Sýrovo-smetanová omáčka

Anetka K.
15.2.11 15:23

Sýrovo-smetanová omáčka

Děláte někdo tuto omáčku?
Máte nějaký recept ? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21899
15.2.11 15:26

Delam..pokazdy trochu jinak.Zakladem je besamel se smetanou a do toho rozpustit syr,ktery zrovna je,Niva,Gouda i tavenak.Kdyz dam Nivu,pridam i cesnek,je to dobrota k testovinam nebo i jako preliv na maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.2.11 15:35

Nevím jestli je to ono, ale já to dělala zhruba takto: v troše vroucí vody jsem rozpustila tavený sýr a nastrouhanou nivu. Přilila smetanu a bylo to. Sůl to nepotřebovalo a husté to bylo tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.2.11 15:39

dělám a všem chutná, někdy se žampionama, někdy jen smetanová, dochucuji dle sebe kořením nebo universálními dochucovadli typu podravka
Rozehřeju smetanu, přidám nastrouhaný libovolný sýr, mýchám a dochutím
nebo na másle orestuji žampionu, ochutím, když jsou měkké přidám smetanu
dle potřeby zahustím s jíškou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.2.11 15:55

Na rozpáleném másle rozpustit nastrouhaný sýr typu niva (my dáváme různé „smradláky“, mňam :mrgreen: ), pak zalít smetanou ke šlehání (ne tu obyč 12%), nechat sevřít a míchat do zhoustnutí.
Hlavně ne taveňáky! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20831
15.2.11 15:57

Spoustu skvělých receptů je k vyhledání na Labuznik.com - a navíc je na stránky možné se přihlásit stejným nickem jako na eMimino.cz :palec:

Adminka Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
15.2.11 16:10

Ahoj! Já ohřeji smetanu, pak přidám nastrouhaný eidam, taveňák, nivu a nechám rozpustit. Občas přidám i osmažený salám. Doufám, že bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.2.11 16:36
admin píše:
Spoustu skvělých receptů je k vyhledání na Labuznik.com - a navíc je na stránky možné se přihlásit stejným nickem jako na eMimino.cz :palec:Adminka Tereza

Jé, to úplně zírám, že to patří k emiminu. :palec: Díky za tip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.2.11 17:11

já v masovém vývaru rozpustím apetito, přidám smetanu, někdy i listový špenát a česnek, jde to jak k masu, tak k těstovinám :-)

za Labuznika též díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
15.2.11 18:33

Dám do hrnce nebo na pánvičku smetanu, do ní nastrouhaný sýr - jakýkoliv, i více druhů a někdy i taveňák. Když dávám nivu, tak už neduchucuji, pokud dávám obyč sýry, tak přidám třeba bujon nebo nějaké koření. Do této směsi ráda přidávám ještě napařenou a nadrobno nakrájenou brokolici a jíme s těstovinami.
Pak ještě jeden recept - dělá taťka, v mléku se rozpustí různé druhy sýrů, lepší jsou pikantnější a nakonec se přidají namleté vlašské ořechy (pozor, dost se to tím zahustí, je lepší mít směs předtím řidčí) a podává se s těstovinami nebo i ke steaku, mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
15.2.11 20:42

3 lžíce oleje
1 střední cibule
1-3 kuřecí prsa nebo 10dkg šunky (může být i bez masa)
1 kelímek smetany nebo 1 hrnek mléka
15dkg Nivy
2 trojúhelníčky taveného sýra
1 vrchovatá lžička sušené bazalky

Osmahnu cibulku na 3 lžících oleje, pak přidám kuřecí maso na kousky (nebo nakrájenou šunku, ale může být i úplně bez masa), osmahnu dokud se maso neopeče, pak zaleju smetanou (pokud chceš dietnější variantu, dej místo smetany mléko)…nakrájím tam nivu a přihodím 2 trojúhelníčky taveného sýra. Povařím, než se sýry rozpustí a nakonec přidám vrchovatou lžičku bazalky. Ta tomu dá nádherný aroma a chuť. My tuhle omáčku milujeme a dáváme jí jak k bramborám, tak na těstoviny.
Když se Ti bude zdát moc řídká, přidej sýr a pokud moc hustá, dolej smetanou nebo mlékem :wink:

Dobrou chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Edit123
23.2.12 21:19

sýrová omáčka

každopádně nesmí chybět niva-aby to mělo ty správné grády..

• Citovat
  • Upravit
n. Hotaru
24.2.12 15:48

Prosím pomoc!

Přítel po mě chce nějakou smetanovou omáčku s bazalkou a já absolutně netuším jak se něco takového dělá :nevim: Že prý to měl jednou v restauraci a měl by na to chut :roll: Bylo to s kuřecím masem..
Znáte některá recept? :?
Moc prosím o jakoukoliv radu, protože já už mám taky docela hlad :mrgreen:
 K.

• Citovat
  • Upravit
rokallli
25.5.12 13:01

Omáčka vypadala a je jednoduchá, příprava je vážně rychlá, akorát mám stále v omáčce „krupičku“.. Možná je to tím, že jsem místo nivy dala eidam (jelikož nivu nejím).. Ať vařím jak dlouho chci, stále není pěkně jemná :(

• Citovat
  • Upravit
3380
25.5.12 13:06

Ja syrovou omackuz eidamu na zaver projedu ponornym mixerem a je krasne hladka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí