Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kluk má Tchibo gumáky..byly k nim jedny vložky do vnitř navíc..tím se dost zmenšily
@Gobca My vzdcky kdyz jdem kupovat boty, tak jedem do kramu specialne s detskou obuvi a pani prodavacka vzdycky vyzkousi botu a rukou zkusi kolik tam ma malej mista, mel by tam mit misto na prst jeste…:)ja to teda zkousim taky, ale ona to radsi vzdycky prekontoluje ![]()
@hofka A gumáky mají vyndavací vložku? Nebo měříš nějakou jinou metodou? Mám zkušenost, že levnější boty vložku vyndavací nemají. Ty dražší nebo atestované ano. Ale gumáky se žirafou asi nebudou, co? ![]()
@Hanka79 Jak nacpe ruku do holínky? Ještě k tomu do té malé úzké dětské?
U jiných bot je zkoušení jednoduché, ale ty gumáky mi prostě vrtají hlavou. ![]()
@Gobca píše:
@hofka A gumáky mají vyndavací vložku? Nebo měříš nějakou jinou metodou? Mám zkušenost, že levnější boty vložku vyndavací nemají. Ty dražší nebo atestované ano. Ale gumáky se žirafou asi nebudou, co?
ty co máme maj vyndávací vložku.. ať to byly gumáky kupované u vietnamců, v Tescu nebo krámě s obuví. Možná štěstí?:-) Taky jsou různě široké, vysoké v nártu atp. Žirafu u tohoto moc neřeším, je to bota na občasné nošení a na dýl stejně není ani pohodlná.
Někde jsem četla ještě doporučení, a to snad většina holin má, aby měly po celém vnitřku polep textilií, aby se z gumy neuvolňovaly do kůže nějaké hnusy.
Dcera má momentálně nožku 18cm, boty bohužel kupujem na netu (tady fakt nejsou) ale nevím jestli zvolit velikost 29 (ty by měly mít 18,9cm ) nebo už 30 ( ty by měly mít 19,6cm), vyzkoušet fakt nemůžem. Díky za rady
@Alka Jsou věci, za kterými se vyplatí dojet i dál. A botky pro dítě jsou jednou z nich. Já pro ně teď také pojedu přes 50km, protože mám dítě s hodně specifickou nohou a boty, které seženu v bližším okolí, mu nesedí.
Jinak k dotazu - pokud by to mělo být pro podzimní boty, volila bych 29, pro zimní 30. Ale zas na druhou stranu, hodně záleží na značce. Někdo šije větší, někdo menší. ![]()
@Alka podzimni nebo zimni? I kdyz ja bych stejne asi oboje vzala v tom vetsim cisle. Hodne bude zalezet na tom jak bude bota usita. Moje dite nekdy zvlada nadmerek i 2cm nekdy se mu boty vyzouvaji i kdyz nadmerek nemaji zadny.
Uz dva roky kupuju boty po netu. Je to holt riziko, ale daji se vratit. Pred rokem jsme jeli 70km do specialni obuvi a odvezli si male boty (diky radam prodavace), takze jsem pres net pak kupovala vetsi. A letos jsem podzimni boty koupila diteti v obuvi, ovsem bez jeho pritomnosti
Mela jsem jen obkreslenou nozku a taky mu sedi pekne ![]()
@Alka
vzala bych větší-až podzimní či zimní. Ale mojim klukům roste noha reketovým tempem, starší syn měl letní sandále s nadměrkem chloupek přes 1 cm a na konci léta mu byly malé. Mladší vystřídal za léto 3 sandále, první bychom s větším nadměrkem koupit nemohli a za měsíc a půl mu byly malé…Jinak já začla po netu kupovat taky boty. U nás jedu 30 km a nevyberu si, zimní mají hrozný, ty kupuju od prvních botiček přes net. Celoroční se ještě dají a díky bohu, že na sandále, pro kluky velmi dobré, jsem narazila právě ve městě 30 km vzdáleném. Akorát problém, že má paní brzo vyprodaný velikosti, takže se klidně může stát, že jedem na jistotu a boty jsou stejně pryč.
@Fikta zimní superfity, nakupuju je přes net několik let, ale ted má takovou velikost, kdy se nedokážu rozhodnout. podzimní/superfity má 29.