Jak ušetřit - rady pro začátečníky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Katastrofaobecna
21.4.20 18:35
@Anett.taa píše:
Ono se šetří tak nějak samo, když odpadá utrácení za restaurace, kina, divadla, kroužky.. :-D

Kéž by, já to investuji do bytu :D Klimatizace, pak chci nový vysavač.

Šetřím třeba tak, že s jídlem jedu na jídelníček a nekupuji kraviny (hubnu)

• Citovat
  • Upravit
33005
21.4.20 18:40

Presne, setetri se samo- za benzin a mhd, vylety/navstevy, masaz, kulturni akce, akce a obedy ve skole a ve skolce, skolkovne, dekorativni kosmetiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.4.20 18:54
@Lennka3 píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jak šetřite během této blbé doby? Myslím, že rady se budou hodit. ;)

Teď to jde samo, žádné akce, zadna zábava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.4.20 19:05

No já nevím, ale tady je asi taky cítit rozdíl mezi RD a bytem :mrgreen: my si koupili nový gril, ale taky stepper, abychom jen nežrali, ale i hubli, to bylo padesát v pr@deli a dnes tady byl pan na pergolu, ve které zahučí kolem 100 tisíc :lol: kromě toho, když jsme všichni cely den doma, tak vařím pořád, griluje se, i víc vina padne, to radsi nezkoumám :jazyk: u nás karantena rozhodne není o šetření teda :oops: kdybych to zapocetla s utratou v běžném režimu, tak zcela jistě bychom byli tratní :jazyk: Ale musím říct, ze my si to i užíváme, je nám spolu fajn, tak si to děláme příjemnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
21.4.20 19:07
@Lennka3 píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jak šetřite během této blbé doby? Myslím, že rady se budou hodit. ;)

Nám se příjem nesnizil a ušetříme teď víc, z důvodu výše uvedených, není tolik možností jak peníze utracet :D Ale bydlím v lázeňském městě a spoustě lidí kolem zaměstnaných v hotelech se příjem snížil dost a mají co dělat aby vyšli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
21.4.20 19:21

Presne, clovek najednou neutraci za nepotrebne veci, nikam nechodi. V podstate nakupuji jen jidlo a benzin. Zamerne ale nesetrim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
21.4.20 20:47
@Lennka3 píše:

Asi jsem vyjimka, ale moc neusetrim drive. zavodka levna ted varim nebo donaska..takze neusetriim nic..daleko vetsi nakupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.4.20 23:48

@neila jako jo, taky vrazim peníze do baráku, ale to bych dělala tak jak tak.. Ve městě fakt není co dělat.. Dřív jsme s deckama pořád někam chodili, všude vstupný atd.. Teď je vše zavřené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.4.20 12:20

@martina.se my tu pergolu chtěli dělat až příští rok, stejně tak bazén. Ale vzhledem k vyhlídkám na letošní léto jsme to uspíšili. S tím bazénem ještě uvidíme, tam je potřeba přes půl mega, tak nevím zda stihneme do léta našetřit, co nám chybí, protože zadlužovat se kvůli tomu určitě nebudeme. Jinak karanténou určitě nejvíc šetříme za benzín, jednoznačně, protože za normálních okolností taxikařím denně a poměrně hodně km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.4.20 21:47

@neila jasný.. Bazén teď u nás nehrozí, stačí dělat celý barák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
28.4.20 15:35

@neila bazén za půl mega? :jazyk: hustý!

Já za min. měsíc ušetřila přes 4.tis, byly jen 2 nákupy na Tescu po 4.tisících, venku vše zavřené, takže pohoda :) ale tedy já mám pořád narvaný špajz i mrazák, takže jsem tahala i odtamtud..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.4.20 09:24

@lucynka25 půl mega minimálně. 8×4 zapuštěný, s vyhříváním, osvětlením, salinátorem, pořádnou filtrací a zastřešením. Příští rok nejdřív. Je to ranec, nejde všechno hned. My prožereme hodně peněz. Ale je potřeba říct, že si to užíváme, často grilujeme, jedeme hovězí steaky, ryby, tak to skáče. A cca jednou týdně si objednáme jídlo zvenku, aby jsme podpořili i restaurace, o které nechceme přijít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
29.4.20 10:30

@neila to jsem fakt netušila, že to stojí tolik, ty bazény 8o To víš celoživotní pražák s nafukovacím bazénem na chalupě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.4.20 10:36

@lucynka25 jo, bohužel :lol: je to masakr teda. Pokud chceš trochu kvality a komfortu, tak si musíš prostě zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.22 13:18

Holky, plánujete se nějak omezit v rámci šetření - elektřina, voda, plyn, benzín, zdražování obecně?

Momentálně jsem na RD s druhým dítkem. První už školák na prvním stupni, druhé roční. Nehty si doma dělám sama, ke kadeřnici chodím jednou za čtvrt roku, víc nic. A přemýšlím, kde bych jinde mohla ušetřit. Manžel pracuje, takže RP není jediný příjem, vycházíme standartně, ale ráda bych ještě něco víc ušetřila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat