Plovoucí podlaha v kuchyni

528
5.8.10 20:13

Plovoucí podlaha v kuchyni

Máte někdo zkušenost s plovoucí podlahou v kuchyni? Nejspíše budeme nuceni v kuchyni ustoupit od lina a instalovat plovoucí podlahu a trochu se obáváme její funkčnosti v kuchyni. Nevím co to udělá když na plovoučku spadne hrnec (né, že by se to stávalo nějak často :lol: ) nebo vyleje voda? Vím, že to jsou události které nejspíše nikdy nenastanou, ale červík pochybností stále vrtá :nevim: a tak prosím o nějaké postřehy Vás kteří třeba už plovoučku v kuchyni máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
5.8.10 20:18

Máme. Kupovali jsme byt už hotový, nešli už dělat změny, jedině vydloubat podlahu v celém obýváku s kuchyní. Za mě - je to strašné. Jednak je na tom všechno vidět. Ani bych se nebála padajících hrnců - normálně bych dala dlažbu, takže tam by to bylo ještě horší. Ale spíš ta voda- ono každou chvíli něco kápne (vyndavání nádobí z myčky, z dřezu, něco kápne z pracovní plochy), vyleje se…, je třeba často vytírat a plovoučce to nesvědčí. Máme už jí zvlněnou. :-( Takže jestli máš na výběr, volila bych něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
2508
5.8.10 20:19

Ja uz bych do kuchyne plovouci podlahu nechtela, nebo kdyby jo tak hodne HODNE kvalitni ktera neco vydrzi. Vis kolikrat ti spadne nuz na zem? voda se ti rozleje vickrat nez myslis, ono nejde jenom o kopec vody ale porad neco okapava atd… my mame plovoucku ale ne moc kvalitni (uz byla instalovana) dneska bych to vybirala hodne jinak, jsou jine moznosti atd… takze jestli plovoucku do kuchyne, vybirala bych peclive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
5.8.10 20:21

my teda máme radši PVC,ale kamarádka měla plovoučku,vylila se jí na ni myčka a zůstaly hrboly,bo to hned nevytřela-stalo se to v noci :-? taky je studená a hlučná,ted už ji dali pryč a místo toho mají taky PVC.
jen si pochvalovala,že se dobře vytírala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
5.8.10 20:24

My jsme tedy měli jednu z těch levných a bylo to v pohodě, možná protože, že jak byla hodně levná, tak byla i hodně „umělohmotná“ a musím říct, že vydržela defacto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.8.10 20:25

no da se to, ale idealni to asi neni, uz bych si ji spis nedavala. Kolem kuchynsky linky uz nevypada nic moc :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.8.10 20:30

díky za reakce, zatím to teda dobře nevidím :-( Určitě nebudeme pořizovat nijak levnou (žádně 179,– kč/m2 z Baumaxu nehrozí) Na lino bylo vyhrazeno poměrně dost peněz (lino se stěrkou, celoplošně lepené není nic levného) a tak doufám, že by to snad mohlo být lepší.
Od lina jsme museli ustoupit na doporučení podlaháře, že v kombinaci podlahového topení a dilatačních spár ve veliké místnosti může (a s největší pravděpodobností bude) způsobovat, že betonová podlaha bude pracovat a na celoplošně lepeném linu se to projeví že se v místech dilatace vytlačí do stříšky nebo se udělá důlek. Pokud prý na to trváme tak nám tam lino dá, ale sám by si ho do takhle koncipované a hlavně konstruované místnosti nedal.
Tříštit místnost různými povrchy (dlažba v kuchyňském koutu a plovoučka jinde) nechci a dlažbu v celé místnosti si prostě nedokážu představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
5.8.10 20:40

Mám. Problém nemám :nevim:
Snad jen - máme tu plovču hodně světlou a pod sporákem začíná mít po 2 letech už lehký nádech…ale taky je fakt, že hodně luxuju, s vytíráním to nepřeháním, takže si za to můžu spíš sama. Chastám se někdy zakleknout a zkusit to nějak vydrbat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.8.10 20:42

Měli jsme a v novým mít nebudeme, dáme dlažbu. Sice byla odolná, taky relativně levná a tím pádem spíš hodně umělá, jak už tu někdo psal. Jako nevyboulila se, ale údržba mi nevyhovovala.

• Citovat
  • Upravit
105
5.8.10 20:43

Tak mi máme v kuchyňském koutě dlažbu a ve zbytku místnosti (obyvák a jídelna) plovoučku. A kolem krbu máme tu samou dlažbu jako v kuchyni. Vypadá to docela dobře. Taky jsme to takhle řešili kvůli podlahovému topení, které máme v celém spodku baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.8.10 20:44

Nemáme, mi máme dlažbu a lituju jen toho, že jsem pod ni nedala podlahové topení. Ale před nastěhováním se komplet překopával byt, tak padlo hodně peněz, ale příště se raději víc zadlužím. Funkčně upa ideální. Mám propojenou chodbu od vstupních dveří, přes koupelnu a záchod a kuchyň komplet dlažbu a obyvák a ložnici parkety (ty tady byly).

Přeju šikovnou ruku při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.8.10 20:45

Já ještě doplním, že budeme mít taky podlahový topení a budeme mít dlažbu v celým obýváku a kuchyni, stejný druh, ale dva odstíny oddělěný listelou

• Citovat
  • Upravit
58838
5.8.10 20:48

A neuvažovali jste třeba o marmoleu?
A tady jenom pro představu fotka obýváku - v celém pokoji je dlažba :wink: Taky máme podlahové topení, v celém baráku.

Příspěvek upraven 05.08.10 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.8.10 20:51

jezisi to nedelej plovoucka v kuchyni je hrozne neprakticka

spadne hrnec a hned je dulek ktereho uz se nezbavis jde zatrit ale stejne se bude odirat a loupat uz tam proste zustane

voda to je taky des furt s hadrama a utirat kazdou kapku anedej boze ze odejdes a vytece pracka

ja mam vinilovou podlahu a je super neklauze je teplejsi nez PVC a vypada presne jak plovoucka je i rezana na pruhy nebo jako dlazba
a nebo marmoleum a to se vyslapava a smrdi ten olejicek kterym je napustene a je i drahe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.10 20:56

Máme plovoučku a zatím super :nevim: :wink: Dávám fotku ještě když jsme to zařizovali :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný