Jak ušetřit - rady pro začátečníky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.7.12 07:17
@lopata píše: .. taky se vyplatí nikdy nechodit do restaurace, ani do hospody, pivo si můžete koupit třeba v akci v penny.. taky je dobré nechodit v práci na obědy, můžete si nosit svoje a lehce ušetřit stravenku denně… jelikož je zbytečné jezdit autem, můžete ho prodat, peníze uložit a jezdi MHD a máte další peníze ušetřené.. malovat se a barvit si hlavu je nesmysl, na co?? v zimě je zbytečné topit v baráku, bytě, teplý svetr a flanelka navíc to zvládne.. voňavky jsou přežitek, co je lepší než přírodní pach potu… boty stačí dvoje- jedny na zimu, druhé na léto, nosit až do rozpadnutí. Oblečení nekupovat, zásadně se prvně poptat v rodině, až pak koupit, ale nejlépe v sekáči, aby to moc nestálo, při nákupu důsledně přemýšlet co je využitelné a co je už zbytečnost… co se týká spodního prádla- zásadně stačí jedno, večer to přemáchnete a do rána to uschne..dětem nekupovat hračky- kousek dřívka, či polystyrenu jim vystačí na měsíce hraní..místo čokolády lze použít na olizování kousek plastu, který si pocukrujeme, takže máme cukrovinku za pakatel a můžeme ji chytře využít na více použití.. :dance: to pak bude peněz… to se to bude šetřit.. sorry, ale na takový život vám :poblion:

:mrgreen: měla jsem hraček mraky, ale celé dětství jsem si hrála se šiškama ve slamáku, s dřívky, kamínky 8)
Jinak jasně, Lopato. Máš pravdu, život je to na dámské přirození, ale kde nic není, ani smrt nebere.

• Citovat
  • Upravit
1309
17.7.12 19:24

Pak přemýšlej o tom, jak si zlepšit příjem a ne o tom, co - už tak zaškrceného- ještě uškrtit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 07:11

@lopata hmmm, ty ses nikdy nezvedal ze dna? :nevim: Ono když rodinné příjmy nečekaně klesnou z 50 na 12 papírků, tak je to znát (když příjmy byly, šetřili jsme, máme naspoříno na začátek podnikání proto na to nesaháme). Mám vysokou a pracuju za zmíněný plat a práce to není nezodpovědná ani jednoduchá. Nic jiného prostě není. Jsem v práci 12 hodin denně. O víkendech se snažíme s manželem rozjet to, co by nás jednou mělo živit a těšit.
Jen chci věřit, že tobě se nikdy nestane, že spadneš na papulu - ono je to i zkouška vztahu :nevim: a pro mě zatím fakt výborná s pozitivními výsledky. Jsem zvědavá, jak bys obstál ty. Prostě někdy ani Šalamounova moudrost nestačí okolnostem ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.12 21:16

Názory lopaty už se mi nelíbily v jiné diskuzi. Buď to píše člověk, který tady všemi pohrdá a nebo se tak prostě baví

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.12 06:30
@Anonymní píše:
Názory lopaty už se mi nelíbily v jiné diskuzi. Buď to píše člověk, který tady všemi pohrdá a nebo se tak prostě baví

Já to ale nemyslela vůči němu zle, budiž mu přáno. Bude to znít šáleně, ale já jsem za naši stávající situaci hodně ráda. Je to ta nejlepší škola života, jakou jsem si mohla přát. Každý žije ve svém světě ;)

Předchozí Anka :)

• Citovat
  • Upravit
BaraBu
20.7.12 18:03

jak ušetřit - rady

Ahoj, tak si tady čtu v diskusi různý nápady jak ušetřit a jde mi z toho hlava kolem 8o někdy jsem naprosto zoufalá, když je do výplaty ještě hodně dlouho (i den je moc) a já nemám ani korunu… to by se z toho jeden zbláznil. Musím s tím konečně něco udělat. Třeba bych mohla začít někam rovnou po výplatě posílat peníze. Máte nějaké zkušenosti se spořicími účty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.19 13:43

Dobré odpoledne.

Kolik platíte měsíčně za jídlo/drogerii pro 2 dospělé a dítko skoro 6let? Myslím opravdu jen potraviny, drogerie.

• Citovat
  • Upravit
15136
22.7.19 13:58
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne.Kolik platíte měsíčně za jídlo/drogerii pro 2 dospělé a dítko skoro 6let? Myslím opravdu jen potraviny, drogerie.

Pokud budu počítat opravdu jen jídlo a drogerii, tak asi kolem 9000kc, není v tom třeba jidlo v restauraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.7.19 14:05

Když jsme byli v takovém počtu, tak útrata byla kolem 10 - 12 tisíc měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
22.7.19 14:08

Pokud počítám pouze potraviny a drogerii pro 2 dospělé a dceru, tak to bude téměř 15 000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
22.7.19 14:10

Maximálně 9t. Většinou mezi 7-8t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
22.7.19 16:21
@Tableta píše:
Maximálně 9t. Většinou mezi 7-8t.

Za mě asi taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.4.20 18:12

Šetření

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jak šetřite během této blbé doby? Myslím, že rady se budou hodit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
21.4.20 18:15

Ono se šetří tak nějak samo, když odpadá utrácení za restaurace, kina, divadla, kroužky.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
21.4.20 18:34

Souhlas a výše uvedeným - my teď nikam nechodíme a najednou jsme zjistili, co měsíčně utratíme za hlouposti co nejdou vidět… tuhle kávička, tuhle časopis, tuhle šáteček v pekárně atd… + do krámu teď chodím méně a za zábavu/výlety to vůbec neutratíme, takže k tomu i za benzín… :lol:
Za mě?? Udržet rodinný rozpočet stejně jako teď i v době po uvolnění a bude to super… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat