Jak ušetřit? Konkrétní tipy
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:á, další výzkumně - anketní diskuse.Tak zaprvé se nepřežírat…
Dobrý den, máme poměrně vysoký příjem, ale budeme si brát hodně vysokou hypotéku (kterou chceme v době fixace celou splatit). Nebudu raději psát, jak vysokouPo odečtení hypotéky nám zbyde na živobytí 40 tis. korun (zatím jsem na mateřské, výhledově samozřejmě nebudu). Neřešil někdo něco podobného a jak a co tedy omezit? Spotřebu máme vysokou, třeba za jídlo dáme 25-28 tis. měsíčně (dva dospělí, dvě maličké děti). Kolik tohle třeba dělá u vás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, máme poměrně vysoký příjem, ale budeme si brát hodně vysokou hypotéku (kterou chceme v době fixace celou splatit). Nebudu raději psát, jak vysokouPo odečtení hypotéky nám zbyde na živobytí 40 tis. korun (zatím jsem na mateřské, výhledově samozřejmě nebudu). Neřešil někdo něco podobného a jak a co tedy omezit? Spotřebu máme vysokou, třeba za jídlo dáme 25-28 tis. měsíčně (dva dospělí, dvě maličké děti). Kolik tohle třeba dělá u vás?
Nekupovat kraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď jíš jenom kaviár a nebo popeláři nestačí odvážet vyhozené jídlo ![]()
To nevím jak chudáci vyjdete s těmi směšnými 40 taci měsíčně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy jíte každý den humry a kaviár? 😳 😅 My jsme dva dospělí, chlap porce pro dva, já kojím, takže bych furt něco jedla a dáme měsíčně za jídlo tak 3-4 tisíce, a to děláme uplne běžné nákupy, žádné všechno k klasik 😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asiina píše:
Vy jíte každý den humry a kaviár? 😳 😅 My jsme dva dospělí, chlap porce pro dva, já kojím, takže bych furt něco jedla a dáme měsíčně za jídlo tak 3-4 tisíce, a to děláme uplne běžné nákupy, žádné všechno k klasik 😃
To jako fakt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asiina píše:
Opravdu? Já jím středně a svačina je za 100Kč, z vašich výdajů bych sám přežíval jen o jedné svačině denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asiina píše:
Jak to děláte?
my jsme taky dva a mimino a pod 10 nejdeme nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše: á, další výzkumně - anketní diskuse.Tak zaprvé se nepřežírat…
Pokud doma nevari a kupuji jidlo z restauraci, pak se to nascita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asiina píše:
To nakupujete kde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak pokud v tom jídle nemáte denní dovoz nebo stravování jídel z restaurací, tak netuším, co můžete kupovat.
a pokud máte, tak stačí začít vařit doma a budete minimálně o 1/3 níž a to budete kupovat nejkvalitnější věci. Když budete kupovat střed, tak jste na 1/2 minimálně. Když levný odpad, tak klidně i na 1/4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupujeme na Rohliku, online nakupy. Kupuju kvuli detem hodne bio jidlo. Manzel ji kazdy den v restauraci obedy, v jeho praci to nejde jinak
Zni to neuveritelne, ale takova je realita ![]()
- Citovat
- Upravit
@cecetka píše:
Pokud doma nevari a kupuji jidlo z restauraci, pak se to nascita
Jo, znám takovou rodinu. Oběd i večeře lepší restaurace a je to bez snídaní a svačin 30 tis. v pohodě ve dvou.
Příspěvek upraven 26.12.21 v 18:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asiina píše:
Což je nesmysl, pokud nekupujete jen úplný odpad. Asi bych si líp psal domácí rozpočet. A nebo v tom budou věci ala „půl prasete od rodiny. Každý víkend návštěva u rodiny a odchod s výslužkou na x dní apod. Chlap veškeré jídlo v práci co taky nepočítám.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nakupujeme na Rohliku, online nakupy. Kupuju kvuli detem hodne bio jidlo. Manzel ji kazdy den v restauraci obedy, v jeho praci to nejde jinakZni to neuveritelne, ale takova je realita
v tom případě bych do takové hypotéky nešla, pokud někdo z vás onemocní a sníží se vám příjem, co budete dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, máme poměrně vysoký příjem, ale budeme si brát hodně vysokou hypotéku (kterou chceme v době fixace celou splatit). Nebudu raději psát, jak vysokou
Po odečtení hypotéky nám zbyde na živobytí 40 tis. korun (zatím jsem na mateřské, výhledově samozřejmě nebudu). Neřešil někdo něco podobného a jak a co tedy omezit? Spotřebu máme vysokou, třeba za jídlo dáme 25-28 tis. měsíčně (dva dospělí, dvě maličké děti). Kolik tohle třeba dělá u vás?