Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak holky jak? povězte, zatím přenáším třetí den…Hamilton mi byl udělán před třemi dny…
Pokud mimčo není připraveno, tak ho neurychlíš. Já teda v pondělí dopo vypila ricinový koktejl a ještě ten den o půlnoci se dostavily první kontrakce…otázka, zda by se dostavily i bez něj?? Už jsem totiž týden přenášela. A Hamiltonů jsem měla dost a nepomohly.
Příspěvek upraven 22.09.12 v 19:05
Babskych rad jsou mraky - palive jidlo, skakani, tepla vana, ricinovy koktejl atd atd…
ale tri dny prenaset jeste nic neni ![]()
Příspěvek upraven 22.09.12 v 19:48
Úklid, dlouhá procházka, sex, nic z toho MNĚ nepomohlo
Přenášela jsem týden, pak začali vyvolávat tabletama ![]()
Takže já moc neporadím. Ale přeju, ať je to brzo a hlavně pak rychlé ![]()
Nijak
Mě nechali „přenášet“ 13 dní, pak jsem šla na vyvolání.. Tak máš ještě čas
Já vím, že je to opruz ![]()
Já přenášela 9 dní a nakonec stejně tabletka…ale prý pomáhá i „vyhladovět“ ![]()
Nijak. 3 dny jsou nic. Normální těhotenství trvá AŽ 42 týdnů ![]()
HhOLKY PROBOHA PROBERTE SE! Těchto diskusí je tu přšhršel a mi připadá, že máte za to, že když vám někdo napíše do průkazky předpokládaný TP toho a toho dne, že je to směroplatné pro vylodění?
NENÍ. Je to jen orientační datum podle poslední MS, které ovšem nic podstatného nevypovídá, těhotenství jako takové trvá průměrně 38_42 týdnů.
Takže. Sečteno podtrženo.
Nechte ty děti bejt, ony se stejně musí narodit a z velké většiny si to umí určit samy ![]()
A PŘENÁŠÍ se až od toho 42 tt ![]()
@berry4 píše:
Nijak. 3 dny jsou nic. Normální těhotenství trvá AŽ 42 týdnů
HhOLKY PROBOHA PROBERTE SE! Těchto diskusí je tu přšhršel a mi připadá, že máte za to, že když vám někdo napíše do průkazky předpokládaný TP toho a toho dne, že je to směroplatné pro vylodění?
NENÍ. Je to jen orientační datum podle poslední MS, které ovšem nic podstatného nevypovídá, těhotenství jako takové trvá průměrně 38_42 týdnů.
Takže. Sečteno podtrženo.
Nechte ty děti bejt, ony se stejně musí narodit a z velké většiny si to umí určit samy
A PŘENÁŠÍ se až od toho 42 tt
Ahoj(znovu v jiné diskuzi), a ty se nám divíš, když většině přenášejících lékaři nakonec porod vyvolají uměle i dříve než nastane 42+0.tt. A mnohdy to je hrozný zážitek
Proto možná většina z nás „plaší“ a chtěla by rodit přirozeně bez nějakých cizích zásahů…už jsme o tom mluvily na jiné diksuzi ![]()
@zoubky myslím, že právě v té jiné jsem kolem toho napsala dost
Viz Bramburka, které nakonec vyvolání skončilo sekcí. Proč asi?
Píšu o zdravém těhotenstí. Pokud nejsou komplikace, není důvod vyvolávat porod, kor, když tělo není nachystané. Navíc rodička má právo si svůj porod řídit, po předchozí konzultaci. I jeho eventuelní umělé vyvolání, pokud je vše v pořádku.
To je výdobytek nás, inteigentních bytostí, v přírodě kůń třeba klidně "přenáší i měsíc a neznamená to nutně smrt hříběte, prostě jeho čas přijde o něco později. A kobyla to zvládne i s větším váhovým přírůstkem. ![]()
Příspěvek upraven 22.09.12 v 19:54
@wesny Ahoj, hele, já včera i dneska byla u nás na vinobranní, dala si pálivou klobásku, pivečko, burčák. Doma jsme vytřela, zamtela 3patra schodů, vyprlaa pár praček, vyklidila obr klec a terárko pro naše zvířata a stála 2hodiny u plotny a stále nic - dnes mám termín
Už to nebyla ani snaha vypudit vetřelce, ale spíš že už jsme na tyto aktivity čekala dost dlouho a dneska jsem se cítila až moc dobře je udělat ![]()
@berry4 Ale jo, já beru, že ze zdravotních důvodsů je vyvolání nutné. Ale když si přečteš pár příspěvků tady nebo i jinde ve stejných diskuzí, tak dotyčné o komplikacích nepíší, prostě jim Dr. porod vyvolal pár dní po 40.tt, ale ještě nedošlo ani ke 42.tt. A bránit se lékařským postupům taky nelze vždy, pokud jsi jen laik
A rodit na vlastní pěst taky každá nemá odvahu…nevím, zda mi správně rozumíš ![]()
@zoubky ono v podstatě jde o to, co jsem již psala- těhotenství nekončí termínem, který je napsaný v průkazce. Je problém v lékařích, kteří prostě standartně v určitých porodnicích podle tohoto datumu končí těhotenství vyvoláním porodu. Důvody mohou být různé, povětšinou jde jen o běžný rutinní proces. Nic víc. To, že kolikrát porod končí vexem, roztrháním rodičky, komplikacemi v jiných směrech, nebo sekcí je věc druhá. Mnohokrát by to nemuselo být, kdyby se jen prostě počkalo (klidně den-dva),než se miminko rozhodne přijít samo.
@berry4 A Bramburka nepsala přesně, proč byla „nucená“ na vyvolání. A proč měla sekci? Tak to ví jen lékař. ALe to jsou právě ty důvody, proč se ty holky snaží porodit svojí pomocí, aby se případně tomuhle vyhly, když slyší/čtou „hrůzné“ zážitky
Proto nevím, proč se divíš, že na to tak spěcháme ![]()
@berry4 Ale já vím, jak to myslíš ty a valstně máme stejný názor - přirozený porod je přirozený porod. Jenže tohle my tu nevyřešíme a bránit se lékařům jde opravdu jen ztěží. myslíš, že v úterý řeknu:„Páni doktoři, já podepisuji reverz, vyvolání nechci, počkám si na 42+0.tt, a pak teprve vám povolím zásah“. To opravdu ne, co když nastanou komplikace a já si to budu vyčítat nadosmrti…to samé, myslím, neudělá ani jiná máma, i dkyž nemá komplikace jako já
Proto se snyžíme dostat dítě ven jakoby v termínu, který byl daný dle nějakých výpočtů ![]()
@zoubky to je pravda, to my nevyřešíme a možná se i odkláníme ot tématu, kdo ví, co zakladatelku k založení diskuse vede? Třeba jen pouhopouhá nechutˇtahat se s bříškem a těšení se na miminko, tak hledá možnosti ![]()