Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
moje babička chce jít tento týden vybírat s malou zimní boty, nevím, jestli to není příliš brzo - abysme trefily spravně velikost…
Už jsem na nějaké koukala, v diskuzícch jsou hodně chváleny Superfitky, sice dražší, ale zasse stačí asi jen jedny na celou zimu, pokud z nich teda nevyroste.
Nicméně, poradily byste mi, kde je v Praze nějakej ddobrej krámek, kde jsou prodavačky ochotné a jsou schopné poradit a mají dobrý výběr? Případně, na co se mám zaměřit? Je nutné, aby mely boty membránu?
Budu ráda za každou radu.
Děkuju a přeju vám hezký den!
Ochotné prodavačky určitě ne, ale velký výběr (i když ohromující ceny), ale i docela velké slevy mají v Kotvě - myslím je to druhé patro vedle eskalátorů. Je tam řada luxusních značek miminkovských botiček a některé ty značky mají opravdu velké slevy - až 70 procent. Takže boty, co stály skoro 2000 můžeš koupit za 450 korun. Litovala jsem, že jsem malého neměla s sebou, ale asi bych taky nevěděla jak přesně vybrat… Ten nadměrek se má změřit tak, že dáš do botičky nohu, narveš ji co nejvíce dopředu (Ale tak aby nemělo mimčo zohnuté prstíky) a v zadu by standardně melo být 1,5 cm. U zimních, které bych kupovala už teď bych asi nechala ještě víc. Ale já raději počkám až na pozdější dobu, přece jen, aby mi z nich nevyrostl dřív, než začne zima ![]()
Nebo na Francouzsky na Praze 2, prodejna DPK (ale maji i jine znacky, nez jen DPK, zkus kouknout i na net).
Jinak ja si na rozdil od vetsiny maminek tady nemyslim, ze je nejak moc brzy na koupi zimnich bot, o vikendu se ma tak ochladit, ze mozna brzy prijdou na radu
Sama vytahuju zimni nejpozdejc na zac.listopadu, to si nemyslim, ze by za 3tydny diteti tak vyrostla noha. A nez se neco sezene … vybirat z toho, co na krame zustalo by se mi nechtelo.
Takze my uz mame boty od vcerejska doma ![]()
Jo k te membrane - nutny to asi neni, kdyz koupite kozeny botky, urcite budou taky o.k.
Ja teda koupila pro 2,5letaka klasicky outdoorovy zn. Mc Kinley, s membranou, co jsou brany za celorocni.
Klasicky detsky boty s chlupem mit vubec nebudeme.
Tak ja mam zimni boty doma tyden..ono neni moc na co cekat,zimni boty uz na kramech jsou a jine nebudou.Diteti za 14 dnu noha nevyroste.
My mame Fare s membranou,uvnitr kozisek,vypadaji super a myslim,ze super fakt budou,jsou lehoucke..Nez kupovat dvoje zimni boty,radeji koupim jedny poradne,s tim,ze se nepromaci.
Kupovali jsme vcera, brala jsem Superfit, meli jsme loni a uzasnejsi botu jsem pro deti nemela.
Jak pisou holky, jine boty uz nebudou a za kratko bude vyber omezeny, boty budou prebrany. U tech Superfit se da vyndat stelka, takze je jasne videt, o kolik jsou diteti vetsi (da se kontrolovat i celou dobu noseni). Nadmerek jsem brala o fous vetsi s ohledem na to, ze je teprve zacatek rijna a do bot pocitam i s ponozkou navic v dobe nejvetsiho mrazu.
V DPK na Francouzské jsem byla minlý týden,a moc zimních bot tam teda ještě neměli ![]()
Já mám dobré zkušenosti s obchodem Dětské boty v Holešovicích -tam prodávaj převážně Superfity,Primigi,ale i levnější ESSI
http://www.detskeboty.cz/…ejna-praha-1
a určitě dobré boty mají v prodejnách Victoria Magic - vím o obchodě v Galerii Fenix na Vysočanské a v nákupáku na Chodově
Tak ja mam zimni boty od vcera, koupila jsem Fare s membranou kupovala jsem dvoje jedny 24 a jedny 25, takze v pohode s tim celou zimu vyjdeme. Navic, ja teda nakupuji na internetu a rozhodne jsem je jeste nevracela
Moc děkuju za příspěvky, tak uvidím jak zítra pořídíme… Každopádně se obrním trpělivostí, bude to asi náročný. A jsem zvědavá, jestli pořídíme. Tak držte palce. Venku to vypaddaá, že zimáky nazujem asi hodně brzy… ![]()
Holky nečetla jsem to celé,ale chtěla bych se zeptat jestli kupujete boty z pravé kůže a nebo ty se značkou syntetika a látka.
tak teď jsem se na net dívala co ta značka znamená takže ostatní materiál no prostě jiný než pravá kůže.
Eemii píše:
Tak ja mam zimni boty doma tyden..ono neni moc na co cekat,zimni boty uz na kramech jsou a jine nebudou.Diteti za 14 dnu noha nevyroste.My mame Fare s membranou,uvnitr kozisek,vypadaji super a myslim,ze super fakt budou,jsou lehoucke..Nez kupovat dvoje zimni boty,radeji koupim jedny poradne,s tim,ze se nepromaci.
A mužes prosím poslat jaké přesne? Díky
Já už několik sezón nedám dopustit na KEEN. Zimní boty jsou kvalitní a nikdy nám nepromoknou. Mají prodyšnou membránu, která nepropustí vlhkost dovnitř boty. Skvělá podrážka a ochrana prstů (a tím i boty proti odření).
Holky, tak jste mě přesvědčily, že je líp koupit botky dřív, tak jsem zašla do specializovaného krámku tady u nás a paní mi moc poradila, malému vyzkoušela a přžestože teď má velikost 19, tak jsme zimní koupili 22 - aby se do nich vůbec dostal. Není zatím na botky moc zvyklý a tak kroutí prstíčky a nejdou mu žádné moc nasazovat. Tak mu tyto trošku větší aspoň s jistotou vydrží celou zimu a přitom tedy ani teď nejsou nějak výrazně veliké… Koupili jsme od Fare ty, které jsou na tomto odkazu až dole - šedivo-červené. Jsou Boží ![]()
http://www.fare.cz/index.php?…
Mafina5 píše:
Holky, tak jste mě přesvědčily, že je líp koupit botky dřív, tak jsem zašla do specializovaného krámku tady u nás a paní mi moc poradila, malému vyzkoušela a přžestože teď má velikost 19, tak jsme zimní koupili 22 - aby se do nich vůbec dostal. Není zatím na botky moc zvyklý a tak kroutí prstíčky a nejdou mu žádné moc nasazovat. Tak mu tyto trošku větší aspoň s jistotou vydrží celou zimu a přitom tedy ani teď nejsou nějak výrazně veliké… Koupili jsme od Fare ty, které jsou na tomto odkazu až dole - šedivo-červené. Jsou Boží
http://www.fare.cz/index.php?…
Jsou krasny ![]()
Jinak nas malej ted dodelava botky vel.24(no uz by snesl 25ku
),a zimni ma 27, takze se nicemu nediv
. Ja koupila outdoorovy, ve sportu, zn. McKinley, a ty se pry i delaji tesnejsi k noze, ze si lidi vetsinou kupuji o cislo vetsi,takze nas mladoch ma taky vetsi o 2 cisla najednou.
Ale ty malinky jsou krasny no, uplne Ti je zavidim ![]()