Jak ušetřit - rady pro začátečníky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12968
4.1.10 20:32

Já beru sekáč už jako fajn relax a pokud se podaří ulovit něco pěknýho, tak je to skvělý :pankac: :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
5.1.10 12:44

jak šetřit

Já trochu přejdu na jinou diskuzi a zustanu u toho jak mam zacít setrit. Stavíme dům a dosli finance. Mají se delat vnitrky, obklady, dlažba, koberce, plovoučky, krb, kuchynská linka, zachody, koupelna,schodiste, interiérové dvere ..... ale finance nejsou. Manzel ted presel na jinou praci, kde dostane tak 20000,– a ja sem do dubna na materské. Pak bych mela nastoupit do prace, jenze skolky jsou plne a maleho mi nevzali do skolky … co ted ???Co mam delat denne manzelovi do prace za svaciny, detem varit, atd … abych neutratila pres 1000,– za jídlo tydne. Obleceni nepotrebujem, ale ke kadernici se nezasla uz tak pul roku … to bude dalsich 500,– Kč minimálne … vsechno se toči kolem penez. Nastesti nekupujeme maso, mame tak jednou za rok prase a mrazak je plnej, jenze kurata a ryby neco stojej … kdyby manzel chodil na obedy tak taky utratime vice .. neni snad lepe tem co podvadeji ale maji penize. Nez ty co vydelavaji tvrdou praci, ale nic jim nezbyva. :evil: Tak nevim co mam delat. Poradi nekdo ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
5.1.10 18:32
Tučnič píše:
Já trochu přejdu na jinou diskuzi a zustanu u toho jak mam zacít setrit. Stavíme dům a dosli finance. Mají se delat vnitrky, obklady, dlažba, koberce, plovoučky, krb, kuchynská linka, zachody, koupelna,schodiste, interiérové dvere ..... ale finance nejsou. Manzel ted presel na jinou praci, kde dostane tak 20000,– a ja sem do dubna na materské. Pak bych mela nastoupit do prace, jenze skolky jsou plne a maleho mi nevzali do skolky … co ted ???Co mam delat denne manzelovi do prace za svaciny, detem varit, atd … abych neutratila pres 1000,– za jídlo tydne. Obleceni nepotrebujem, ale ke kadernici se nezasla uz tak pul roku … to bude dalsich 500,– Kč minimálne … vsechno se toči kolem penez. Nastesti nekupujeme maso, mame tak jednou za rok prase a mrazak je plnej, jenze kurata a ryby neco stojej … kdyby manzel chodil na obedy tak taky utratime vice .. neni snad lepe tem co podvadeji ale maji penize. Nez ty co vydelavaji tvrdou praci, ale nic jim nezbyva. :evil: Tak nevim co mam delat. Poradi nekdo ???

Ahoj no u nás se teda taky šetří :cry: musí.Jsme s přítele zatim sami+miminko na cestě(5tt+3) + dva psíci.Protože jsme jen 2 dospělí,tak se můžeme líp uskromnit.Máme na den 50 kč jídlo+drogérka.Psíci vyjsou cca 700 kč měsíčně.3500 dáváme na stranu na miminko a do foroty,kdyby se něco stalo,ale jasně nemáme ještě děti a tak se nám šetří určitě líp :palec: Nevím ani co ti poradit.Rozhodně bych si nebrala další půjčku,to je cesta do pekla :evil:
No možná kdybych měla byt v ov a už zaplacenou hypotéku tak bych si půjčku vzala a pak po nastěhování do domečku,bych byt prodala a půjčku splatila,jde jen o to jak velký úroky by to byly.A jestli ten bytprodáte rychle,ale je to na čas na další zadlužení :nevim:
Nebo počkat ze stavbou až budou penízky,je to prekérní situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
6.1.10 12:08

My jsme byt prodali nez jsme zacali stavet, na posledni chvili za dost dobrou cenu, ale ty peníze jsou prave fuc (jinak ted bydlime u nasich rodicu a tady nic neplatime, nemame kam spechat, ale ja musim do prace a zas budu dojizdet) … jinak jsme si vzali novomanzelskou pujcku na 300000 to je splatka 1500 na 20 let a taky moje stavebko na uver 101000 to splacim 1300 do roku 2014 a dalsi pujcku se bojime si vzit … manzel ma jeste stavebko od roku 2003 ta puvodni vyhodna smlouva s cilovou na 500000.to uz by nam snad melo stacit. jenze chteji dokladat faktury, a my mame treba zednika za levnejc bez dokladu a na to nam penize chybej. No a samozrejme vsechno neco stoji, nikdo nam uz nic zadarmo neda … :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.1.10 12:30
Tučnič píše:
My jsme byt prodali nez jsme zacali stavet, na posledni chvili za dost dobrou cenu, ale ty peníze jsou prave fuc (jinak ted bydlime u nasich rodicu a tady nic neplatime, nemame kam spechat, ale ja musim do prace a zas budu dojizdet) … jinak jsme si vzali novomanzelskou pujcku na 300000 to je splatka 1500 na 20 let a taky moje stavebko na uver 101000 to splacim 1300 do roku 2014 a dalsi pujcku se bojime si vzit … manzel ma jeste stavebko od roku 2003 ta puvodni vyhodna smlouva s cilovou na 500000.to uz by nam snad melo stacit. jenze chteji dokladat faktury, a my mame treba zednika za levnejc bez dokladu a na to nam penize chybej. No a samozrejme vsechno neco stoji, nikdo nam uz nic zadarmo neda … :-?

No půjček máte teda požehnaně :think: ,no a když počkáte něž něco našetříte?! To myslím,že když neplatíte nájem by asi neměl být takovej problém:::

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
6.1.10 13:04

půjčky máme dvě, novomanželskou a jedno stavebko, což je dohromady 3000,– a ted řešíme to manželovo stavebko že bychom si vzali úvěr na tu cilovou částku 500000,– … no jo budeme to muset zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.1.10 13:26
Tučnič píše:
půjčky máme dvě, novomanželskou a jedno stavebko, což je dohromady 3000,– a ted řešíme to manželovo stavebko že bychom si vzali úvěr na tu cilovou částku 500000,– … no jo budeme to muset zvládnout.

což to náročný bude určitě,ale zase jestli půjdeš do práce tak bude přeci jenom větší rodinej příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.1.10 15:11
evculinda píše:
Holky, děkuju za diskuzi! zatím nemám dočteno, ale určitě projdu 8-)
Na jaře začínáme stavět a náš rozpočet bude napnutý na max. Ráda bych i přes to něco málo našetřila :-?
No, mám se co učit… Do teď mi nikdy šetření nešlo :oops: :twisted:

Ahoj, my jsme na tom úplně stejně :lol: Na jaře začínáme stavět, rozpočet budeme mít odhaduji hodně omezený a šetřit se tedy snažíme. Jdu dočíst diskusi zpátky, tipů na šetření není nikdy dost :-?

• Citovat
  • Upravit
1166
6.1.10 20:34

Ahoj,

jsem tu nova a nevim jak vkladat prispevky tak jsem to dala jako odpoved na Vas prispevek.
My jsme jiz po rekonstrukci RD. Delali jsme dve bytove jednotky,totalni rekonstrukci a jeste jsme pristavovali.
Pred dvema lety jsme si poridili auto takze jeste platime pujcku na auto. Celkove naklady na domacnost i se sporenim mame 15 tisic,ale toto je bez jidla, kosmetiky, benzimu a obleceni.My jsme dva a dva psi. Ti nas jeste mesicne stoji asi 1500. Nas prijem je asi 30 tisic. Kazdy mesic jeste usetrim 5000. Ale za pul roku nam konci auto tak bych chtela sporit jeste 3000 navic coz je splatka za auto.
Nakupuju jednou za tyden nakup asi cca 500Kc a pak jdu asi ob den pro pecivo.Jinak kosmetiku kupuju levnou jen na pracim prasku nesetrim a na samponech.
Jinak mou velikou zalibou je nakupovani v sekacich!!! Taky je pravda , ze velikou vyhodou jsou dva ucty!!! Na to jsem taky prisla. Mam dva a na jeden kazdy mesic poslu tech 5 tisic a delam uz ze je nemam a musim vyjit.
Kdyz jsou odmeny tak je hned taky hodim na druhej ucet.
Celkove tedy mam tedy na utratu mesicne asi 8500.
Z toho jeste ale usetrim asi 3000 tak je na konci mesice taky poslu na druhej ucet, ale nekdy to nevyjde.
Velka uleva je taky to, ze mame mestskou vodu jen v kuchyni a to jenom studenou. Jinak se koupeme,peru a v zachode mame studnicni. To je moc velika vyhoda!!!!
Take hone zavaruju ovoce a zeleninu,kterou dostanu od rodicu nebo znamych. Maso dostaneme od mamky kdyz ji chodim pomahat, maji domaci zvirata.
tak se mejte a preju mooooooc usporenych penizku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.1.10 12:53

slevy

Nechápu jak někdo může věřit tomu, že mu vrátí někdo zpětně peníze…

Já jsem ted narazila na tohle: www.ikupon.cz

Jsou tam všechny možný slevový kupony a akce z eshopů a kamenných obchodů. Nejsou tam velký slevy, ale už jsem ušetřila pár kaček před vánoci za hračky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.1.10 23:00

Zírám, na čem všem se dá ušetřit.
Přidám jeden chlapský tip. Už před časem jsem si osvojil rčení „Nejvíc miluju peníze, které nemusím nikdy vydělat“. A V minulé práci jsem dostal příležitost… Vrátila se nám jedna zakázka dílů na regály, měla o milimetr užší drážku - a všechno šlo do šrotu. Díly už byly nastříkané barvou, tak jsem řekl, že si jich stovku odkoupím. 35 kilo po třech padesáti… Pak jsem začel do BAUHAUSU a tam jsem šel do vývrtky, když jsem viděl ten samý díl po devadesáti korunách… Mně ta užší drážka v ničem nepřekáží, regál smontuju i tak. A mám na nové regály do sklepa. A ještě ušetřených skoro devět tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.10 08:28

Do rána jsem si vzpomněl na další věc. Vloni začátkem léta jsem přišel do jedné textilní galanterie na menším městě. Spravoval jsem batoh a cosi mně k tomu chybělo. No a prodavačky tam vybalovaly nitě a látací bavlnky z tových umělohmotných kufříků, na kterých bylo napsáno „Made in China“ a ještě nějaká čínská žvatlanina, převedená do angličtiny (snad Hang jing nebo něco takového). Když jsem se zeptal, co s těma kufříčkama dělají, řekly: nic. My je vyhazujeme do odpadu. Tak jsem si jeden hned vyptal a odnesl ho kamarádce na šitíčko. Ten kufřík bývá buď modré nebo červené barvy (s průhledným víkem), zhruba formátu A4 a vysoký asi 5 centimetrů. Tak mně napadá - třeba by se to mohlo hodit i na uložení dětských stavebnic, až se papírová krabice odře a natrhne.
(V podobných kufříkách se taky prodávají hmoždinky, vruty, šrouby atd. Nepracuje váš manžel třeba jako montážník někde na stavbách? Třeba se tam takové kufříky taky najdou, no a obsah se časem na stavbě spotřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 19:03

Drobná inspirace pro nastávající maminky: víte něco o tom, že se některé medicínské koncerny zajímají o odběr placenty při porodu? Zrovna tak to platí o krvi z pupečníku… Jsou to suroviny pro výrobu medikamentů, které zatím nejdou efektivně vyrobit jiným způsobem… Nemám teď po ruce žádný odkaz na internet, ale zkuste zapaátrat, informovat se…

I když toto není o tom, jak ušetřit, ale jak přijít k pár penězům při porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JP
46
5.5.10 16:20
Tučnič píše:
My jsme byt prodali nez jsme zacali stavet, na posledni chvili za dost dobrou cenu, ale ty peníze jsou prave fuc (jinak ted bydlime u nasich rodicu a tady nic neplatime, nemame kam spechat, ale ja musim do prace a zas budu dojizdet) … jinak jsme si vzali novomanzelskou pujcku na 300000 to je splatka 1500 na 20 let a taky moje stavebko na uver 101000 to splacim 1300 do roku 2014 a dalsi pujcku se bojime si vzit … manzel ma jeste stavebko od roku 2003 ta puvodni vyhodna smlouva s cilovou na 500000.to uz by nam snad melo stacit. jenze chteji dokladat faktury, a my mame treba zednika za levnejc bez dokladu a na to nam penize chybej. No a samozrejme vsechno neco stoji, nikdo nam uz nic zadarmo neda … :-?

Zaujal mě tento článek, konkrétně ta novomanželská půjčka. Kde jste si ji vzali? Je to časově omezené, jak jsme dlouho manželé? Je to půjčka jen na bydlení nebo i na něco jiného?

Dík za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.5.10 19:06

Ahoj, novomanzelska pujcka je z SFRB:
Odkaz zde

Mužou žádat manželé do 36 let, nesmíš vlastnit nemovitost..atp, podmínky tam jsou vypsány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat