Jak vybrat správnou tašku do školy?

1175
5.2.11 17:45

Jak vybrat správnou tašku do školy

Ahojky maminky, ctěla bych vás poprosit o radu jak správně vybrat synovy tašku do první třídy. Nemám vůbec žádné zkušenosti a tak sháním informace na co si dát pozor při výběru.

Nevím jestli normální aktovku nebo spíš batoh, prosím o radu a vaší zkušenost při vybírání, klidně budu ráda i za ňáké odkazy :think:

Chceme jí Davídkovi koupit k narozeninám, ale zase si myslím jestli nebude lepší kdyby si jí raději vyzkoušel, jak mu bude pasovat na záda a kvůli tomu i váhám jí třeba objednat z netu :nevim:

Moc děkuji za vaše odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
5.2.11 17:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.2.11 17:53

Jinak řeším totéž, v této mnou založené diskuzi https://www.emimino.cz/…inani-61523/ vložila Mava odkaz na test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
5.2.11 17:59

Díky za odkazy a určitě si tu diskusi přečtu až děti ulehnout, teď tu máme blázinec :mrgreen: :mrgreen: jako každy večer před spaním :wink:

Ono se řekne taška do školy 8-o ale bydlíme na vesnici takže když se rozhodnu jí zajet koupit, tak musím mít aspoň ňákou představu co jo a co ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.2.11 18:12

Ono je taky dobré vědět, kde tu vybranou prodávají, já tu svou vyhlédnutou nemůžu v žádném kamenném kšeftě najít, takže už vážně přemýšlím o tom, že si ji nechám poslat a využiju možnosti koupě přes net - vrácení do 14 dnů bez udání důvodu. Sice tratím poštovné, ale možná mi nic jiného nezbude. :nevim: Ještě jsem to nikdy nedělala, abych takhle zkoušela věci a zas vracela, ale chci zkusit dva typy aktovek a nemám jak, zároveň chci, aby si to dcera zkusila chvíli nosit s nějakou přiměřenou zátěží, v nějaké diskuzi jsem četla, že jeden typ Topgalu se komusi zakláněl dozadu (neseděl dobře na zádech), že nějaká aktovka měla moc velký rozestup mezi popruhy a klouzala z ramen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.2.11 18:17

Já po zkušenostech radím určitě na zádech dítěte vyzkoušet a taky hraje velkou roli váha tašky- blbejch 200g je strašně znát- musí toho nosit do školy moc.
My máme aktovku z Topgalu, je s takovým tím překlopovacím dílem, což je bezva- synátor je rychlík :roll: a občas jí zapomene zapnout, takže kdyby byla bez toho překlopení, vše by poztrácel. Jen mi přijde dost těžká, jinak jsme moc spokojení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.2.11 18:20

Ještě- pro 1.stupeň raději aktovku- je přehlednější a sešity v ní se tolik nemačkají. Batoh až spíš pro starší děti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
5.2.11 18:48

ahoj, my máme tuhle, ale v červené varientě
http://nejbaby.cz/…1005691.html
Jsme spokojený. Nechtěli sme batoh či tašku se špunty dole, protože kamarádky malýmu vypadávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.2.11 21:00

Jůůů :-D , konečně někdo, kdo má Herlitz. :pankac:
Diochi, prosím tě, jak funguje to zapínání? Je opravdu tak dobré, jak píšou? Spolehlivé?
A mohla bys mi prosím napsat, jestli si myslíš, že se do boční kapsy vejde láhev na pití, ale ne ta jejich, ale od Rájce petflaška 0,75l?
A kde jste ji kupovali?
Za odpovědi budu moc vděčná, nemůžu ji sehnat „na živo“ a zatím tady nepsal nikdo, kdo by ji měl doma a vyzkoušenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
5.2.11 21:30

Tak my jsme moc spokojený. Malej batoh nemusí ani zapínat, protože když přiklopí horní víko, zacvakne se sám. Pokud ho chce otevřít, jen mírně pootočí a nadzvedne. Do postraní kapsy dáváme taky lahev 0,75ml, kousek kouká ven (asi 8 cm), ale drží tam dobře, ještě se nestalo aby mu vypadla. Velmi dobře jsou udělaná zdravotní záda i popruhy. Super je dolní část, může ho bez problémů postavit do mokra a sněhu. Batoh je opravdu celý nepromokavý, vyzkoušené v dešti i sněhu.
My jsme ho koupili u nás v papírnictví (Klatovy), které je zaměřeno na školní pomůcky. Líbilo se mi, že si ho mohl malej vyzkoušet, sedí perfektně na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.2.11 23:24

Hm, z Brna do Klatov… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moc děkuju za odpověď :kytka: , teď ho ještě někde sehnat. :think: Ale zatím je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
6.2.11 09:53

Eviah - jedině udělat si o prázdninách výlet na Šumavu :wink:
Určitě ho najdete i u Vás, hodně štěstí ve škole. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.2.11 11:35