Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@smile_xxx píše: Více
proč jak Babica? koprovka s vajíčkem se přece normálně jí a podává i v restauracích ![]()
@Amalthea píše: Více
Název diskuze je „jak uvařit maso“.
Není tam „čím nahradit maso.“
Tak asi proto. ![]()
@Amalthea píše: Více
Já teda vařím zvlášť maso a zvlášť ti omáčku. Max. pridam pak do besamelu vývar. Ale dohromady to ani nejde.
@aiwwa píše: Více
Z bešamelu nedělám, ale když bych chtěla maso, udělám vývar a z něj majdu. Když není maso hned, udělala bych vejce, nebo holt vývar zvlášť, ale to mi přijde zase zbytečně zdlouhavé ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Tak jak děláš koprovku když ne z bešamelu?
@KKK85 píše: Více
Co na tom nechápeš? Ta omáčka se přeci dělá z vývaru, ve kterém se vaří to maso ![]()
Bešamel vůbec nedělám. Prostě jíšku dávám na zahuštění vesměs všeho
@Anonymní píše: Více
Maso, hov. žebro, krk nebo přední hoď do vařící vody s cibulí, novým kořením, pepřem, bobk. listem, dobře osol, ne moc vody, z vývaru můžeš udělat polévku.
@Dahlia0409 píše: Více
Vůbec nechápu tvůj postup.
Koprovka je besamel s koprem.
Zajímavé, že na internetu je receptů plno a mám dojem, že už jsme to tu kdysi řešily ![]()
@smile_xxx píše: Více
Ani pán Babica by nenahradil ocet okurkou Tyto dvě potraviny jsou úplně rozlišné. To jen ti, co vůbec vařit neumí hloupě melou nesmysly. Do koprovky se může dát jak maso tak i vajíčka na tvrdo. To ví ti, co umí vařit. Je normálnj nahradit něco nečim, když nám to dojde s máme doma něco, co zkombinovat lze. Ale to kuchař ví. Blbec jen napodobuje Pohlreicha.
Někdo tomu říká bešamel, někdo jíška. Je to v podstatě stejné.
@Vada píše: Více
Bešamel je máslo, mouka a mléko, ne? Já to znám jen jako součást pro lasagne ![]()