Jakou velikost bot?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.11 11:57

Jakou velikost bot?

Mám takový dotaz, podle čeho se kupují na prcka botičky, respektive jak se to měří? Když malýmu změřím nožku centimetrem, má 12, možná 13 cm, ale podle toho, co tu čtu, není to na 9 měsíční dítě málo? :-) Nevím, podle čeho koupit boty, jak se to měří :nevim: Abych nekoupila malé, nebo naopak velké botičky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
1.10.11 11:59

V obchodech s botama bejvaj takový ty „měřáky“ na nohy, tak tam ho změř
A doufám, že ta anonymita je omyl jinak totiž fakt nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.10.11 12:07

Ahoj,
ideální by bylo vzít malého do obchodu a botu s prodavačkou vyzkoušet. Ale v 9m se mi zdá zbytečně brzo kupovat boty.
Jinak 12-13cm je dost rodíl. Nohu obkresli na papír a pak teprve změř. Moje děti mají délku nohy 13,8cm a 14,5cm, je jim 21m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.10.11 12:10

pokud nechodí, tak nekupuj boty, ale jen capacky . noha pri koupi bot se meri tak, ze dite postavis a obkreslis nohu , kdyz nestoji zmeris mene. Pak pridas nadmerek, ten se dava 0,8 az 1,2 cm a koupis botu :)

a kluci 20 mesicu maji nohu 14,5 a 15cm, 7 mes syn ma 11cm. a mer nejlepe svinovacim metrem ne krejcovskym, ty meri jen priblizne, protoze se natahuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
1.10.11 12:23

Bez dětí bych boty nekupovala.
Chodíme do super prodejny, kde prodavačka změří, ukáže botičky a ještě mají takovou svoji stélku s ruznýma rozměrama a tou ukazuje v botě nadměrek.

• Citovat
  • Upravit
7576
1.10.11 13:26

Noha se měří při došlapu, třeba u Deichmana ti darují měrku. Doma v klidu nožku změř, nech do měrky dítě došlápnout (nebo mu tam nožku domáčkni), k tomu přičti 1,3-1,6cm a to je výsledná velikost boty.

PS: proč chceš boty pro 9měs dítě? Jestli kvůli zimě, tak to chápu. Jiank se mají kupovat až když je víc na nohou než na zemi, první kotníčkové celokožené - tedy i podrážka (třeba Adidas celokožené capáčky - mají vyndavací vložku s ryskou maximální velikosti nohy, tak je krásně vybereš nebo Elefanten u Deichmana) Já první boty koupila ty Adidasky capáčky, ortoped mi je schválil. Na té kožené podrážce měly natisknuná gumová zvířátka jako protiskluz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13709
1.10.11 22:55

Můj roční syn má nožičku necelých 11cm… A taky jsem jí normálně obkreslila, přidala nadměrek a pořídila capáčky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
2.10.11 08:59
AnastazieB píše:
Můj roční syn má nožičku necelých 11cm… A taky jsem jí normálně obkreslila, přidala nadměrek a pořídila capáčky :wink:

A jak řešíš šířku nožičky a výšku nártu?? I tam musí botka sedět.

• Citovat
  • Upravit
1
4.3.12 10:00

Našla jsem tuto diskuzi, protože právě řeším stejný problém. A stejně jako paní, která dala dotaz, již v 9ti měsících dítěte. Syn se poprvé postavil v 7,5 měsících, obchází nábytek, začíná chodit za ruku a dokonce sám pokud se něčeho drží (my máme vozíček z ikei). Nikdy jsem ho do ničeho nenutila, vše dělá sám.
Jsem ráda za rady v tomto příspěvku. Netušila jsem, že se noha měří, když dítě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
22.8.12 10:34

Prosím o radu - taky potřebuju na prcka 9m capáčky protože začíná sám chodit (upřímně nechápu tady ty příspěvky typu - proč pro 9 měsíční dítě boty.. - ne každé dítě začíná chodit v roce a půl :nevim: ). Např capáčky pegres dělají variantu pro šírší a užší nohu - nevíte jestli je nějaká tabulka co je širší a co užší noha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
22.8.12 10:43

Ahoj na tabulky bych teď asi nedala. Jsou to vaše první boty, tak bych šla kupovat do obchodu a ne z netu. Já jsem kupovala první boty vždycky české essi. Počítej s cenou tak cca 500 Kč. Taky jsem kupovala boty tak kolem 9 měsíce. Na doporučení rehabilitační sestry, která říkala, že jakmile dítě tráví více času na nohou, musí už mít pevnou obuv ke kotníčku. Ono ty zdravotně atestované botičky ze žirafou jsou takové ve špičce širší, aby se tam noha pěkně vešla a nedeformovaly se prsty, to ti všechno v obchodě poradí. Tak nějak nerozumím tomu, že někdo dělá boty širší a užší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.8.12 10:49

@marmelada78 Souhlas s příspěvkem nade mnou - neměla bych tu odvahu koupit botičky přes net. Zajděte do specializované obuvi, kde ti nožičku změří, můžete vyzkoušet X botiček a hlavně poradí. Ony jsou opravdu každé boty jiné. Taky jsem měla třeba vyhlídnuté capáčky od Pegresu a syn se do nich přes nárt ani nevešel, nakonec jsme skončili úplně u jiných botiček - jedny byly úzké, jiné zase široké. A to nemluvím o tom, že co bota od výrobce, to jiná velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
22.8.12 15:09

Holky díky, asi teda vyrazím s malým na nákup, ikdyž si to nějak nedokážu představit jak mu v obchodě cizí člověk zkouší boty, to bude mazec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
23.1.14 21:52

Gumáky/holínky

Ahoj,
malý začal na podzim chodit, takže nás na jaře čeká nákup prvních gumáčků. A já nevím, jak vybrat velikost. U spousty z nich je velikost přes dvě čísla, např. 22-23. Chápu, že do gumáků patří teplé ponožky a taky že to není obuv, ve které by trávil celý den, ale i tak mi ten rozptyl přijde moc. Aby mu to na té noze úplně nelítalo. Nebo aby ho to s ponožkou netlačilo.
Jak teda vybrat? Poradíte?

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.1.14 21:59

Vždycky vybírám podle délky stélky, i u holin.. ono různí výrobci různé boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek