Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malému budeme, hned jak roztaje sníh, pořizovat větší dřevěné pískoviště, bude ho vyrábět můj drahý - vyučený truhlář.
Dá se na něj koupit plachta, aby nedokázalo k jeho znečištění nebo zmoknutí - pokud na něj máte prostory, brala bych to dřevěné.
Ta uměla pískoviště budeme kupovat k babičkám
My máme doma plastové ve tvaru květiny, kdy okvětní lístky jsou zároveň sedátka. U babičky pak máme dřevěné z Obi, které se muselo namořit (nebylo natřené). Defakto obě jsou perfektní, k oběma byla krycí plachta. Záleží vlastně na Tobě, co se Ti více líbí (barevný plast nebo přírodní dřevo). Zatím nám stačilo pískoviště malé i pro dvě 2-leté děti. Pokud bych ale chtěla pískoviště velké, asi bych zvolila spíše dřevěné.
Volila bych dřevěné.Dá se přikrýt plachtou.Kvuli velikosti a dřevo je dřevo(manžel též truhlář).Viděla jsem i pískoviště zastřešené,proti dešti i parnému slunci šikovné.
Já bych tedy šla také do dřevěného, ale krycí plachtu určitě pořídit. U nás je totiž i velký problém toulajících se koček, které písek vyloženě vyhledávají. Tak ať nejste jednou překvapeni, z čeho to dětičky plácají bábovičky ![]()
Plastová mušle. dřevěné jsme rozebrali - a občas si u ní hrají naše i cizí děti - najednou…
My mame drevene s poklopem. S plastovym zkusenost nemam, ale kamaradka nadavala, ze se pry v tom pisek pari a smrdi, takze ho pouzivala jen jako bazenek.
my plánujeme dřevěné a zakryjeme ho bud plachtou nebo na něj manžel udělá nějaký poklop. Déšť by mi nevadil, ale ty kočky co si z toho pak dělají záchod ![]()
Ahoj, my mame plastove - zabu. Vesly se do nej tri 15ti mesicni deti v pohode. Meli jsme ho venku cele leto a byli jsme spokojeni, nic se neparilo ![]()
Ted je teda taky venku, zakryty snehem, tak jsem zvedava, co tam najdeme na jare ![]()
My ho ale mame na terase, je pomerne velka, ale drevene uz by bylo moc, jestli mate nejaky dum se zahradou, tak ja bych taky asi volila drevene, ale rozhodne s plachtou nebo nejakym krytim.
Nasi meli driv nezakryte a i kdyz maji plot, kocky a souseduv smetak jim do nej stejne chodili
Ted maji taky tu plastovou zabu ![]()
ZelvaVeruna píše:
Ahoj, my mame plastove - zabu. Vesly se do nej tri 15ti mesicni deti v pohode. Meli jsme ho venku cele leto a byli jsme spokojeni, nic se neparilo
Ted je teda taky venku, zakryty snehem, tak jsem zvedava, co tam najdeme na jare
My ho ale mame na terase, je pomerne velka, ale drevene uz by bylo moc, jestli mate nejaky dum se zahradou, tak ja bych taky asi volila drevene, ale rozhodne s plachtou nebo nejakym krytim.
Nasi meli driv nezakryte a i kdyz maji plot, kocky a souseduv smetak jim do nej stejne chodiliTed maji taky tu plastovou zabu
http://www.utricertiku.cz/detail.php?…
My ho máme taky pod horou sněhu
Prostě uvidíme.
My tu máme na zahradě pro synovce plastovou mušli a pěkně mám do ní teče. Ten přiklípěcí díl sedí dobře, ale po dešti máme prostě pískoviště plné vody. Tak za mě teda mušli nebrat.
Lesina píše:ZelvaVeruna píše:My ho máme taky pod horou sněhu
Ahoj, my mame plastove - zabu. Vesly se do nej tri 15ti mesicni deti v pohode. Meli jsme ho venku cele leto a byli jsme spokojeni, nic se neparilo
Ted je teda taky venku, zakryty snehem, tak jsem zvedava, co tam najdeme na jarehttp://www.utricertiku.cz/detail.php?…
Prostě uvidíme.
Nasi ho meli jeste bez pisku celej podzim (zakryty).. Pred zimou ho odkryli a byli tam:
Asi 4 pavouci, 5 autobusu (ty svinky), nejaky kameny, ale to tam asi nahazely deti a jinak dobry, trochu travy.. Ale pozitivni je, ze tam nebylo ani trochu vody, nic od kocek a psa, takze zaba tesni
![]()
Máme dřevěné a jsem s ním spokojená, ale máme oplocenou zahradu se psem, tedy bez koček. A k tomu dešti - ze suchého písku neuděláš bábovku.
A mokrý písek v zavřeném plastu bych dětem k hraní nedala.
Míváme na návštěvu děti, celkem tu pak je pět dětí a v pohodě se vejdou. A sednou si na kraj pískoviště, dá se po celém obvodu.
Pískoviště se musí jednou za čas natřít a vyměnit písek.
@CokeLady máme podobné co máš v odkazu. Dělali jsme si ho sami a jestli se nepletu je 120×120 a dneska tam byly v pohodě 3 děti a 4 k nim lezlo z venku. U nás musíme mít kvůli kočkám zavírací, tak jsem šla do toho. Dřevo jsem si nechala nařezat a ohoblovat na pile a přišlo mě na 1000Kč, plus teda doma smontovat a natřít.
Dobrý večer,
na léto chci na zahradu koupit pískoviště, ale nevím jaké. Váhám mezi rozdíly.
Obyčejně plastové s víkem (alá mušle)
dřevěné víkem (klasický čtverec s sedačkou)
Co se Vám doma osvědčilo. Díky.