Jak vnímáte zdraví?

Eustress
20.2.23 12:43

Jak vnímáte zdraví?

Jak vnímáte zdraví?
Dle průzkumu Ministerstva zdravotnictví se za posledních 50 let nenavýšil věk zdravého člověka. Je to stále kolem 62 let.
Prodloužil se pouze věk člověka v nemoci.
Myslíte si, že je zdravotnictví tímto prospěšné?
Ano, chemický průmysl (zde zvaný farmaceutický) max vydělává. Není pro něj zdraví člověka důležité. Jen pravidelná spotřeba léků, kvůli zisku.
Má někdo jiný názor?
Zdraví lze udržovat i bez chemie. Četl zde někdo a věří tomu, že průmyslově zpracované potraviny nejsou OK? A chemie v podobě léků je mnohem zdravější?
Rád si přečtu rozumné názory.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66321
20.2.23 12:53
@Eustress píše:
Jak vnímáte zdraví?
Dle průzkumu Ministerstva zdravotnictví se za posledních 50 let nenavýšil věk zdravého člověka. Je to stále kolem 62 let.
Ano, chemický průmysl (zde zvaný farmaceutický) max vydělává. Není pro něj zdraví člověka důležité. Jen pravidelná spotřeba léků, kvůli zisku.
Má někdo jiný názor?
Zdraví lze udržovat i bez chemie. Četl zde někdo a věří tomu, že průmyslově zpracované potraviny nejsou OK? A chemie v podobě léků je mnohem zdravější?
Děkuji.

Mam to chápat tak, ze až mi bude 62a budu mit nejakou nemoc (mam uz ted),tak me maji utratit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.2.23 13:01

No tak jistě…o zdraví jim určitě nejde jen o zisk…
Ano jde to žít zdravě i bez léků a pravidelných kontrol doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
20.2.23 13:03
@vokishka píše:
Mam to chápat tak, ze až mi bude 62a budu mit nejakou nemoc (mam uz ted),tak me maji utratit?

Chápat to přeci můžeš dle sebe. Jen jsem napsal, že nám zdravotnictví nepřidalo zdraví, že jen prodlužuje život v nemocích.

• Citovat
  • Upravit
6644
20.2.23 13:06
@Eustress píše:
Chápat to přeci můžeš dle sebe. Jen jsem napsal, že nám zdravotnictví nepřidalo zdraví, že jen prodlužuje život v nemocích.

Kedy si bol naposledy u lekára a s čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.2.23 13:09
@Eustress píše:

A jak by ti mělo zdravotnictví přidat zdraví? To mi vysvětli. Zdravotnictví z logiky věci řeší léčbu nemocí, ergo prodlužuje věk. Na zdraví si musíš makat sám, ale to ví jaksi každý, tak k čemu ta diskuze?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.2.23 13:19

No tak zdravotnictví nevyužívej a umři dřív, nikdo ti bránit nebude.

Ale buď důsledný a prostě si tu pohotovost nevolej a do nemocnice nechoď.

Tyhlenty kecy lidí, co využívají systém a pak melou na sítích jsou dost otravné.

jinak tedy ten rozdíl mezi zdravím a dožitím nebude způsobený zdravtnickým systémem, ale tím, že lidi ignorují to že by neměli chlastat, neměli by kouřit měli by se víc hýbat, měli by se aktivně učit zvládat stres a jíst dostatek vlákniny a málo průmyslově zpracovaného jídla a hledat cesty ke zdravému spánku. Natož aby chodili na preventivní prohlídky.

Další faktor pochopitelně je celksová sociální situace - protože pokud je člověk neustále ohrotžován v rámci základních potřeb, tak mu jeho osobní snaha je zcela na pendrek.

Takže sorry- pokud z toho viníš farmafirmy, tak se pleteš a systému nerozumíš. POkud si na tom trváš a nehodláš svůj postoj změnit, tak to začíná zavánět poruchou z bludy.

Pomáhá na to vypnout interent a zejména sociální sítě a dělat něco užitečého rukama. Případně trošku antipsychotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
20.2.23 13:21
@Janli píše:
A jak by ti mělo zdravotnictví přidat zdraví? To mi vysvětli. Zdravotnictví z logiky věci řeší léčbu nemocí, ergo prodlužuje věk. Na zdraví si musíš makat sám, ale to ví jaksi každý, tak k čemu ta diskuze?

To máš pravdu :)

• Citovat
  • Upravit
Eustress
20.2.23 13:25
@Janli píše:
To máš pravdu :)
@Ou píše:
No tak zdravotnictví nevyužívej a umři dřív, nikdo ti bránit nebude.

Ale buď důsledný a prostě si tu pohotovost nevolej a do nemocnice nechoď.

Tyhlenty kecy lidí, co využívají systém a pak melou na sítích jsou dost otravné.

jinak tedy ten rozdíl mezi zdravím a dožitím nebude způsobený zdravtnickým systémem, ale tím, že lidi ignorují to že by neměli chlastat, neměli by kouřit měli by se víc hýbat, měli by se aktivně učit zvládat stres a jíst dostatek vlákniny a málo průmyslově zpracovaného jídla a hledat cesty ke zdravému spánku. Natož aby chodili na preventivní prohlídky.

Další faktor pochopitelně je celksová sociální situace - protože pokud je člověk neustále ohrotžován v rámci základních potřeb, tak mu jeho osobní snaha je zcela na pendrek.

Takže sorry- pokud z toho viníš farmafirmy, tak se pleteš a systému nerozumíš. POkud si na tom trváš a nehodláš svůj postoj změnit, tak to začíná zavánět poruchou z bludy.

Pomáhá na to vypnout interent a zejména sociální sítě a dělat něco užitečého rukama. Případně trošku antipsychotika.

Napsal jsem o průzkumu českého ministerstva zdravotnictví, že neumí za posledních 50 let zvýšit zdraví člověka.
Ano, umřu až budu chtít. Na to nebudou mít žádné léky vliv.
Proč berou lidé 9 nebo 12 léků, ano, každý lékař napíše svůj, neberou v potaz člověka, vzájemnou interakci léků. Zažila jsi to někdy ve svém okolí?
A nebuď ve stresu, ve kterém jsi mi odpovídala.
Jinak děkuji za názor.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
20.2.23 13:31
@Eustress píše:
Jak vnímáte zdraví?
Má někdo jiný názor?
Děkuji.

Kdy už nám sem dáš ten odkaz na ty pilule, ať si můžeme nakoupit 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Eustress
20.2.23 13:44
@shadowbabe
@shadowbabe píše:
Kdy už nám sem dáš ten odkaz na ty pilule, ať si můžeme nakoupit 🙋🏻‍♀️

Nakupuj cokoliv, čím dražší a víc, tím přeci kvalitnější. Přeci by ty firmy nenabídly shit. :)

• Citovat
  • Upravit
Eustress
20.2.23 13:45

Průmyslově zpracované potraviny ne?
Průmyslová chemie ano?

• Citovat
  • Upravit
4440
20.2.23 13:53

Já si svého zdraví vážím, bohužel i mladí lidé mohou onemocnět ( rakovina aj.) Zdraví pro mě není samozřejmost, na druhou stranu nelítám k doktorovi s každou bolístkou, prášek na bolest si beru jenom když už lezu po zdi a brečím jako malé dítě. Snažím se věřit svému tělu, že si s tou a tou nemocí poradí, a hodně dělá psychika. Pokud se někdo bude pořád obávat že onemocní, zaručeně si něco přivolá. Je to koloběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
20.2.23 14:01
@Eustress píše:

Zdravý člověk přeci zdravotnictví ani farmaka nevyužívá/neužívá, ne? Tak co je na tom zjištění tak překvapivého? Člověk má určitou dobu použitelnosti a ta se případně dá uměle prodlužovat farmaky, ale to už samozřejmě není o dožití ve zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
20.2.23 14:02
@Lu66 píše:
Já si svého zdraví vážím, bohužel i mladí lidé mohou onemocnět ( rakovina aj.) Zdraví pro mě není samozřejmost, na druhou stranu nelítám k doktorovi s každou bolístkou, prášek na bolest si beru jenom když už lezu po zdi a brečím jako malé dítě. Snažím se věřit svému tělu, že si s tou a tou nemocí poradí, a hodně dělá psychika. Pokud se někdo bude pořád obávat že onemocní, zaručeně si něco přivolá. Je to koloběh.

Děkuji. Mám to podobně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí