Jak upéct beránka ve dvoudílné formě?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14573
6.4.25 18:00

Jak upéct beránka ve dvoudílné formě?

Ahoj, mám doma formu na beránka jako na fotce, a nějak nechapu, jak ho upéct, aby byl jednodílný a pěkný zezadu i zepředu, poradíte? Nejde mi o recept, nýbrž o technologicky postup, nerozumím tomu a potrebuju návod, jsem asi úplně blbá a vím to, takže mi už to nemusíte psát :mrgreen:. Předloni jsem se na to vybodla a upekla jenom ve předním dílu, ale měl moc tenky krček a malou placatou hlavičku. Minuly rok jsem dala do obou dílu těsto a v tom zadním se spalilo, zatímco ve předním, kde je ho více, se taktak upeklo🤦‍♀️ takže jsem ten zadni vyhazovala. Mate na to prosím někdo nějaký fígl, jak se v tom pece, aby z toho vznikl normální hezky chutný beránek? Prikladam foto toho typu formy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14573
6.4.25 18:05

@smile_xxx ahaaaa takže ten spodní díl naplnis testem cely a vrchním prázdným jen priklopis? Haha, no jestli je to cely ten fígl, tak jsem asi vážně dost blba :P :P :P já jsem ten spodní plnila jen tak do 2/3 aby prave nevyrostl přespříliš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
6.4.25 18:11

Však vymažeš oboje, vysypeš moukou nebo kokosem a naliješ těsto do jednoho a přiklopíš druhým dílem. Dáš péct. Peču asi 55 minut. Dělám tam těsto na třenou bábovku. Mám vyzkoušený jeden recept. Ještě kup formu takovou zajíčka a vyjde to přesně na oboje.
 https://www.toprecepty.cz/…ena-babovka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
6.4.25 18:17

Kamerunské ovce choval otec. Tak my vždycky děláme, ať je těsto světle i kakaové (mramorové). Kopie živých oveček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
6.4.25 18:21
@Semtex píše: Více

ano, tak se to peče, ne že bych byla tak chytrá, ale babička to tak pékávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
6.4.25 18:24

Ahoj, já obě formy vymažu, vysypu a pak dávám těsta tak aby to bylo po okraj té větší formy a přiklopím menším dílem a na 160 peču cca hodinu. Také si to jistím plechem, pro jistotu, kdyby mi to přeteklo. Většinou to vyjde, že je pěkné vyplněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
6.4.25 18:29

Jen rada. Po upečení můžeš dát zadní díl pryč. Ale nech vychladnout, než vyklopíš. Ať neamputuješ hlavu omylem. Nespěchat, než ho vyklopíš a postavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
6.4.25 18:39
@Kelsey1 píše: Více

Přesně, nespěchat. Já ho klidně nechám do úplného vychladnutí ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4196
6.4.25 18:54

Na odklopení doporučuji přikrýt formu mokrou utěrkou, chvíli nechat a pak se ta forma od těsta oddělí hezky.
Vymazat pořádně olejem a vysypat kokosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
6.4.25 21:32

Já nejčastěji vymazavam buď tukem a strouhanku a nebo tukem a hrubou moukou.
Tuhle formu mám v malém provedení. Já tedy otevírám s vyklapim hned po vytažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí