Vyprat goretexove boty?

35329
2.10.11 21:50

Vyprat goretexove boty?

Ahoj, moje dcera byla o vikendu s kamaradkou na chalupe…a vratila se s botami naprosto neuveritelne spinavymi… pry delaly modni prehlidku na hnojaku :wink: :mrgreen: :cert: .
Potrebovala bych aby ji vydrzely aspon do zimy, jsou to Primigi, goretexove, jako tenisky nebo botasky.Vzhledem k vysoke porizovaci cene je rozhodne nechci vyhodit, jsou jen spinave a dost smradlave, jinak vypadaji zachovale… Hodila bych je do pracky, ale nevim, vydrzi? Nerada bych je pak lepila dohromady… Mam je vyprat, nebo bude dite chodit do zimy s oderem :mrgreen: ? Diky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.10.11 21:59

Vydržet určitě vydrží, otázka, jestli pak budou pořád nepromokavé… Stopro bez aviváže a asi bych neriskovala a někde v obchodě se sport. potřebama se poradila, v čem to vyprat.

Přifařím se s dotazem - co udělají kožené dětské sandálky v pračce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
2.10.11 22:04

No radši bych teda goretexový boty do pračky nestrkala :think: vzala bych kartáček, mýdlo a zkusila bych to ručně v umyvadle. Asi to nebude dokonalý, ale použitelný pak podle mě budou :nevim:

Módní přehlídka na hnojáku :lol: :palec: kolik je dceři? Myslím že by bylo výchovné postavit k tomu umyvadlu s kartáčkem ji :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.10.11 22:06

Do pračky bych nedávala, vzala bych kartáček a čistila takto. Nechtěla bych ani riskovat, že odér budu mít i v pračce. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.10.11 22:06
Elik píše:
No radši bych teda goretexový boty do pračky nestrkala :think: vzala bych kartáček, mýdlo a zkusila bych to ručně v umyvadle. Asi to nebude dokonalý, ale použitelný pak podle mě budou :nevim:Módní přehlídka na hnojáku :lol: :palec: kolik je dceři? Myslím že by bylo výchovné postavit k tomu umyvadlu s kartáčkem ji :nevim: :lol:

jj bylas rychlejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
2.10.11 22:10

v pračce neper! nech přes noc odmočit v nějakém neagresivním pracím prostředku a pak jen nechat vymáchat v pračce a odstředit samozřejmě.

jinak ztratí barvu a absolutně tvar a nebudou jí sedět, má s tím zkušenost :cry:

a hlavně sušit jen na vzduchu, ne na topení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
2.10.11 22:23
Elik píše:
No radši bych teda goretexový boty do pračky nestrkala :think: vzala bych kartáček, mýdlo a zkusila bych to ručně v umyvadle. Asi to nebude dokonalý, ale použitelný pak podle mě budou :nevim:Módní přehlídka na hnojáku :lol: :palec: kolik je dceři? Myslím že by bylo výchovné postavit k tomu umyvadlu s kartáčkem ji :nevim: :lol:

Souhlasim, taky bych asi neprala a radeji cistila kartackem.

Mmch dle metriku je jeji dceri 6 let :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
2.10.11 22:27

mělo by se dát koupit přímo něco na tyhle funkční materiály .. a dotaz co udělají kožené botičky v pračce ,odpovím ,můžeš je vyhodit ,ztvrdnou :lol:

• Citovat
  • Upravit
35329
2.10.11 22:29

Diky. Vrhnu se na ne zitra, dneska uz na to fakt nemam… ani silu ani zaludek… Dceri bude sedm… :mrgreen: boty uz si jednou sama myla, kdyz vyslapla psi hov.. od te doby si dava pozor.. tak ji asi zitra znovu vychovne postavim s kartacem nad vanu… :mrgreen: :wink:
Mydlem uz jsem je myla rucne nekolikrat, vypadaly pouzitelne(ciste uplne ne), nepromokave snad zustaly. Ted se mi do toho moc nechce, ale natahnu holt rukavice a pujdu na to… zitra… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.10.11 06:59

No my máme Vikingy a na těch je přímo cedulka prát na 30 stupňů v pračce, takže pokud to nebylo doporučený výrobcem, tak bych je tam nedávala. Ty naše nejsou kombinovaný s kůží, tak asi proto se můžou prát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.10.11 08:21

Boty sice ztvrdnou, ale dá se to rozchodit :wink:
Po zkušenosti, když jsem v průtrži deště šla po chodníku po kotníky ve vodě v krásných téměř nových botkách :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.11 08:51
LENKACAR píše:
mělo by se dát koupit přímo něco na tyhle funkční materiály .. a dotaz co udělají kožené botičky v pračce ,odpovím ,můžeš je vyhodit ,ztvrdnou :lol:

Já je stejně vyhodím, jestli je nějak „nevyčistím“, hlavně stélku, jsou neuvěřitelně špinavé… Tak buď je vyhodím před pračkou, nebo po pračce :mrgreen: , akorát kdyby se to povedlo, nechám je schované jako náhradní pro další dítko… (nemusí být moje ani :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
3.10.11 09:06

Necetla jsem celou diskusi. Koretexové boty určitě né do pračky. Na noc namočit do kýble s vodou, druhýden řádně vykartáčovat s trochou přípravku na praní sportovních bot například Nikwax. Prodávají je snad ve všech sportovních obchodech. Mýdlo a běžné prací přípravky zanesou goretexovou membránu. V botech se pak bude malá potit. Po té co boty uschnou tak naimpregnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
3.10.11 09:11

pip čus já ty kožené boty vyprala v pračce ,byly oslizlé a nakonec ztvrdly :poblion: asi bych je nedávala děcku rozchodit ,sama svoje možná :mrgreen: něco se stim stane tak uvidíš nejde o život .. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4181
3.10.11 12:40
Pipet píše:
LENKACAR píše:
mělo by se dát koupit přímo něco na tyhle funkční materiály .. a dotaz co udělají kožené botičky v pračce ,odpovím ,můžeš je vyhodit ,ztvrdnou :lol:
Já je stejně vyhodím, jestli je nějak „nevyčistím“, hlavně stélku, jsou neuvěřitelně špinavé… Tak buď je vyhodím před pračkou, nebo po pračce :mrgreen: , akorát kdyby se to povedlo, nechám je schované jako náhradní pro další dítko… (nemusí být moje ani :lol: )

Ahoj, no ja jednou v kozenych sandalech zmokla (byla to takova ta echt prutrz mracen, kdy jdes louzema) - po uschnuti byly na vyhozeni. Ztvrdly, totalne.
Od ty doby nechapu, co maji vsichni na botach z prave kuze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková