Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Už 8m používám lahvičky Avent, každý den je vyvařuju ve sterilizátoru. Nesmrdí, ale nějak mi slabě sčernaly. Když do nich namíchám mlíko, vypadá to dost hrozně.Nevíte někdo jak to vyčistit?
Asi to není rada, kterou bys chtěla slyšet, ale já bych je vyměnila… a ty nové každý den nesterilizovala. Mimi už je velké.
Používáš jar? Já sice kojím a i starší dceru jsem dlouho kojila, ale občas lahvičku použiju a mám pořád ty stejné jako u starší dcery a jediné, na čem je to znát, je ten „text“ Avent. Když jsou zakalené, myju jarem a takovou válcovou houbičkou určenou na dětské lahve. Pak teprve vyvařuju (pokud vyvařuju
).
hkac, já to dělám stejně… a nevyvařuju vůbec, max. propláchnu vroucí vodou…
![]()
ivettka: nasyp do lahviček trošku rýže (nevařené), trošku vody a pořádně protřepej, lahvičky budou jako nové
![]()
Děkuju za radu s rýží, určitě to vyzkouším! Udělaly mi to až poslední měsíc, jinak byly ok.
banibag2 píše:
ivettka: nasyp do lahviček trošku rýže (nevařené), trošku vody a pořádně protřepej, lahvičky budou jako nové![]()
taky jsem chtěla tohle napsat ![]()
ja mam lahvicky avent jeste po kamaradcine detech a jsou krom odrhnutych napisu porad pekny…asi to fakt dela ten sterilizator…ja nevyvaruju vubec a jsou pekny…tak snad pomuze ryza a pak treba min vyvarovat nooo ![]()
jo ten sterilizátor dělá hodně , když sem vyvařovala klasika v hrnci tak jak mám tvrdou vodu, tak ty flaštičky to byl teda hnus ![]()
ale ze sterilizátoru to byla paráda ![]()
No mě se to s tím sterilizátorem nezdá.Měla jsem ten parní do mirkovlny a fakt jsem vyvařovala každej den a lahvičky jsou jak nový, jen ty nápisy troštu utrpěly. Mám i jednu poděděnou po dvou dětech a je taky OK - vymejvám jarem a kartáčem, pak důkladně vypláchnu a vyvařím…dokonce i teď. ![]()
Ahoj, no já jsem měla stejný problém, pak jsem to drbala houbičkou na nádobí (tou drsnější hranou) a pustilo to. U nás to dokonce jeden čas vypadalo ještě děsivěji - do jedné lahvičky jsem dávala chvilku mlíko, chvilku čaj, no a od čaje tam zbyly takové hnědé proužky, takže když jsem byla lenoch lína a nedrbala ja a nalila tam po vypláchnutí mlíko, tak to vypadalo jako voda z kaluží - a tos´ neviděla ty obličeje lidí, když jsem vytáhla lahvičku někde na veřejnosti
![]()
Jestli nechceš používat Jar (já ho teda používám klidně) tak zkus sůl,jde to výborně ![]()
Moc všem děkuju za rady, s tou rýží to funguje! Hold po každém použití je musím pořádně vydrbat jarem, což jsem teda nedělala. Mudr říká, že je dobré vyvařovat do jednoho roku. A když už jsem do toho investovala a mám to doma, sterilizovat budu dál.
Ještě jednou děkuju za názory
![]()
No tak já mám zase asi opačný problém, lahvička je čistá, ale jak když nám zasmrádlo to pítko, malému jsem zkoušela dávat pít nejdřív z dudlíku, pak jsem to střídala, z hrnku opravdu pije tak 14 dní, dá se říct, že ho zkoušíme tak 2 měsíce. Máme teda granulovaný čajík, jestli to nemůže být tím hami malinový, i když ten nemá vlastně žádnou chuť mi přijde. Pítí mu měním tak 3× denně, umyju jarem a propláchnu horkou vodou a je to cítit jako nakvašeným, máte to někdo… Z jiného soudku mi u toho aventu docela vadí, že se musí hodně naklánět u takto malého dítěte lepší u pítí ležet.
Omlouvám, že jsem se tak rozepsala, ale zajímalo mě, jestli se to stalo ještě někomu,popř. jaké používáte hrnečky pro děti?