Jak usušit slunečnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5866
6.8.10 21:40

Jak usušit slunečnice?

Ahoj holky, chtěla bych si jako dekoraci usušit slunečnice, ale bojím se, že nebudou hezké :think: . Na netu jsem četla, že lze sušit, ale jen malé odrůdy a navíc, že se suší špatně, pomalinku ve váze s cca 1 cm vody. Paní v zahradnictví mi tvrdila, že nebudou krásné, že mi opadají, než vyschnou úplně. Máte některá zkušenost, jak usušit tak, aby byly fakt krásný? díky moc za tipy :wink: . Míla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
6.8.10 21:45

Zrovna nedávno jsem se o tom bavila a prý se mají slunečnice - ten květ zabalit do papírového pytlíku a sušit v tom. O vodě jsem nic neslyšela.
Ze zvědavosti jsem teď hledala info na netu a píšou, že když se suší ve vodě, tak usychají pomaleji a tudíž jsou pak hezčí. Na sušení se mají sklízet zcela nerozvinuté a hodně záleží na odrůdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.8.10 10:11

Díky moc, ale raději to zkusím zatím jen s jednou. Třeba to vyjde a pak sem napíšu, jak jsem pochodila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
7.8.10 14:24

Dej vědět, taky se mi líbí sušené slunečnice. Tak si je třeba příští rok vyseju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
18.8.10 21:45

Tak zatím jsem nesehnala ty menší :-? . O víkendu se chystám do Liberce, tak tam snad budou mít. chci to vyzkoušet :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný