Kolik vody do papiňáku?

1823
16.2.11 23:38

Kolik vody do papiňáku?

Ahoj, dostala jsem papiňák a z návodu nějak nejsem moudrá. Tady píšou, že na kilo kuřete stačí 3 a půl deci. Ale to se kuře vůbec nepotopí. Stačí to? To se pak uvaří v páře, co tam vzniká? Bojím se, aby nebylo syrové.

Příspěvek upraven 17.02.11 v 02:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
16.2.11 23:42

Já bych kuře naporcovala a zalila vodou, aby bylo ponořené. Stejně budeš dělat nějakou omáčku, ne? Hlavně ne moc vody, to tam určitě píšou taky. Plnit jen do dvou třetin hrnce!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
16.2.11 23:53

Ahojky, ja kdyz jsem poprve varila koleno, tak mi mamka rekla, ze tam staci tak pul hrnce vody :) a tolik vody sem dala i na hovezi, kdyz jsem chtela delat rajskou, urcite hrnec nepln cely…a staci varit na mirnem ohni (stupni)a nez to otevres tak tim cudlikem nahore opatrne postupne vypoustej paru az to prestane uplne sicet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.11 23:55

Já dávám vodu od oka, vždycky raději víc jak méně, bojím se mnohem víc připálení, když kontroluju, zda už je to hotové a je to a je tam té vody fakt příliš, tak pustím plyn ny plný kule a už otevřený papiňák nechám vřít a nějakou vodu tak odpařím.
Hlavně nedat víc vody jak po rysku max.

A kuře bych též spíš dala v kusech, aby to bylo stejnoměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.2.11 06:57

Vody opravu staci po dne, vubec se toho neboj. usetris spoustu energie a bude to rychleji. Vyvar pak muzes rozredit, kdyz ho potrebujes vic. papoinak vlastne vari v pare tim, jak je utesnenej.

samozrejme pokud bys varila neco, co se potrebuje behem varu nasaknout, tak to musi zalit cele (treba lusteniny). Ale brambory nebo maso vazne varim v minimu vody, tak treba v jednom centimetru.

Dokonce kdyz jsem jednou v poporodni demenci zapomela dat vodu uplne, tak se brambory uvarily taky, akorat ty spodni byly ´taky trosku opecene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
17.2.11 08:36

Záleží na tom, jestli chceš kuře dusit nebo vařit, podle toho dej množství vody jak píšou holky výš, buď málo nebo max. po rysku. Při malém množství vody je potřeba si pohlídat, jestli ti neutíká ventilem velké množství páry = více vody, pak by se ti to mohlo zespod přichytit, stejně je lepší vařit mírným varem, ne to nechat moc syčet.
Na konec vaření ventil upouštím jen když spěchám, jinak stačí vypnout a počkat cca 10-15 minut, krásně to dojde a ventil klesne sám. V podstatě vaříš 10-15 minut zadarmo. :mrgreen: Takže když chceš vařit hodinu, tak to vypneš o něco dřív. Ono taky záleží na velikosti papiňáku a množství jídla, jak dlouho bude papiňák sám upouštět páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.2.11 09:33

To se mi teda jeste nikdy nestalo, ze by se mi voda vyvarila (kdyz jsem ji tam dala) a chytlo se to (varim 5 let 3× tydne). Vzdycky to teda stahnu na stupen 2, jak to zacne sycet, ono to ani nema smysl varit na vic, protoze jak to zacne sycet, tak uz je tlak a tudiz i teplota konstantni, tak proc mrhat energii.
V ty pare je to uvarene uplne stejne jako ve vode. Kdyz je min vody, zacne se to varit rychleji a taky to pak tak dlouho netrva, nez to vysyci na konci. takze plnej hrnec fakt jen na lustovky, nebo kdyz chci polivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
17.2.11 09:55

Mně jo, valilo to na plný pecky a já na to jaksi zapomněla (dvě prťavý děti, to jsem dělala různé kraviny, no). :roll: :lol: Vařila jsem tak hodinu, my byli na zahradě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.2.11 10:17
Nelisa píše:
Mně jo, valilo to na plný pecky a já na to jaksi zapomněla (dvě prťavý děti, to jsem dělala různé kraviny, no). :roll: :lol: Vařila jsem tak hodinu, my byli na zahradě. :mrgreen:

jo to se asi stat muze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
26.2.11 22:58

Díky všem za rady, příště vyzkouším dát míň vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí