Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sušičky jsou i méně hluboké, jestli máš byt malý, stačí ji dát jen do zásuvky, nepotřebuješ připojovat nikam k odpadu, voda zkondenzuje do nádoby. Já už si bez sušičky neumím sušení prádla ani představit a byla to jedna z nejlepších investic, na sušáku v bytě schnulo týden a z vlhkosti se tvořila plíseň na oknech, z venku kvůli okolním rekonstrukcím zase zaprášený a musíš hlídat počasí. Takže bych rodičům vysvětlila, že sušička je nejlepší varianta, protože žrout energie je to zanedbatelný a nebude jim vlhnout přízemí. Buď si ji kup sama do výbavy, myslím, že i z brigád to dáš nejsou tak drahé a můžeš vzít i z bazoše nebo tak, třeba by i rodiče k Vánocům přispěli. ( já dostala k bakalářským státnicím pračku a lednici do bytu 😅) … nebo ideální varianta vychválit jim sušičku tak, aby přišli na to, že sušičku nutně potřebujete do celé domácnosti, když màte i společnou pračku. Za hoďku je usušeno a nikde nevisí a nezavazí nic vlhkého.
Nic moc jiného stejně nevymyslíš a jakýkoliv odvlhčovač nebo i ten vak, budou energeticky pravděpodobně i náročnější než sušička, protože jedou mnohem delší dobu.
@smile_xxx píše:
Nemůžu najít, kde si suší prádlo rodina a proč si ho tam nemůžeš sušit taky.
Pise ti. Suší venku a neřeší, ze to tuchne, vlhne a visí to tam nekolik dní…
povedena rodinka.
Jak je citit zatuchlé prádlo, dobre zname vsechny, kdo zapomene prádlo v pračce treba pres noc. Lahůdka
se zakladatelkce nedivím, ze nechce smrdět jako nejakej bezďák…
@smile_xxx Pochybuju, že by to prošlo a ani se na to nechci ptát. Když na takové téma narazím, je mi většinou řečeno „my to nosíme ven“. Koneckonců, chtěla byste věšet prádlo k otci a jeho přítelkyni třeba do ložnice? Jejich byt je ještě menší než ten můj. Navíc jim jde dobře zastírat a raději řeknou, že chodí na zahradu za jakéhokoliv počasí, než aby přiznali, že si nahoře dají k sobě sušák.
![]()
@Ava100 píše:
@Semtex Nemusíte mít obavu, že by to kamarádka měla zadarmo.A ani ne pravidelně, pokud to má být pokus o „charitativní“ rýpanec. Jestli někdo z rodiny má spořivý mindset, oukej, ale očividně bych nezakládala diskuzi k „alternativám“ o sušení prádla. Spíše mi šlo o rozšíření povědomí o možnostech, které nemusím třeba znát.
Ty ale píšeš tak kostrbatě a komplikovaně!
Jinak: sušit prádlo vevnitř je dost nanic. My sušíme v kotelně a na terase.
@Ardilera Díky za odpověď.
Máte nějaký tip na ty sušičky bez odtoku? Já už taky právě koukala a nějak mě zaujal ten vak, že je skladný a ani ne moc drahý. Ale podívám se po těch sušičkách
když už mě to každý tak „nalamuje“ ![]()
@Ava100 udelej to. Podle štítku si i muzes spocitat, kolik to sezere elektriky a rodicum to zaplatila, kdyz by jooo prskali. Jedna z holek to tu spocitala na osm stovek ročně? To by mi za to rozhodně stalo ![]()
@Ava100 píše:
@Ardilera Díky za odpověď.Máte nějaký tip na ty sušičky bez odtoku? Já už taky právě koukala a nějak mě zaujal ten vak, že je skladný a ani ne moc drahý. Ale podívám se po těch sušičkách
když už mě to každý tak „nalamuje“
většina kondenzačních sušiček nepotřebuje odpad, prostě se vylévá nádoba
@Ava100 tak bez odtoku jsou u nás snad všechny sušičky. Některé mají možnost i odtoku
@Ava100 píše:
@Ardilera Díky za odpověď.Máte nějaký tip na ty sušičky bez odtoku? Já už taky právě koukala a nějak mě zaujal ten vak, že je skladný a ani ne moc drahý. Ale podívám se po těch sušičkách
když už mě to každý tak „nalamuje“
Prosím tě, kup kondenzační s zásobníkem na vodu..zas tak drahé to sušení není.
Dobrý den,
diskuzi na žádost zakladatelky uzamykám.
Přeji kezký den,
Kačka
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat