Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám doma formu na beránka jako na fotce, a nějak nechapu, jak ho upéct, aby byl jednodílný a pěkný zezadu i zepředu, poradíte? Nejde mi o recept, nýbrž o technologicky postup, nerozumím tomu a potrebuju návod, jsem asi úplně blbá a vím to, takže mi už to nemusíte psát
. Předloni jsem se na to vybodla a upekla jenom ve předním dílu, ale měl moc tenky krček a malou placatou hlavičku. Minuly rok jsem dala do obou dílu těsto a v tom zadním se spalilo, zatímco ve předním, kde je ho více, se taktak upeklo🤦♀️ takže jsem ten zadni vyhazovala. Mate na to prosím někdo nějaký fígl, jak se v tom pece, aby z toho vznikl normální hezky chutný beránek? Prikladam foto toho typu formy ![]()
@smile_xxx ahaaaa takže ten spodní díl naplnis testem cely a vrchním prázdným jen priklopis? Haha, no jestli je to cely ten fígl, tak jsem asi vážně dost blba
já jsem ten spodní plnila jen tak do 2/3 aby prave nevyrostl přespříliš ![]()
Však vymažeš oboje, vysypeš moukou nebo kokosem a naliješ těsto do jednoho a přiklopíš druhým dílem. Dáš péct. Peču asi 55 minut. Dělám tam těsto na třenou bábovku. Mám vyzkoušený jeden recept. Ještě kup formu takovou zajíčka a vyjde to přesně na oboje.
https://www.toprecepty.cz/…ena-babovka/
Kamerunské ovce choval otec. Tak my vždycky děláme, ať je těsto světle i kakaové (mramorové). Kopie živých oveček.
@Semtex píše: Více
ano, tak se to peče, ne že bych byla tak chytrá, ale babička to tak pékávala
Ahoj, já obě formy vymažu, vysypu a pak dávám těsta tak aby to bylo po okraj té větší formy a přiklopím menším dílem a na 160 peču cca hodinu. Také si to jistím plechem, pro jistotu, kdyby mi to přeteklo. Většinou to vyjde, že je pěkné vyplněný.
Jen rada. Po upečení můžeš dát zadní díl pryč. Ale nech vychladnout, než vyklopíš. Ať neamputuješ hlavu omylem. Nespěchat, než ho vyklopíš a postavíš.
@Kelsey1 píše: Více
Přesně, nespěchat. Já ho klidně nechám do úplného vychladnutí ležet.
Na odklopení doporučuji přikrýt formu mokrou utěrkou, chvíli nechat a pak se ta forma od těsta oddělí hezky.
Vymazat pořádně olejem a vysypat kokosem.
Já nejčastěji vymazavam buď tukem a strouhanku a nebo tukem a hrubou moukou.
Tuhle formu mám v malém provedení. Já tedy otevírám s vyklapim hned po vytažení.