.

Postup

Prosyjeme mouku do misky, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice.

Kvasnice posypeme asi půl lžící cukru (krupice) a zalijeme teplým mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.

Předehřejeme troubu na 180 °C.

Z těsta děláme tenké válečky a z nich pleteme preclíky. Dáme na plech s pečícím papírem.

Kdo má rád, může ještě pomazat rozšlehaným vejcem a posypat solí/mákem/sezamem.

Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Vychladlé potom můžeme namáčet i do rozpuštěné čokoládové polevy (mňamka!).

Recept vznikl v rámci testování mouky z řady Kváskování od Penamu.

Doporučená příloha

sýrová pomazánka/omáčka, čokoláda

Ingredience

  • 170 g pšeničné hladké mouky Penam z řady Kváskování
  • 40 g rozpuštěné máslo
  • 100 ml mléka
  • 1/2 lžíce cukru
  • 5 g droždí
  • špetku soli

Chutnalo vám? Okomentujte recept Domácí preclíky recept

Váš příspěvek

Odesílám...