Jak ušít tričko a kalhoty pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
18.12.13 20:40

Jak ušít tričko a kalhoty pro dítě

Ahoj holky,
rozhodla jsem se koupit si k Vánocům šicí stroj. Moc mě šití pro děti láká, ale zatím s ním nemám naprosto vůbec žádné zkušenosti. Kdysi dávno, ještě na základní škole jsem ušila nějaký polštář a sukni, ale žádné větší zkušenosti nemám. Pro svoje děti bych potřebovala hlavně trička s dlouhým rukávem a tepláčky. Asi to nejsou úplně nejjednodušší výrobky pro začátek, ale i tak bych je chtěla zkusit. Jen teď nějak tápu a naprosto vůbec nevím, jak začít. Stroj bude až pod stromečkem, ale chtěla bych ještě předem něco nakoupit, abych mohla rovnou mezi svátky začít šít. Potřebuji vše ve velikosti cca 122 (5 let). Na trička bych chtěla určitě pružnou látku (cca 5% podíl elastanu), protože mám pocit, že jinak se nám všechna trička strašně vytahají. Také se mi líbí na konci rukávu pružné lemy a kolem krku také. Jen prostě nevím, kde sehnat střihy ani látky. Bydlím na vesnici a do žádného většího města se v nejbližší době nedostanu.
Prosím tedy o radu, kde střihy sehnat a co všechno musím na trička či tepláčky koupit. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
18.12.13 20:44

Konkrétě ti neporadím, ale určitě to vygooglíš :-) držím palce některé střihy jsou zadara nq nwkterých se platí pár kaček a pošlou ti je v pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
18.12.13 20:47

Trička a tepláky z pružného materiálu ti fakt na začátek moc nedoporučuji… Bude ten stroj mít nějaký lemovací steh?
Jinak vše se dá objednávat na netu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
18.12.13 20:50

Tepláčky v pohodě, ty si můžeš obkreslit nějaké kupované. Triko je horší, hlavě úplety se bez overloku šijou blbě, ale kdo bojuje vítězí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Na šití pružného materiálu bych rozhodně doporučila obnitkovací stroj a na šití lemu dvojjehlu. Máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153

Zkus tohle - střihy ottobre

Je to časopis se střihy pro děti (jeden hezčí, než druhý :-) ), tady se dá stáhnout. Některé odkazy nefungují, ale většinu jsem bez problému stáhla. Obsah jednotlivých čísel se dá prohlédnout přímo na webu Ottobre, časopis se dá koupit i v ČR, pokudbys nechtěla stahovat (a slepovat papíry se střihovou přílohou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.12.13 20:52

Trička ani tepláčky nejsou nic složitého, s trochou cviku to zvládneš ;) jen pozor na to, že pružné látky nejdou šít každým strojem, chce mít buď rovnosteh s nějaký falešným overlockovým stehem nebo přímo overlock… plus pružné lemy na rukávech a ve výstřihu šít buď dvojjehlou na rovnostehu nebo na coverlocku (což už by ale byl třetí stroj do počtu)…

co se týče střihů - mně se osvědčily časopisy Ottobre (dají se koupit tady ), případně pak jednotlivé střihy třeba z Burdy nebo z Farbenmixu

tepláčky šiju z téhle elastické teplákoviny , z té se šije skvěle a docela vydrží, trička z látek, co jsem tak různě nakoupila…

tak snad jsem aspoň trochu pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
18.12.13 21:12

Sice nepomohu zakladatelce, ale připojím se s dotazem, mám doma po babičce starou Nicolettu - prý (podle paní, která mi ho opravovala) je to velice kvalitní stroj. Chtěla bych vědět, zda na tom lze také šít věci na sebe pro děti :-) Děkuji a číhám i na odpovědi pro zakladatelku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.12.13 21:31

Moc děkuju za rychlé příspěvky. Stroj budu mít Brotherm BN 37

http://www.svet-siti.cz/…-stroj-DAREK

Myslela jsem, že bych tričko nakombinovala z klasické balvněné látky a pružného úpletu (95% bavlna, 5% elastan). Líbí se mi trička s rukávy, které jsou vsazené až ke krku. Tak že bych právě ty rukávy udělala z klasické bavlny, nakonec dala pružný úplet a stejný úplet použila na přední a zadní díl a ještě ke krku :think: nebo třeba opačně, ale na šířku se trička vytahávají asi nejvíc. Já jsem docela maximalista a perfekcionalista, takže zatím mám plány velké, ale uvidím, jak se se strojem rychle zkamarádím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.12.13 22:10

Ahoj, myslíš tričko s raglánovým rukávem - to podle mě s rukávem z bavlněného plátna nebude vypadat hezky.

NA šití úpletů na obyč stroji doporučuju používat entlovací steh s velmi malou šířkou stehu - bude vypadat jako jednoduchý rovný steh, ale bude pružný.

NA lemování výstřihu u kreku se dá taky použít lemovací gumička.

Pokud umíš anglicky, na netu je spousta návodů.
NAmátkou:
http://jorth.blogspot.cz/…utorial.html
http://www.danamadeit.com/…sic-tee.html
http://www.ikatbag.com/…stbands.html
 http://www.fleecefun.com/…utorial.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.12.13 22:12

Pokud jsi úplný začátečník, tak bych doporučovala zajít do knihovny, většinou tam mají burdu. Pro začátek super a dá se tam najít velká spousta střihů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
18.12.13 22:22

Časopis Ottobre design taky doporučuju, já s tím začínala, jinak úplety mají třeba na stránkách…dům látek, veselá jehlička - drahý, ale kvalitní a hezký, tkadexa - tam mají i pružné lemy - patent(na lemy u krku lepší hladký), šijeme dětem - bio látky atd., batani - to už někdo zmiňoval…jen s chutí do toho, taky jsem před dvěma lety začínala od nuly a dnes už šiju obstojně, mě hodně dal blog Caramilla - spousta rad a návodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
18.12.13 22:48

Osobně bych začínala třeba povlaky na polštářky, hračky pro děti…maňásci, zvířátka, šaty na panenky…něco ze zbytků…až se „vyšiješ“…tak zkusit další věci…aby tě třeba neúspěch neodradil…

• Citovat
  • Upravit
2153
18.12.13 22:59

A nebo z levnějšího materiálu. Já prckovi ušila první teplákovou soupravičku z fleesové deky z Jysku za 40 Kč. Sice je trochu křivá (což mě vzhledem k ceně materiálu moc netankuje), ale jinak se celkem povedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
19.12.13 07:17

@Elke jo jo fleece je fajn na šití… Nemusíš zapracovat a drobný nedostatek se v něm schová ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat