Křížaly z jablek - jak?

25324
14.10.12 16:33

Křížaly z jablek-jak?

Ahoj, mám tu nadúrodu domácích jablek, skoro ob den odšťavňuju s mrkví a hruškama, ale napadlo mě udělat křížaly na zimu.
Ale nemám sušičku…jak na to?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
14.10.12 16:39

Mony :mavam:, my sme dávali doma jabka buď na topení anebo se dělají pomaloučku v troubě. Jinak mě už nic nenapadá :think:
Akorát když se dělaly na topení, tak se dřív, než se usušily, sežraly :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
14.10.12 16:45

Rozložit na utěrku na topení a nezapomenout obracet, aby zespod neplesnivěly. Ale jde to pomalu a většinou se to sežere dřív, než se stačí usušit. Takže doporučuji spíše tu troubu. V tom případě teplota max. 80°C, křížaly v ní sušit na plechu s pečícím papírem (nepřilepí se) a během sušení nechat otevřená dvířka trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.10.12 16:47

Ja delam na slunicku…ted uz to asi nepujde..takze do trouby, k topeni ci ke krbu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.10.12 16:51

Na 50° v troubě sušit a pak na plechu nechat dosušit u radiátoru jestli už topíte.
Mňam asi si taky dáme 2-3 plechy usušit, ale hned to seže… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
14.10.12 16:55

Momi, my je doma sušili na topení a pod ně dali čistý papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
14.10.12 17:06

Na toto sušení je sušička nejlepší… není to tak velká investice.. a hodí se na vícero věcí - švestky, houby, já suším např. pomeranče a citrony na vánoční stromek… asi bych popřemýšlela nad její koupí.. protože jak píšou holky.. jinak to jde pomalu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.10.12 17:13
@Macík74 píše:
Na toto sušení je sušička nejlepší… není to tak velká investice.. a hodí se na vícero věcí - švestky, houby, já suším např. pomeranče a citrony na vánoční stromek… asi bych popřemýšlela nad její koupí.. protože jak píšou holky.. jinak to jde pomalu… ;)

proč to sušíš na ten stromek? To je veliká škoda, že to sušíš předem.
Dej to ovoce tam čerstvé na kolečka nebo měsíčky vypadá to krásně a jak to přirozeně schne na stromku, tak to krásně voní :srdce: :srdce: :srdce:
už se na to strašně těším dáváme tam pomeranče, citrony, kiwi, jablka, banán a pak druhý třetí den začínáme obírat, krásně to provoní barák (nedáváme kolekci jen ovoce a dekorace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.10.12 17:18

Macíku,nad sušičkou přemýšlím od léta, co byla nadúroda borůvek…
zkusím se poptat po okolí, jestli jí někdo nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.10.12 17:19

Jak dlouho to trvá v troubě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.10.12 17:20

Zkusím tu troubu na pečícím papíru. A myslíte nechat dveře trouby otevřený?
Já se nebojim, že by mi to tu někdo snědl, tady vládne maso :roll: :lol:
A myslíte, že je můžu uskladnit v také obyč skleněné doze, co je třeba na kafe?
Mám jich několik, a má to takový jakoby těsnící uzávěr…a nakrájet asi na tenké plátky, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.10.12 17:23

No hlavně to nedávej do plastové, já si tak loni sušila mrkev a zeleninu na domácí vegetu bez solí a normálně mi to zplesnivělo a to mám sušišku ovoce zeleniny, jsem to sušila víc, jak 10h a nevím kde se stala chyba, v troubě sušené to se mi nikdy nestalo :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.10.12 17:29

Já teda raděj skladuju v papírových pytlíkách. Ale ony stejně moc dlouho nevydrží, že :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.10.12 17:44

Skladuji v látkovém pytli.

Na tom stromečku - chápu citron a pomeranč, ale banán? Navíc bych se při pomalém schnutí bála mušek, ty se objevují záhadno z čeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.10.12 17:51
@kozisek píše:
Skladuji v látkovém pytli.Na tom stromečku - chápu citron a pomeranč, ale banán? Navíc bych se při pomalém schnutí bála mušek, ty se objevují záhadno z čeho :nevim:

miluju sušené banány :oops: krájím je na kolečka neloupané, i kiwi neloupané aby to drželo, mušky žádné nikdy nebyly :mrgreen:
je to rodinná tradice už několik let, kterou zavedli rodiče, když jsem byla malá a pořád se ji držíme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí