Jak uskladnit václavky?

5502
15.10.12 13:47

Jak uskladnit Václavky?

Ahojky všem!
Manžel včera donesl košík Václavek a ještě nějakých hříbků - ty hříbky už padly včera do smaženice, ale co s těma Václavkama?
Chtěla bych je nějak jednoduše uskladnit. Sušit nemám kde. Tak jsem si říkala, že bych je jen lehce osmáhla (podusila) na sádle a i s tím nacpala do skleniček od přesnídávek a nacpala do mražáku a pak je postupně používala…
Dá se z toho pak dělat i něco jiného než houbový guláš, nebo pod maso?
Předem moc děkuji za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1819
15.10.12 13:51

Na sádle osmahnout nevím ale když se dávají do mrazáku, tak se mají houby předtím povařit, ve vodě asi?
jinak určitě usuš, je to super, stačí ti plech a strčíš ho pod topení-moc místa nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.10.12 13:52

Já si něco zamrazím na guláš a něco zavařím jako kyselé okurky. Jsou jako kyselá příloha mooooooooc dobré :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.10.12 13:52

My z nich delame jen ten gulas a snime ho hned, neuskladnujeme :-). Zrovna dneska byl na obed. Jinak vaclavky se maji prvne povarit ve vode ktera se pak slije a pak se teprv pripravuji. Ja bych je teda povarila, slila a posleze podusila beznym zpusobem a pak klidne i zamrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
15.10.12 13:54

Jsou luxusní nakládané!!! A do mrazáku dávám tak na dvě minuty povařit do vroucí osolené vody, zcedit, vychladnout a napytlíkovat do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.12 13:57

Přítel si vždycky houby podusí na másle a pak zamrazí. U nás se dělal kyselý nálev a normálně se houby zavařily, pak přidávaly do jídla. Pokud zamrazit, tak je tepelně uprav, tzn lehce povařit, nechat okapat, zamrazit, nebo podusit na másle s cibulí, to pak zamrazit a pod.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
15.10.12 14:05

Já mám václavky moc ráda v kyselém nálevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
15.10.12 14:07

Já houby dávám do mrazáku - ani je nevařím. Jen pokrájím a šup tam s nima. Jinak Václavky bych zavařila :-)

• Citovat
  • Upravit
5502
15.10.12 14:16

Mi se totiž nechcou zavařovat - jsem líná… :roll: Sušila bych, ale to bych musela být bezdětná - ten můj lump by to roztahal všude :cert: Takže asi uvařím ve slané vodě a dám do mrazáku… Zkusím i na tom sádle a uvidíme :lol:
Mooooc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danca.27....
15.10.12 14:24

Já z nich dělám falešnou dršťkovku… A jak už někdo psal - nijak nezpracovávám, rovnou zamražuju a než je pak rozmrazené zpracuji, tak je přes cedník přeliju horkou vodou (tolik pak nebarví a jsou chuťově jemnější)

• Citovat
  • Upravit
9454
15.10.12 14:44

Houby bud ususit nebo zmrazit (jen je nakrajim a zmrazim) nebo zavarit :-) a pak jeste nase prase je po houbach jak divy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.10.12 14:47

Do skleniček a mrazáku bych asi nedávala, raději do sáčku. Václavky umyješ, nakraješ, přidáš sůl a kmín (můžeš vynechat) lehounce spěníš na tuku, oleji, sádle (čem chceš), přidáš trochu vody a dusíš do měkka, než se odvaří voda, bacha ať to nespálíš, to je pak hnus největší. D nech vychladnout, narvi do sáčku ana mrazák. Výborné jsou i jako řízky (ty velké kloboučky) nebo zavařené na kyselo jako okurky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
15.10.12 15:10

Zavarit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
15.10.12 15:12

Když máme houby podušené na sádle, tak zamrazíme a pak to dělám třeba s rýží - jen tak - rýže s houbama, je to výborné, rychlé a vydatné…zrovna dnes jsem to měla k obědu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.10.12 18:06

Děkuji všem moc :kytka:
Já nakonec „vařím ve vodě“ a pak půjsou do sáčku a do mrazáku…
Teda s tou rýží…mňam…Dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport