Recept: Hovězí na česneku

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Doba přípravy je max 90 minut i s knedlema. :-D Na hovězí maso doporučuji tlakový hrnec. Jinak jídlo je famózní, čím víc česneku, tím líp, ale záleží na chuti. :-)

Postup

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci.
Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy.
Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou.
Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí).
Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou.
Podáváme s knedlíkem a se špenátem.

Autor: KatkaLib

Ingredience

  • 500-600 g hovězí přední nebo kližka
  • 2 hlavy česneku (český)
  • 1-2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 2 větší cibule
  • tmavá instantní jíška
  • 1-2 lžíce oleje nebo sádla

Doporučená příloha

bramorový knedlík + špenát

Chutnalo vám? Okomentujte recept Hovězí na česneku

Váš příspěvek