Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme doma spoustu hraček do vody, něco takového:
http://img.mimibazar.cz/…11305734.jpg
Ale když se podívám dovnitř, tak to je
. Jsou plné usazenin a hlavně takového hnusného slizu od pěny do koupele, mýdla apod. Zkoušela jsem to namočit do sava, vyprat v pračce a nic. Máte někdo tip, jak to vyčistit? Vyhodit je fakt nechci, jsou to naše oblíbené.
Pokud je „bordel uvnitř“ tak nic, to nevyčistíš, vyhodit. Pískací hračky do vody nepatří. Na plavacím kurzu nám kdysi radili ventilky zalepit tavnou pistolí, funguje to. Jinak všechny hračky do vody (vodolepky, potápěcí kroužky, míčky atd.) myju v myčce (jednou za čas), dávám dokonale usušit, v koupelně skladuju v prodyšných závěsných „viselcích“ z IKEA. Věci co nosíme na bazén udržuju suché, chlor z vody si poradí s desinfekcí povrchu.
Taky jsem je vyhodila, roste v nich plíseň. A že mi to bylo líto. Vyčistit mi ale nešly. ![]()
Myčka nepomůže. U nás proběhla probírka koupelny tento týden. Většinu hraček jsem vyhodila, malá zvířátka a rybky jsem vyprala v textilním sáčky v pračce s prádlem, z hraček jsem nechala kelímky, lopatky a misky.
L.
Taky jsem se snažila dostat z pískacích hraček sajrajt (a to myjeme pouze čistou vodou) a nešlo to ničím - jsem je i nalívala octem…
Baro - s tou pistolí to je super nápad - díky. Takže jdu hračky vyházet, koupím nové a hned zalepím.
Nemam vyzkousene, ale nepomohly by ty sterilizacni tablety Milton..? ![]()
Děti už máme větší, hračky do vany už nepoužíváme, ale pamatuji si, že i pískací kačenky namočené do vody se Savem se vyčistili i vevnitř. Ocet taky funguje. M
Tak to jsem asi levá, ale já zkoušela máčet hračky jak v octu, tak v domestosu a stejně byly plný hnusu - máme tvrdý zvířátka, který nejdou úplně vymačkat.
Janina76 píše:
Tak to jsem asi levá, ale já zkoušela máčet hračky jak v octu, tak v domestosu a stejně byly plný hnusu - máme tvrdý zvířátka, který nejdou úplně vymačkat.
V tom případě jsme dvě. Mě to taky nejde, savo ani ocet nezabral.
a nebo tu dírku vyříznout větší a vyčistit ..ale zase se to asi prckovi nebude líbit, když to bude mít vyřízlý…tak je asi lepší to vyhodit
Já teda hračky ihned vyndavám a nechávám je okapat a vysušit..Jak se to tam chvíli ..myslím pár dní nechá, ta voda, tak se to stane.