Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravim vsechny, dnes jsem podnikla prvni vetsi nakup vybavicky pro nase jeste nenarozene mrne
a zaujaly me kojenecke capacky. Premyslim, jestli je v prvnich 2-3 mesicich vubec vyuziji. Budeme mit sice zimni mimco, ale rikam si,jestli budu davat boticky normalne pod kombinezku a jeste do fusaku, jestli to neni zbytecna „vrstva“, kdyz chodit jeste zdaleka nebude..?
Ahoj,
tak my jsme je teda vubec nevyuzili. A ted do tech 6 mesicu je mel na sobe 2×.
A pokud mohu poradit, tak do tech 3 mesicu co nejsnadneji oblikatelne obleceni. Ja nakoupila spousty oblecku, dziny apod. a nakonec pro me byly nejjednodussi overalky. Malej uplne nesnasel oblikani. ![]()
ja si to myslela ![]()
tak ja tedy odolam a prozatim je kupovat nebudu (i kdyz jsou tak strasne roztomiloucky;)
jj, kupuju hlavne bodycka, dupajdy a overalky budu muset jeste skouknout..nejaky tip na „levne“ overaly? ![]()
já nakupovala na prte (overaly) oblečení hlavně v tescu a nemužu si na to stěžovat, vyborna cena, design taky, material super
capáčky jsme využili až kolem 6m, kdy začal sedět tak do kočárku ![]()
u nas prozatim taky vede tesco:) ale nektere oblecky mi tam prijdou hodne drahe…kdyz je ale na neco sleva, tak to stoji za to:)
Spíš teplé ponožky nebo nějaké třeba pletené, háčkované, mimina mají studené nohy.
Oblečky já teda kupovala i nošené, ta miminka to nemají jak zničit a nosí to jen chvilku, tak proč ne=)
Tak to já jsem zase byla ujetá na džínečky trička a měl i botičky a hodně capáčků dávala jsem mu je doma přes ponožky,aby byl více v teple.Třeba na fotce to mu je pár dní.
Capoše spíš až na lezoucí dítě. Do kočárku nejsou třeba. Na nošené dítě jsou fajn na zateplení nožiček.
Ahoj. My capáčky snad ani nikdy neměli. Ani jedna holka je nepotřebovala (jedna je narozená na jaře, druhá v zimě). Nejdřív stačily ponožky (sama jsem si je pletla) a fusak, později by si capáčky uměly sundat. Na chladnější dny jsem pak pořídila takové nechodící botičky, ale to už holky měly skoro rok (Mája chodí až od 18m). Capáčky (takové ty miminkovské) mi přišly jako zbytečná investice.
My jsme capáčky neměli vůbec, max. jedny, co jsme dostali a nosili k dr., podle mě je to zbytečné, malej nosil ručně pletené teplé ponožky od babičky ![]()
hkac píše:
Ahoj. My capáčky snad ani nikdy neměli. Ani jedna holka je nepotřebovala (jedna je narozená na jaře, druhá v zimě). Nejdřív stačily ponožky (sama jsem si je pletla) a fusak, později by si capáčky uměly sundat. Na chladnější dny jsem pak pořídila takové nechodící botičky, ale to už holky měly skoro rok (Mája chodí až od 18m). Capáčky (takové ty miminkovské) mi přišly jako zbytečná investice.
Jj , to mi pripomnelo, ze nas Dominic se naucil na 3 mesicich sundavat ponozky, takze byly taky porad dole, ani nemluve o botickach. ![]()
Obleceni kupuji pouzite. Zijeme v Anglii a tady je to dost bezne, ze se kupuji veci na Ebay. Ale par overalku z Tesca taky mam a jsem spokojena. ![]()
Ahoj, tak Dominik byl v zimě půl roku starý a i v mrazech byl v kočáru v dupačkách a bundičce ve fusaku a nikdy mu nebylo zima. Když jsem mu zajela rukou do fusaku, venku -10 tak měl uplné teplíčko na hožky.
A to měl na nohou opravdu jen ty dupačky, jedny bavlněný třeba. ![]()
Ale je pravda že mimčo na fotce vypadá uplně prďácky, taky jsem ho tak občas oblékla amůj táta dycky říkal že tak vypadá jakoby se měl každou chvíli sebrat a odejít a měl z toho srandu, takovou tu v dobrém. ![]()
Teď mají v Tesku 70% slevy, tak se mrkni.
Jinak my capáčky máme dvoje, nosí jen jedny, mám v plánu mu dát capáčky na vítání občánků. Ale myslím si že jedny vám pro parádu budou akorát ![]()
Capáčky jsem začla dávat ať někdy po půl roce a spíš do sporťáku jako mírnou izolaci proti větru a proti padání ponožek:-) Jinak v zimě měla kombinézy, fusaky, potom textilní bačkůrky, ponožky … capáčky leda na okrasu:-))
My měli různé zděděné a nevyužili jsme ani jednou. Souhlasím, že nejlepší je overálek nebo dupačky, důležitý pro nás bylo zapínání dole, co nejméně oblékání, malá miminka oblékání fakt nemusí. Dobré jsou ponožky, ale capáčky jsou dle mého k ničemu.