Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Any11 píše:
Ja jsem ten Deuter Junior loni koupila za cca 900, ted koukam, ze se do tisicovky sehnat porad da. Deti maji i ty mensi deuter a po 4,5 letech pouzivani je ten dcerin porad plne funkcni, zadny problem za tu dobu s nim nebyl a to ho tahala skoro porad do skolky, na vsechny vylety. Akorat prestal kapacitne stacit. (takze ho poslu dal holcickam kamaradky, verim, ze toho jeste hodne odnosi) 8-10 l batoh na plavani ji proste nestacil, vsechno tam nezabalila.. takze ja bych o tak malem vubec neuvazovala.Jo a taky nejsem pro zipy, i aktovku jsem vybirala, aby hlavni kapsa byla bez nich.
Presne. Kriterium no1. Ikdyz ty topgal vypadaj fakt masivne a festovne
Záleží jak je dítě staré, syn je v 5. třídě, tak jsem mu koupila batoh, protože aktovku už odmítá nosit ![]()
@Kikinka01 Taky jsem chtěla koupit starší dceři batoh, ale jsou vůbec ergonomické? Když vidím, co v tom kolikrát tahá, tak šílím, protože jí to akorát zničí záda.
@AnettkaMalus Pokud myslíš do školy, hrubě doporučuju Boll. Dítě má 18l a teď ve čtvrté, pokud jim přibude učebnic, koupíme 22l. Je nastavitelný, má bederní pás a sedí výborně.
@AnettkaMalus Prvňáčkům doporučuju aktovku bez zipů, protože se jim s tím líp a rychleji manipuluje. S věkem a přibýváním učiva bych volila batoh, a pokud s tím dítě hodně chodí nebo např. čeká na autobus, doporučuju bederní a hrudní pás.
@zrcadlo píše:
@AnettkaMalus Prvňáčkům doporučuju aktovku bez zipů, protože se jim s tím líp a rychleji manipuluje. S věkem a přibýváním učiva bych volila batoh, a pokud s tím dítě hodně chodí nebo např. čeká na autobus, doporučuju bederní a hrudní pás.
Dovedes si představit pubose, jak si zapíná bederak a prsak na školním baglu? ![]()
Jako na krosne jo, ale jinak do školy je myslím úspěch, když to nese na obou ramenou a má tak nějak rozumně nastavené taky, aby to nenese na prd.eli.
@Lama Lama Já dva takové puboše znám. Ze školy to nesou samozřejmě lážo plážo a na jednom rameni, ale když jdou od vlaku 2,5km 3× týdně pěšky, tak si ten bederák zapínají (ověřeno, několikrát jsem je nabírala autem a museli to rozcvaknout, aby si ho sundali), je jim 13 a 14. Pak znám ještě jednoho, a ten doslova přebíhá na trénink lezení přes město, aby to stíhal, a s pořádně zapnutým batohem se mu přebíhá podstatně líp, takže ten taky zapíná (je mu 15). Je fakt, že to jsou všechno sportovci a na nošení pořádného batohu jsou zvyklí, a ty dva kdyby viděl trenér s batohem na jednom rameni, tak je pěkně sjede ![]()
Tak u těch ergonomických to nehrozí
podívej se třeba na pompo a značku baagl nebo oxybag, kupovala jsem tady synovy ten batoh, protože tu mají hezký výběr i pro větší děti a všechny ty batohy jsou ergonomické
Ja jsem ten Deuter Junior loni koupila za cca 900, ted koukam, ze se do tisicovky sehnat porad da. Deti maji i ty mensi deuter a po 4,5 letech pouzivani je ten dcerin porad plne funkcni, zadny problem za tu dobu s nim nebyl a to ho tahala skoro porad do skolky, na vsechny vylety. Akorat prestal kapacitne stacit. (takze ho poslu dal holcickam kamaradky, verim, ze toho jeste hodne odnosi) 8-10 l batoh na plavani ji proste nestacil, vsechno tam nezabalila.. takze ja bych o tak malem vubec neuvazovala.
Jo a taky nejsem pro zipy, i aktovku jsem vybirala, aby hlavni kapsa byla bez nich.