Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám tu nadúrodu domácích jablek, skoro ob den odšťavňuju s mrkví a hruškama, ale napadlo mě udělat křížaly na zimu.
Ale nemám sušičku…jak na to?
Díky.
Mony
, my sme dávali doma jabka buď na topení anebo se dělají pomaloučku v troubě. Jinak mě už nic nenapadá ![]()
Akorát když se dělaly na topení, tak se dřív, než se usušily, sežraly
![]()
Rozložit na utěrku na topení a nezapomenout obracet, aby zespod neplesnivěly. Ale jde to pomalu a většinou se to sežere dřív, než se stačí usušit. Takže doporučuji spíše tu troubu. V tom případě teplota max. 80°C, křížaly v ní sušit na plechu s pečícím papírem (nepřilepí se) a během sušení nechat otevřená dvířka trouby.
Ja delam na slunicku…ted uz to asi nepujde..takze do trouby, k topeni ci ke krbu apod.
Na 50° v troubě sušit a pak na plechu nechat dosušit u radiátoru jestli už topíte.
Mňam asi si taky dáme 2-3 plechy usušit, ale hned to seže…
![]()
Momi, my je doma sušili na topení a pod ně dali čistý papír.
Na toto sušení je sušička nejlepší… není to tak velká investice.. a hodí se na vícero věcí - švestky, houby, já suším např. pomeranče a citrony na vánoční stromek… asi bych popřemýšlela nad její koupí.. protože jak píšou holky.. jinak to jde pomalu… ![]()
@Macík74 píše:
Na toto sušení je sušička nejlepší… není to tak velká investice.. a hodí se na vícero věcí - švestky, houby, já suším např. pomeranče a citrony na vánoční stromek… asi bych popřemýšlela nad její koupí.. protože jak píšou holky.. jinak to jde pomalu…
proč to sušíš na ten stromek? To je veliká škoda, že to sušíš předem.
Dej to ovoce tam čerstvé na kolečka nebo měsíčky vypadá to krásně a jak to přirozeně schne na stromku, tak to krásně voní
![]()
už se na to strašně těším dáváme tam pomeranče, citrony, kiwi, jablka, banán a pak druhý třetí den začínáme obírat, krásně to provoní barák (nedáváme kolekci jen ovoce a dekorace)
Macíku,nad sušičkou přemýšlím od léta, co byla nadúroda borůvek…
zkusím se poptat po okolí, jestli jí někdo nemá…
Zkusím tu troubu na pečícím papíru. A myslíte nechat dveře trouby otevřený?
Já se nebojim, že by mi to tu někdo snědl, tady vládne maso
![]()
A myslíte, že je můžu uskladnit v také obyč skleněné doze, co je třeba na kafe?
Mám jich několik, a má to takový jakoby těsnící uzávěr…a nakrájet asi na tenké plátky, ne? ![]()
No hlavně to nedávej do plastové, já si tak loni sušila mrkev a zeleninu na domácí vegetu bez solí a normálně mi to zplesnivělo a to mám sušišku ovoce zeleniny, jsem to sušila víc, jak 10h a nevím kde se stala chyba, v troubě sušené to se mi nikdy nestalo
![]()
Já teda raděj skladuju v papírových pytlíkách. Ale ony stejně moc dlouho nevydrží, že ![]()
Skladuji v látkovém pytli.
Na tom stromečku - chápu citron a pomeranč, ale banán? Navíc bych se při pomalém schnutí bála mušek, ty se objevují záhadno z čeho ![]()
@kozisek píše:
Skladuji v látkovém pytli.Na tom stromečku - chápu citron a pomeranč, ale banán? Navíc bych se při pomalém schnutí bála mušek, ty se objevují záhadno z čeho
miluju sušené banány
krájím je na kolečka neloupané, i kiwi neloupané aby to drželo, mušky žádné nikdy nebyly ![]()
je to rodinná tradice už několik let, kterou zavedli rodiče, když jsem byla malá a pořád se ji držíme ![]()