Jak velké výživné?

Anonymní
22.12.10 12:47

Jak velke vyzivne?

Ahoj,
kolik dostavate nebo platine na deti?
Ja mam 4letou dceru, s ex jsme se domluvili na 1 500,– s tim, ze nam samo da o neco vic, ze na svem diteti nebude prece setrit (nedal nikdy). Myslim, ze on je v soucasne dobe na podpore a dela na cerno. Ja jsem se vdala a prestehovala do Anglie, dcera tu zacala chodit do skoly (tady od 4), cimz naklady samozrejme stouply. K tomu cena letenky do CR, aby ji mohl videt :evil: . Uvazuji o podani navrhu na zvyseni vyzivneho, ale nevim jestli je dobre do toho rypat, aby nam pak nezacal delat problemy a stavet se proti nasemu pobytu tady.
Nez me nekdo odsoudi za to, ze beru otci dceru, tak na vysvetleni. V dobe, kdy jsme spolu zili se o dceru nikdy nezajimal, volno travil s kamarady v hospode, domu se prisel jen vyspat. V opilosti me fyzicky napadal, vyhrozoval zabitim, a to i pred dcerou. Vse pokracovalo i po rozchodu + napadani meho soucasneho muze.
Radeji anonymne, snad chapete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101644
22.12.10 13:03

Já bych do toho asi nerýpala… jen se zeptám - on chce vidět dceru nebo dcera jeho? Pokud on dceru, tak bych trvala na tom, že polovinu letenky zaplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.10 13:12

no chce ji videt, ona se tam tesim - to je jasny, ex bydli u rodicu, delaji s ni blbosti, zadny rad a pravidla. Doma se musi poslouhat, to takova zabava neni. Cesta do CR je samozrejme spojena i s navstevou moji rodiny.

• Citovat
  • Upravit
3870
22.12.10 13:16

Anonymní, výživné by měl platit podle svých výdělkových možností a schopností. Jestli je na podpoře, tak to buď ještě ráda, že ti platí těch 1.500,– Kč. To on by si spíš mohl požádat o snížení výživného. A to, že pracuje načerno a vydělává, mu božel, nedokážeš, to samý soud. Já bych návrh na zvýšení podala pouze, kdybych věděla, že opravdu pracuje, má pracovní smlouvu. Jinak je to bezpředmětný. A co se styku týče, tak na tom byste se měli domluvit oba dva, a vzhledem k tomu, že ty bydlíš v Anglii a náklady na dopravu jsou vysoké, asi by bylo dobré se dělit rovným dílem. Nikdo tě neodsuzuje, že mu bereš děti, ale styk bych určitě zachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
22.12.10 13:17
Anonymní píše:
no chce ji videt, ona se tam tesim - to je jasny, ex bydli u rodicu, delaji s ni blbosti, zadny rad a pravidla. Doma se musi poslouhat, to takova zabava neni. Cesta do CR je samozrejme spojena i s navstevou moji rodiny.

No od toho babičky jsou, aby rozmazlovaly a dělaly pitominky atd. Je to dobře, že ho chce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
22.12.10 13:18

Nerejpal bych. Ono te ty drobny v UK nevytrhnou, navic jestli oficialne nemaka, tak sance je nula, Jenom bych asi fakt chtela pulku letenky. Nebo muze zaletet on do UK, zaplatit si hotel i letenku celou. Co kdyby si v CR rodinu nemela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.10 13:28

ve styku samozrejme nebranime (pokud je strizlivy), vim, ze pro malou je to dulezite.
Babicky jsou od rozmazlovani a alespon na tu malou trochu dohledne, jemu neverim.

• Citovat
  • Upravit
218
22.9.14 18:28

Ahoj holky, teď píšu návrh k soudu a mám tam napsat kolik by měl otec dítěte přispívat na dítě. Jeho čistá mzda je 22 tisíc. Moje měsiční příjmy jsou 4 200. Kolik byste navrhli, aby vám platil díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.9.14 18:34

Jen na dite nebo i na tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
22.9.14 18:46

„@sjuzenn“ 3000 to vychází..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
22.9.14 19:16

@sjuzenn
Manžel bere přes 35000 a když jsme meli krizi chtěla jsem cca 6tisic na syna ms sebe nic.
Napsala bych alespoň 3500kc s tim ze soudce třeba snižuje a ex se bude cukat a ve finále odejdes s temi 3tisici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
22.9.14 19:52

@Šarlota4 No tedka na dítě, ale kdybych teda chtěla i na sebe. Tak by to vycházelo jak? A jak sepsat to výživné na mě? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.9.14 19:58

@sjuzenn No na sebe mas narok do dovrseni 2 let ditete. Jak se to podava nevim nejsem v takove situaci. Ale castku si urcis asi ty a soud to pak treba snizi. Urcite nekdo poradi uz se tu o tom dost psalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
22.9.14 21:51

U nás před 6 lety na naši dvouletou holku jsem chtěla 2500 z jeho platu 25000. Nezvyšujeme, nesnižujeme do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.10.14 15:59

Dobry den. Mohu se zeptat, kolik asi zhruba dostane zena vyzivne, kdyz muz vydelava pres 60tis.? Je zamestnanec, nejsme svoji. Predem dekuji. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna