Jak vyčistit hračky do vody

10054
14.2.10 16:10

Jak vyčistit hračky do vody

Máme doma spoustu hraček do vody, něco takového:

http://img.mimibazar.cz/…11305734.jpg

Ale když se podívám dovnitř, tak to je :poblion: . Jsou plné usazenin a hlavně takového hnusného slizu od pěny do koupele, mýdla apod. Zkoušela jsem to namočit do sava, vyprat v pračce a nic. Máte někdo tip, jak to vyčistit? Vyhodit je fakt nechci, jsou to naše oblíbené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
14.2.10 16:18

Pokud je „bordel uvnitř“ tak nic, to nevyčistíš, vyhodit. Pískací hračky do vody nepatří. Na plavacím kurzu nám kdysi radili ventilky zalepit tavnou pistolí, funguje to. Jinak všechny hračky do vody (vodolepky, potápěcí kroužky, míčky atd.) myju v myčce (jednou za čas), dávám dokonale usušit, v koupelně skladuju v prodyšných závěsných „viselcích“ z IKEA. Věci co nosíme na bazén udržuju suché, chlor z vody si poradí s desinfekcí povrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.2.10 18:30

Taky jsem je vyhodila, roste v nich plíseň. A že mi to bylo líto. Vyčistit mi ale nešly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.2.10 18:31

Myčka nepomůže. U nás proběhla probírka koupelny tento týden. Většinu hraček jsem vyhodila, malá zvířátka a rybky jsem vyprala v textilním sáčky v pračce s prádlem, z hraček jsem nechala kelímky, lopatky a misky.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janina76
14.2.10 18:48

Taky jsem se snažila dostat z pískacích hraček sajrajt (a to myjeme pouze čistou vodou) a nešlo to ničím - jsem je i nalívala octem…

• Citovat
  • Upravit
10054
14.2.10 19:58

Baro - s tou pistolí to je super nápad - díky. Takže jdu hračky vyházet, koupím nové a hned zalepím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
14.2.10 20:01

Nemam vyzkousene, ale nepomohly by ty sterilizacni tablety Milton..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22758
14.2.10 20:43

Děti už máme větší, hračky do vany už nepoužíváme, ale pamatuji si, že i pískací kačenky namočené do vody se Savem se vyčistili i vevnitř. Ocet taky funguje. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janina76
16.2.10 10:23

Tak to jsem asi levá, ale já zkoušela máčet hračky jak v octu, tak v domestosu a stejně byly plný hnusu - máme tvrdý zvířátka, který nejdou úplně vymačkat.

• Citovat
  • Upravit
10054
16.2.10 18:20
Janina76 píše:
Tak to jsem asi levá, ale já zkoušela máčet hračky jak v octu, tak v domestosu a stejně byly plný hnusu - máme tvrdý zvířátka, který nejdou úplně vymačkat.

V tom případě jsme dvě. Mě to taky nejde, savo ani ocet nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
michaelka77
22.9.11 15:10

a nebo tu dírku vyříznout větší a vyčistit ..ale zase se to asi prckovi nebude líbit, když to bude mít vyřízlý…tak je asi lepší to vyhodit

Já teda hračky ihned vyndavám a nechávám je okapat a vysušit..Jak se to tam chvíli ..myslím pár dní nechá, ta voda, tak se to stane.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino