Jak ušetřit - rady pro začátečníky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ještě mě v rámci šetření napadá, že jsem se naučila sama sebe ostříhat. Rovnou nebo i asymetrickou šikmou ofinku, vlasy sestříhané dozadu. Případně kulatě dozadu se zrcátkem. Většinu roku se nebarvím, nemám žádné šediny. Teď jsem hodila přeliv, to zvládám už roky sama. Takže ušetřím za kadeřnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mě napadá, jak půjde v rámci šetření krásně ekonomika do haj.zlu. Hlavně ve službách. Už vidím ty krachující firmy a exkluzívní příjmy do rozpočtu…
Pardon, muselo to ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Jinak mě napadá, jak půjde v rámci šetření krásně ekonomika do haj.zlu. Hlavně ve službách. Už vidím ty krachující firmy a exkluzívní příjmy do rozpočtu…
Pardon, muselo to ven
Nemyslím si, je hodně žen, které se doma se zrcátkem fakt stříhat nebudou, budou stále ženy, které se uskromní jinde, ale na nehty a ke kadeřníkovi si zajdou. Kamarádka je kosmetička a říkala, že má naprosto plno a nadupáno a kolikrát dělá i mimo pracovní dobu, kterou má na dveřích. ![]()
Já když tady čtu některé rady o šetření, tak kroutím hlavou. Točenou zmrzlinu dětem dovolím, na koláček v pekárně stále máme… budou lidi, kteří ušetří jinde (nechlastáme, nekouříme) a dovolí si vymoženosti jako zmrzlina a nebo menu v restauraci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Jako jasně, ale dovedeš si představit, že jsou lidi, co už na tyhle věci prostě nebudou mít? Tak když tě napadá, kde jinde se dá uskromnit kromě omezení restaurací, pochutin, kadeřníka, tak sem hoď ty tipy ne? O tom ta diskuse je, nikoliv o kritice ostatních.
Edit a taky nepiju a nekouřím, takže tahle tvoje rada je fakt mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zastáncem život prožít a užít si ho a ne jen přežít
U nás se hodně ušetří zahradničením, hodně vařím z našich surovin, je pravda, že ráda nakupuju v akcích, mám dva mrazáky a špajzku narvanou k prasknutí zavařeninama (na sladko i na slano). Vařím tak, aby to na sebe navazovalo a neexistují u nás vyhozené zbytky jídla
Mám ráda i výlety do lesa, na hřiby, maliny/ostružiny a nebo na hřiby, ráda sbírám i bylinky na čaje a vyrábíme si svoje sirupy.
Oblečení hodně swapuju a nebo mi nevadí i nakupování v sekáčích, dají se tam sehnat moc pěkné kousky
A třeba na Vánoce nakupuju v průběhu roku, což je taky fajn ![]()
Ale všeho s mírou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Jo, tohle už je konstruktivní. Mám to jako ty, s rozdílem, že oblečení pro dvě ze svých tří dětí hodně dědím.
Jinak taky velký pultový mrazák, kde mrazím i naši úrodu, velká spíž a potraviny zásadně kupujeme ve větším množství v akcích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Pardon, muselo to ven
obecně se to asi projeví, ale myslím si, že jen v nějakých okrajových částech a v řádech jednotek. Lidé peníze mají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit