Jak ušetřit? Konkrétní tipy

Anonymní
26.12.21 18:37

Jak ušetřit? Konkrétní tipy

Dobrý den, máme poměrně vysoký příjem, ale budeme si brát hodně vysokou hypotéku (kterou chceme v době fixace celou splatit). Nebudu raději psát, jak vysokou :D Po odečtení hypotéky nám zbyde na živobytí 40 tis. korun (zatím jsem na mateřské, výhledově samozřejmě nebudu). Neřešil někdo něco podobného a jak a co tedy omezit? Spotřebu máme vysokou, třeba za jídlo dáme 25-28 tis. měsíčně (dva dospělí, dvě maličké děti). Kolik tohle třeba dělá u vás?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
26.12.21 18:42
@Anonymní píše:
Dobrý den, máme poměrně vysoký příjem, ale budeme si brát hodně vysokou hypotéku (kterou chceme v době fixace celou splatit). Nebudu raději psát, jak vysokou :D Po odečtení hypotéky nám zbyde na živobytí 40 tis. korun (zatím jsem na mateřské, výhledově samozřejmě nebudu). Neřešil někdo něco podobného a jak a co tedy omezit? Spotřebu máme vysokou, třeba za jídlo dáme 25-28 tis. měsíčně (dva dospělí, dvě maličké děti). Kolik tohle třeba dělá u vás?
á, další výzkumně - anketní diskuse.Tak zaprvé se nepřežírat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.12.21 18:43
@Anonymní píše:

Nekupovat kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
26.12.21 18:43

Buď jíš jenom kaviár a nebo popeláři nestačí odvážet vyhozené jídlo :nevim:
To nevím jak chudáci vyjdete s těmi směšnými 40 taci měsíčně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
26.12.21 18:44

Vy jíte každý den humry a kaviár? 😳 😅 My jsme dva dospělí, chlap porce pro dva, já kojím, takže bych furt něco jedla a dáme měsíčně za jídlo tak 3-4 tisíce, a to děláme uplne běžné nákupy, žádné všechno k klasik 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
26.12.21 18:48
@Asiina píše:
Vy jíte každý den humry a kaviár? 😳 😅 My jsme dva dospělí, chlap porce pro dva, já kojím, takže bych furt něco jedla a dáme měsíčně za jídlo tak 3-4 tisíce, a to děláme uplne běžné nákupy, žádné všechno k klasik 😃

To jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.12.21 18:49
@Asiina píše:

Opravdu? Já jím středně a svačina je za 100Kč, z vašich výdajů bych sám přežíval jen o jedné svačině denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
26.12.21 18:49
@Asiina píše:

Jak to děláte? 8o my jsme taky dva a mimino a pod 10 nejdeme nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
26.12.21 18:50
@Burj Chalifa píše: á, další výzkumně - anketní diskuse.Tak zaprvé se nepřežírat…

Pokud doma nevari a kupuji jidlo z restauraci, pak se to nascita :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
26.12.21 18:50
@Asiina píše:

To nakupujete kde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
26.12.21 18:51
@Anonymní píše:

Tak pokud v tom jídle nemáte denní dovoz nebo stravování jídel z restaurací, tak netuším, co můžete kupovat. :nevim: a pokud máte, tak stačí začít vařit doma a budete minimálně o 1/3 níž a to budete kupovat nejkvalitnější věci. Když budete kupovat střed, tak jste na 1/2 minimálně. Když levný odpad, tak klidně i na 1/4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 18:52

Nakupujeme na Rohliku, online nakupy. Kupuju kvuli detem hodne bio jidlo. Manzel ji kazdy den v restauraci obedy, v jeho praci to nejde jinak :nevim: Zni to neuveritelne, ale takova je realita :zed:

• Citovat
  • Upravit
9995
26.12.21 18:54
@cecetka píše:
Pokud doma nevari a kupuji jidlo z restauraci, pak se to nascita :nevim:

Jo, znám takovou rodinu. Oběd i večeře lepší restaurace a je to bez snídaní a svačin 30 tis. v pohodě ve dvou.

Příspěvek upraven 26.12.21 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
@Asiina píše:

Což je nesmysl, pokud nekupujete jen úplný odpad. Asi bych si líp psal domácí rozpočet. A nebo v tom budou věci ala „půl prasete od rodiny. Každý víkend návštěva u rodiny a odchod s výslužkou na x dní apod. Chlap veškeré jídlo v práci co taky nepočítám.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65241
@Anonymní píše:
Nakupujeme na Rohliku, online nakupy. Kupuju kvuli detem hodne bio jidlo. Manzel ji kazdy den v restauraci obedy, v jeho praci to nejde jinak :nevim: Zni to neuveritelne, ale takova je realita :zed:

v tom případě bych do takové hypotéky nešla, pokud někdo z vás onemocní a sníží se vám příjem, co budete dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat