Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky všem!
Manžel včera donesl košík Václavek a ještě nějakých hříbků - ty hříbky už padly včera do smaženice, ale co s těma Václavkama?
Chtěla bych je nějak jednoduše uskladnit. Sušit nemám kde. Tak jsem si říkala, že bych je jen lehce osmáhla (podusila) na sádle a i s tím nacpala do skleniček od přesnídávek a nacpala do mražáku a pak je postupně používala…
Dá se z toho pak dělat i něco jiného než houbový guláš, nebo pod maso?
Předem moc děkuji za rady!!!
Na sádle osmahnout nevím ale když se dávají do mrazáku, tak se mají houby předtím povařit, ve vodě asi?
jinak určitě usuš, je to super, stačí ti plech a strčíš ho pod topení-moc místa nepotřebuješ
Já si něco zamrazím na guláš a něco zavařím jako kyselé okurky. Jsou jako kyselá příloha mooooooooc dobré
.
My z nich delame jen ten gulas a snime ho hned, neuskladnujeme
. Zrovna dneska byl na obed. Jinak vaclavky se maji prvne povarit ve vode ktera se pak slije a pak se teprv pripravuji. Ja bych je teda povarila, slila a posleze podusila beznym zpusobem a pak klidne i zamrazila.
Jsou luxusní nakládané!!! A do mrazáku dávám tak na dvě minuty povařit do vroucí osolené vody, zcedit, vychladnout a napytlíkovat do mrazáku.
Přítel si vždycky houby podusí na másle a pak zamrazí. U nás se dělal kyselý nálev a normálně se houby zavařily, pak přidávaly do jídla. Pokud zamrazit, tak je tepelně uprav, tzn lehce povařit, nechat okapat, zamrazit, nebo podusit na másle s cibulí, to pak zamrazit a pod.. ![]()
Já houby dávám do mrazáku - ani je nevařím. Jen pokrájím a šup tam s nima. Jinak Václavky bych zavařila ![]()
Mi se totiž nechcou zavařovat - jsem líná…
Sušila bych, ale to bych musela být bezdětná - ten můj lump by to roztahal všude
Takže asi uvařím ve slané vodě a dám do mrazáku… Zkusím i na tom sádle a uvidíme ![]()
Mooooc děkuji za rady ![]()
Já z nich dělám falešnou dršťkovku… A jak už někdo psal - nijak nezpracovávám, rovnou zamražuju a než je pak rozmrazené zpracuji, tak je přes cedník přeliju horkou vodou (tolik pak nebarví a jsou chuťově jemnější)
Houby bud ususit nebo zmrazit (jen je nakrajim a zmrazim) nebo zavarit
a pak jeste nase prase je po houbach jak divy ![]()
Do skleniček a mrazáku bych asi nedávala, raději do sáčku. Václavky umyješ, nakraješ, přidáš sůl a kmín (můžeš vynechat) lehounce spěníš na tuku, oleji, sádle (čem chceš), přidáš trochu vody a dusíš do měkka, než se odvaří voda, bacha ať to nespálíš, to je pak hnus největší. D nech vychladnout, narvi do sáčku ana mrazák. Výborné jsou i jako řízky (ty velké kloboučky) nebo zavařené na kyselo jako okurky.
Když máme houby podušené na sádle, tak zamrazíme a pak to dělám třeba s rýží - jen tak - rýže s houbama, je to výborné, rychlé a vydatné…zrovna dnes jsem to měla k obědu ![]()
Děkuji všem moc ![]()
Já nakonec „vařím ve vodě“ a pak půjsou do sáčku a do mrazáku…
Teda s tou rýží…mňam…Dobrý nápad ![]()