Recept: Francouzské brambory

Přidat recept
 
  • Čas 30 minut
Hodnotilo 0 lidí

Postup

1. Vařené brambory na plátky
2. Vymazat máslem remosku (pekáč)
3. Na tuku opečené kostičky uzeného a cibule
4. Do remosky vrstvy brambor a uzeného
5. Do hrníčku mléko, 2 vejce, sůl pepř, petrželka, majoránka
6. Nalit vše z hrníčku na brambory do remosky
7. Péct na 180°C.
8. Po 10 min pečení strouhaný sýr na vrch na brambory
9. Dopéct 10 min, je to dost rychle hotové. (Zkouška: zakvrlat vidličkou, jestli je na dne ještě mléko)

Upgrade: lze do toho přidávat ještě vrstvy vařené brokolice. Na vrch polít bešamelovou omáčkou z parmazánu a smetany. V normální troubě je postup stejný, akorát se vše dává do pekáče a ne do remosky.

Autor: admin

Ingredience

  • 1 kg brambory (místo brambor se dá stejně použít i těstoviny)
  • 200 g plátek uzeného
  • 1-2 cibule
  • 2 vejce
  • olej
  • 100 ml mléko
  • tvrdý sýr
  • pepř
  • majoránka/petželka
  • sůl
  • suroviny pro upgrade: Brokolice, parmazán, smetana, muškátový oříšek, ...

Doporučená příloha

kyselá okurka, rajče

Chutnalo vám? Okomentujte recept Francouzské brambory

Váš příspěvek